Engamorgen onsdag 12. oktober: Hockeyklassiker med klassisk resultat

Rent bur og 33 redninger. Steffen Søberg er velfortjent forsidegutt i dag. Foto: Anders Grydeland, Grydis.no
Rent bur og 33 redninger. Steffen Søberg er velfortjent forsidegutt i dag. Foto: Anders Grydeland, Grydis.no

Vi koser oss med hockey, vi gleder oss til fotball og engasjerer oss i boligjakt for troll.

Hardt arbeid slår talent nok en gang

Nok en sterk kamp av Iskrigerne, nok en seier over Storhamar og nå innehar vi faktisk fjerde plass i Get-ligaen. Eller var det tredje plass?

Storhamar hockey skal egentlig være et av de bedre lagene i årets Get-liga. De har fått noenlunde orden på økonomien, etter at de nesten gikk konkurs for noen år siden. De har nesten stappa hall hver hjemmekamp. Troppen inneholder en god del kvalitet, som bør kunne slå godt fra seg. Spesielt i norsk sammenheng.

Vålerenga Hockey har ikke spesielt god økonomi. Vi er også midt i en ganske kraftig omveltning i alle ledd av klubben, med mulig unntak i cola-avhengigheten til Roar, som har ført oss inn i en periode med trangere kår.

Det vi derimot har, som ingen andre klubber kan skilte med:

  • Norsk hockeys beste keeper, Steffen Søberg
  • Norsk hockeys beste trener, Roy Johansen
  • Mulig verdensrekord i mesterskap(?)
  • En unik evne til å dra frem det beste mot overmakta gang på gang

I gårsdagens kamp, som var Storhamars nest siste kamp i Amfien før den rives, startet Storhamar sterkt og med to pucker dansende på linja til Søberg. Da skulle det bare mangle at vi vant 3-0. Et krigermål regissert av Oppøyen og kjempet inn (dommeren dømte) av Thomas Olsen, en nydelig målgivende av Ylven med tilhørende klasseplassering i buret av Lindstrøm og til slutt en Vålerenga Fotball-spesial fra Jonas Knutsen til Mathias Trygg. Sterkt jobba av alle gutta og hadde det ikke vært for minnet om de gamle bonusrundene, hadde vi ønsket å møte Storhamar hver kamp.

Nå venter Lørenskog borte, på lørdag kl.16, i hallen bak Metro-senteret. 


 

Vi ser mot søndag

Det noe kjøligere klimaet har inntatt Oslo. Hvis ikke du allerede synes søndagens utrolig viktige oppgjør på Ullevaal minner om en cupfinale, så fikser klimaet den siste lille biten. 

Ronny Deila har inntatt treningsfeltet og det meldes om høyere intensitet på trening, der spekulasjonen er at spillerne vil vise seg fra sin beste side for neste års hovedtrener. Ja, det har sikkert noe med saken å gjøre, men dette er jo også profesjonelle fotballspillere som burde vite hvor viktig nettopp Stabæk-kampen er. Vinnerviljen er nok sterkere enn ønsket om å vise seg frem.

Kjetil Rekdal da. Er ikke han fortsatt treneren vår? 

Å joda, og for å være helt ærlig. Dette lukter I-gambling lang vei. Regissert med såpass eleganse og presisjon at Stanley Kubrick kunne lært noe. Ronny Deila har en positiv energi rundt seg som letter presset på resten av klubben. Gutta tynges ikke av tidligere prestasjoner, men ser istedet fremover mot en ny hverdag. Når presset letter fra guttas skuldre, blir de plutselig ganske lekne. Dette vet Kjetil Rekdal og, med all respekt til Arne Scheie, det Rekdal ikke vet om fotball er ikke verdt å vite.

Dæven nå gleder jeg meg mye mer til søndag. 

Vålerenga Stabæk 2017


Vålerenga Trolls får fullført sesongen på Jordal

Det er ikke bare Vålerenga Hockey som må finne et nytt hjem, i mens Nye Jordal Amfi bygges. Trolls sin hjemmebane, kunstgresset på gamle Jordal Stadion, vil bli ofret til fordel for en brakkerigg og en midlertidig ishall.

I utgangspunktet skulle arbeidet begynne allerede nå, men heldigvis har dette blitt utsatt. Trolls har, i tillegg, endelig fått beskjeden om at de kan returnere til Jordal når ny amfi er på plass.

Men hva skal Vålerenga Trolls gjøre i de to årene det bygges? Kampene får de sikkert spilt på Frogner Stadion, men den banen har allerede mye aktivitet, så treninger vil nok ikke være mulig å flytte dit.

Vi venter i spenning og håper på en god løsning.

Som plaster på såret, burde kommunen ta seg bryet med å faktisk forbedre fasilitetene på Jordal-banen. De står ikke engang i stil med dagens amfi.


 

Til slutt tar vi med oss litt landslagsfotball

Nei, ikke diktleserns hobbylag. Norge U21 og Norge U18.

Ghayas Zahid scoret i sin tredje U21-landskamp på rad, i 3-0 seieren borte mot Kazakhstan, og har med det vært en svært viktig brikke i å få presset frem EM-playoff for de håpefulle.

Norge U18 var sikret avansement til Eliterundene i EM-kvalifiseringen, etter helgas seier mot Romania, så Sander Berge slapp å spille nok en guttekamp i går. Det gjorde derimot Matusan Sandrakumar og Kristoffer Hay. De startet kampen og spilte samtlige minutter, i oppgjøret mot Nederland. Magnus Retsius Grødem kom inn i det 65. minutt, men Norge klarte aldri å utligne Nederlands ene scoring som kom fem minutter inn i kampen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *