Engamorgen søndag 16. oktober: Skjebnekamp!

Ghayas Zahid gleder seg til kamp mot Stabæk! Foto: Eivind Hauger
Ghayas Zahid gleder seg til kamp mot Stabæk! Foto: Eivind Hauger

Ordet skjebnekamp er dramatisk, men i dag er det nærliggende å bruke det. I kampen mot Stabæk ligger både en mulighet til å si takk og farvel til nedrykksstriden, og en mulighet til å vikle seg inn i ganske alvorlig trøbbel. Ved ti-tida i kveld kan det være enten seks eller null poeng ned til kvalikplassen for Vålerenga.

Det er ekstremt tett på tabellen fra 11.-plass og ned. Per nå er det tre lag, Vålerenga, Bodø/Glimt og Tromsø, som står med 30 poeng, mens Stabæk ligger på kvalik med 27. LSK på direkte nedrykk har 26. Det er dermed veldig mye som kan skje i løpet av de siste fire rundene, men at det er disse fem som kjemper om å unngå en nedrykksplass og en kvalikplass er det ingen tvil om. Akkurat nå er det Vålerenga som ligger best an blant de fem lagene. Av de tre lagene på 30 poeng har vi best målforskjell, og vi har også en bedre målforskjell enn Stabæk og Lillestrøm. Men siden vi møter tre av de fire andre lagene vi kjemper mot som perler på en snor de neste tre rundene, så sier det seg selv at den fordelen vi har i dag er ekstremt skjør.

 

Her må Vålerenga rett og slett vinne kamper for å overleve i Tippeligaen. Så brutal er virkeligheten.

 

Når det er sagt så har jeg tro på at vi kan gjøre nettopp det. Ronny Deila er på plass på Valle, og har ledet treningene denne uka. Selv om både han og Rekdal bedyrer at de tenker veldig likt når det kommer til fotball, så vil det alltid gi en boost med en ny sjef på plass på feltet. Dessuten veit spillerne at han er mannen som bestemmer hvem som får spilletid neste år. Tipper mange er interesserte i å gjøre et godt inntrykk.

 

Ghayas Zahid har hatt en bra sesong, og forteller til VIF-TV at han gleder seg til å møte Stabæk. Det er kult å spille kamper som virkelig betyr noe, forteller han.

Og la oss håpe at det blir en skikkelig kul opplevelse på Ullevaal i kveld, som selvfølgelig ender med 3 poeng til Vålerenga.

 

Dette er spillelista før kveldens kamp
Dette er spillelista før kveldens kamp

 


Seier for rekruttene

 

Om du har et svakt hjerte kan det neppe være sunt å følge Vålerenga. Ikke bare kjemper vi for overlevelsen i Tippeligaen, men rekruttlaget kjemper også knallhardt for å fornye kontrakten på nivå tre.

 

I går møtte våre nest beste Stord på bortebane, i en uhyre viktig kamp. Slik tabellen ser ut i dag, så ser vi at alt annet enn seier ville plassert oss på nedrykksplass før siste serierunde hvor vi møter tredjeplass-plasserte Egersund.

 

Og det så lenge mørkt ut. Vålerenga havna under tidlig i kampen, men snudde kampen før lagene gikk til pause. I andre omgang utliknet Stord, og kampen så ut til å gå mot poengdeling, da Niklas Castro feide inn 2-3-målet i det nittiende minutt.

Ta en titt på denne videoen for å se hvor glad man blir av å vinne en livsviktig kamp i siste minutt!

Før den siste runden er det altså Fyllingsdalen som ligger på den forhatte åttendeplassen, med 34 poeng. Over dem ligger Vidar, Vålerenga 2 og Fana , alle med 36 poeng. Fyllingsdalen møter et Nest-Sotra som ikke lenger har et opprykk å spille for i siste serierunde, mens Vidar møter Stord-laget som Vålerenga 2 slo i går.

 

Det ligger altså an til en solid neglebiterrunde på lørdag!


 

Tap for ”Iskrigerne”

 

Vålerenga Hockey gikk på en smell mot Lørenskog i går, og tapte 3-1 i kjøpesenteret.

Det var Tobias Lindström som scoret Vålerengas mål, tidlig i første periode.

 

Alle målene kan du se på TV 2 sine nettsider. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.