Heldig poeng

2016-10-16 Stabæk

Den som har lest Aperopet i det siste har fått med seg at vi fryktet kontringsspillet til Stabæk. Med god grunn skulle det vise seg.

 

Det skar seg allerede etter få minutter, da Berge mister ballen og Stabæk kontrer helhjertet. Ballen spilles igjennom til Keita, som er lur og løper i en bue mot ballen for å komme tettere på keeper. Sandberg rekker ikke ta ballen, og lager straffe. Den er klar, og det føles fryktelig unødvendig.

Der og da føltes det ut som Aalesund om igjen. Stabæk parkerer bussen og sender igang kontring på kontring mens vi stanger imot. Vi har en del spill, Zahid er veldig involvert, men det blir sjelden store sjanser av det. Det er samme gamle visa: Det er stengt i midten, og ballen rulles ut på sidene hvor den blir ekspedert i dårlige innlegg.

I første omgang mistet vi også Sander Berge til det som så ut til å være en lei kneskade. Ikke bra for klubbens største og kanskje eneste salgsobjekt.

Utover i andre omgang fortsetter det som første, bortsett fra at Stabæk åpenbart har blitt enige om å være enda mer kyniske i pausa. Hele laget lider etterhvert av både voldsomme smerter og akutt fallesyke etter hver duell, og dommer Svein Oddvar Moen går fem på nesten hver eneste gang.

Ikke EN Stabæk-spiller fikk kort for drøying av tid, ei heller målvakt Mandé som led av både hekseskudd, kraniebrudd og brukket ben iløpet av andre omgang. Etter vi utlignet var han dog helbredet – halleluja!

I andre omgang skapte vi vel omtrent ingenting til tross for mye ballinnehav før det var gått 80 minutter. Da begynte det å skje ting, muligens hjulpet av innbytterne Sakor og Fredheim Holm. Det ble litt farligere fremover, og men det måtte en corner til for å score. Altså, ikke at vi scoret på normal måte slik andre lag gjør på corner – der er vi helt ubrukelige (Vi hadde 10 cornere). Men Lindkvist skrudde ballen rett inn på nærmeste stolpe. Veldig flott utligning, men mest flaks.

Rett etter det kunne også Stabæk gått tilbake i ledelsen, men Sandberg redder alene.

La det være sagt: Vi er veldig heldige som får poeng ut av denne kampen, selv om vi kunne hatt enda mer flaks og scora en til mot slutten. Jeg lurer også på om det var straffe da Zahid gikk i bakken rett før slutt der.

Uansett, dette var nok en kamp hvor vi stanget og stanget imot et bedritent bortelag som er totalt uinteressert i å spille fotball.

De vil ikke, og vi makter ikke.

 

Spillerbørs:

Marcus Sandberg 5 – Lager straffe, men er ellers ganske god og ha. Redder alene rett etter vi utligner. Holder roen bak et skralt forsvar.

 

Robert Lundström 5 – Er med å skape en del framover, laget bla flere cornere. Men det blir for mange svake innlegg, og sliter defensivt.

 

Jonatan Tollås 4 – Har et svare strev når Stabæk kontrer, men får ikke allverdens av hjelp av midtbanen heller.

 

Simon Larsen 4 – Samme som Tollås.

 

Rasmus Lindkvist 6 – Litt som Lundström, men virker noe farligere fremover. Scorer et mål, selv om det var heldig.

 

Magnus Lekven 3 – Virker veldig passiv og usynlig, klarer ikke demme opp for Stabæks farlige kontringer. Hvor er duellviljen? Går inn i en skikkelig, er da for sent ute og får gult. Ut etter 70″.

 

Christian Grindheim 4 – Har som Lekven et svare strev med Stabæks raske kontringer, men er mer involvert fremover.

 

Sander Berge 4 – Mister ballen som fører til straffesparket. Ble dessverre skadet etter en knapp halvtime.

 

Simen Juklerød 5 – Mye involvert i første omgang, spiller med entusiasme. Blir for lett i mange dueller, og slår upresise innlegg. Ut etter 55″.

 

Henrik Kjelsrud Johansen 6 BB – Får BB for rein innsats. Jobber hardt og gjør livet surt for Morisbak Skjønsberg og målvakt Mané. Tøff i duellspillet, river og sliter seg til sjanser. Innsatsen de siste ti minuttene er veldig sterk med tanke på hvor mye han har jobbet tidligere i kampen.

 

Ghayas Zahid 5 – Er mye involvert, og er som vanlig et uromoment. Men det blir mye nesten, og går på for mange raid uten å bruke medspillere. Avslutningene blir stort sett blokkert.

 

Innbyttere:

Herman Stengel 4 – Får 6o minutter spilletid, men får ikke til så veldig mye.

Daniel Fredheim Holm 5 – OK innhopp. Har noen fine ballfordelinger fremover.

Vajebah Sakor 6 – Tilfører løpskraft, energi og duellstyrke. Gjør laget bedre.

Èn kommentar på “Heldig poeng

  • 17. oktober 2016 i 16:30
    Permalink

    Ber til Gud om 12 lags liga hver kveld. Parkering av bussen begynner å bli gjennomgangsmelodi for omtrent alle lag, også de på øvre halvdel og som “prøver å spille god fotball” (med hederlig unntak for RBK, Odd, Molde).
    Tribunene tømmes med god grunn, fransk film på Gimle er mer spennende enn en gjennomsnittlig tippeligakamp… Hvor langt ned skal vi i publikumstall før alle miniklubbene innser at slaget er tapt? Kan Discovery bruke makten sin til å gjøre noe her?

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *