Engamorgen 22. oktober: Deila tar over!

Ronny Deila på Valle. Der kan han komme til å måtte tilbringe mer tid fremover. Foto: Aperopet
Ronny Deila da han ble presentert som Vålerengas nye trener. Foto: Aperopet

Ronny Deila leder Vålerenga på Alfheim i morgen, men allerede i dag er det en ekstremt viktig kamp for Vålerenga Fotball. ANdrelaget møter Egersund i Vallhal 13.00. Hockeykamp er det også i dag.

VG kunne i går kveld melde at Ronny Deila skal ha ansvaret for å lede Vålerenga fra benken i morgendagens kamp mot Tromsø, og komkluderer med at “To og en halv måned tidligere enn planlagt er trenerskiftet i Vålerenga en realitet: Ronny Deila (41) er hovedtrener resten av sesongen”.

– Ronny har ledet alle treningene denne uken, og det er naturlig at den stemmen også blir den som leder spillermøte og kampledelse. Det er ikke noe dramatikk i dette, men vi har diskutert oss frem til at dette er den beste løsningen, sier Rekdal til VG.

– Vi gjør dette fordi vi tror det er det beste for laget. Når du har hatt treningene de to siste ukene er det naturlig å følge opp med også å ha kampledelsen. Vi tror det er en bra løsning, og jeg gleder meg veldig til å være med for fullt, sier Deila til VG.

– Siden i sommer har vi diskutert når Ronny skulle overta. Nå som han har vært med på treningene, er det riktig at han også leder laget. Det kan være fint med en stemme som kommer utenfra og forsterker ting fremfor meg som har stått her i søla i fire år, sier Rekdal.

– Så vi får se en mer aktiv Ronny Deila på sidelinjen enn det vi fikk se mot Stabæk?

– Ja, ja. Han blir kamplederen og har spillermøtet. Jeg tar media og er på benken og bidrar hvis det trengs. Ronny skal få bruke all sin energi på å påvirke laget.

– Hvilken effekt forventer dere å få av dette?

– Vi har tro på at det skal gi en positiv effekt – uten tvil. Hvis ikke hadde vi ikke gjort det. Vi har kanskje stresset oss selv litt mye opp den siste måneden. Poengfangsten har dødd litt ut. Men det har blitt jobbet godt på trening denne uken. Energien og humøret er stigende, svarer Rekdal.

Også TV 2 har en artikkel om endringen

– Jeg var jo med å hente Ronny (Deila) til klubben i sommer, så jeg har vært innstilt på og forberedt på at han skal ta over. Det kommer ikke vil å være rart for meg. Nå tar jeg media og han laget, sier Rekdal til TV2.

Dagsavisen har sett på statistikken, og ser tilbake til mai 2015, da Vålerenga sist tapte mot Tromsø.

– Det er aldri enkelt på Alfheim, men vi har en god statistikk mot Tromsø de siste årene. Vi er mer enn gode nok til å slå dem. Vi har hatt en god høst, 20 poeng på 12 kamper, men det er på tide at vi vinner en kamp igjen, påpeker Rekdal, og viser til at Vålerenga ikke har vunnet i serien siden 2–1-seieren mot Odd 28. august.

Sander Berge er ute for resten av sesongen. Moa er tilbake fra karantene. Christian Grindheim trente ikke i går, men meldes ifølge Dagsavisen klar til TIL-kampen. Også Kjetil Wæhler er klar, melder Kjetil Rekdal til klubbens hjemmesider.

samme sider kan vi se at det blir gratis inngang på Alfheim, for de som er nordpå.

For alle andre går kampen på en betalkanal i morgen 15.30, og ledes av dommer Tom Harald Hagen.

Til Tromsøs hjemmesider sier tidligere vålerengakeeper Gudmund Taksdal Kongshavn at Vålerenga har mest press på seg. Han er tilbake i Tromsø-troppen for første gang siden juli etter en skade, men vil starte på benken.

– De bygger nytt stadion som de skal flytte inn på, de har ny trener og kan hente spillere på et høyere lønnsnivå enn oss. Det er det eneste store laget i den desidert største byen i Norge. Så jeg vil påstå at det har mye mer press på dem enn oss. Det vil ekstremt tungt for dem å ta turen ned i OBOS-ligaen, sier Gudmund.

 


Dagens kamp for rekruttlaget

Vålerenga 2 står foran en veldig viktig kamp i dag klokka ett i Vallhall. Det står om fornyet plass i divisjonen når denne deles på midten.

siste-serierunde-2016-vif-2
Skjermdump: Fotball.no

De sentrale oppgjørene denne runden er:

 • Sola–Vard Haugesund. Hvis Vard spiller uavgjort er de sikre.
 • Fana–Frigg.
 • Vålerenga 2–Egersund.
 • Vidar–Stord. Målforskjell kan avgjøre, men forskjellene er såpass store at hvis Vålerenga får like mange poeng som Vidar er plassen antakelig sikret.
 • Nest-Sotra–Fyllingsdalen. Fyllingsdalen må vinne for å ha noen sjanse, men har bedre målforskjell enn Vif2 og Vidar, og går derfor forbi det av disse lagene som spiller uavgjort.

Men viktigst: Alt er i egne hender: Vinner vi er saken ertesuppe.

Imidlertid er det ingen av lagene som møter nedrykkskandidatene som har noe annet enn ære å spille for. Er Egersund lei av sesongen? Legger Nest Sotra seg for å beholde et bergenslag til i avdelingen? Gidder Frigg å mobilisere for Vålerenga? Er Stord og Sola gode nok til å orke noe som helst? Eller er det slik at lagene som ikke har noe å spille for faktisk går ut for å spille god fotball, og dermed presterer bedre enn de gjør under press?

Svarene får man blant annet i Vallhall klokka 13.00. Vålerenga 2s kamp kan ses i vinduet under.


Hockey i Sarpsborg klokka fire

Vålerenga Hockey melder at et skadeskutt Vålerenga drar til Sarpsborg for å spille kamp i dag klokka 16.00.

I tillegg til Rasmus Juell og Jonas Oppøyen, er trolig også Thomas Olsen ute med skade.

Etter torsdagens seier over Frisk Asker har Vålerenga 23 poeng og ligger som nummer tre på tabellen bak Stavanger og Lillehammer.

Sparta Warriors har 20 poeng og er nummer seks på den trangeste delen av tabellen.

Vålerenga vant 2-0 på Jordal Amfi i første oppgjør mellom lagene.

Èn kommentar på “Engamorgen 22. oktober: Deila tar over!

 • 22. oktober 2016 i 22:32
  Permalink

  Rekrutta med istand fra A-troppen besto manndomsprøven og viste seg som mannfolk! A-laget trente i forkant og satt ringside i Vallhall. Håper de så hvordan det skal spilles og duelleres!
  Hockey gutta leverer stadig, en herlig gjeng.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *