Engamorgen søndag 23. oktober: Kniven på strupen. Null problem

Keepertrener Gjermund Østby stiller med ny sveis for anledningen. Skjermdump: vif-fotball.no
Keepertrener Gjermund Østby stiller med ny sveis for anledningen. Skjermdump: vif-fotball.no

I en begivenhetsrik Vålerenga-lørdag sto rekruttfotballen med knivbladet godt plassert mot strupehodet. Vi kjente lukten av blod, i både fotball og hockeykampen. Hvordan kampene endte bør fungere som inspirasjon for gutta som besøker Tromsø i dag. Dette tar vi.

Vålerenga-flagget danser lett i vinden sammen med høstfargene, utenfor vinduet her på Tveita. Det er fristende å si at det er stille før stormen, men vi vet så altfor godt at stormen har holdt på en stund. Nå har vi sannsynligvis ridd av et av de større stormkastene, men stormens øye har oss godt i sikte. Derfor er det godt å se at hverken klubben eller supporterne oppfører seg som aper i denne situasjonen. Det virker faktisk som om flere vil ta i et tak. Er det et økende engasjement jeg merker?

Rekruttene gjorde jobben

Erneste Agyiri og Niklas Castro satte hver sin kasse i 2-0 seieren over Egersund, da Vålerenga 2 gjorde det de måtte for å sikre plassen til neste sesongs nye 2. divisjon.

Målene lot vente på seg og det var ikke få på Vallhalls tribuner som delte øynene mellom kampen og mobilen, for å følge oppdateringene fra de andre 2. divisjonskampene. Da Fyllingsdalen tok ledelsen mot Nest-Sotra på et tidspunkt, befant vi oss på åttende plass og direkte nedrykk. Etter at Erneste Agyiri plasserte et frispark elegant i mål, inntok vi plutselig fjerde plass. Så syk var faktisk denne avslutningen på årets andredivisjon.

Det endte til slutt med sjette plass og poengrekord for rekruttgutta. Neste år stiller derfor Vålerenga igjen med rekruttlag på tredje høyeste nivå (når A-laget har gjort jobben). Dette er noe kun to av 16 Tippeligalag kan skilte med.

Med tanke på norsk fotballs utvikling, er det sikkert ikke dumt at de to rekruttlagene er fra klubber som faktisk prøver å spille fotball

Til tross for manglende scoring, vil jeg trekke frem Thomas Elsebutangen fra gårsdagens kamp. Den gutten reiv og sleit seg fri, sendte Egersunds forsvarere på flere tunge løpeturer og var en konstant trussel på motstanders banehalvdel. Finpuss avslutter-egenskapene nå så har vi fremtidens store Vålerenga-spiss.


 

Iskrigerne kuppa gratiskampen

I Sparta Amfi fikk de oppmøtte svært godt betalt for billetten, da et skadeskutt Vålerenga kjempa seg tilbake to ganger.

Sparta satte kampens første kasse litt over fire minutter ut i andre periode. Vår gullhjelm-spiller, Tobias Lindström, utlignet et minutt før pause. Sparta gikk opp i ledelsen igjen før minuttet var gått av tredje periode, men tre minutter før slutt fant Lindström Anders Braavold foran åpen kasse. 2-2 holdt seg igjennom sudden death. For første gang i min historie med Vålerenga Hockey, føler jeg vi har et overtak hvis kampen går til straffer. Vålerenga gjorde ikke skam på mine følelser. Lindström og Morten Ask satte hver sin straffe, imens Steffen Søberg kun slapp inn en av tre.

I en annen kamp vant Stjernen 4-1 mot Storhamar, og sendte oss likevel ned en plass til fjerde. Jeg synes likevel at dette ikke er noe problem. Vålerenga Hockey fortsetter å imponere i en sesong vi skulle være dårlige.

Nå venter Manglerud Star torsdag 27. oktober, på Jordal Amfi. Det er ofte en prøvelse å møte gutta fra garasjen, så fiks billetten nå for å støtte gutta. 


 

Man kan si mye negativt om bunnstrid, men med unntak av situasjonen man er i blir det aldri kjedelig. Da våre Iskrigere underholdt de lokale skøytegutta i Sarpsborg, hadde Rekdals gamle læregutt, Geir Bakke, tatt med seg de lokale fotballspillerne på tur til Bærum. Der ventet et nedrykksplassert Stabæk-lag, med sin antifotball og møkkastadion.

Frem igjen med mobilen for å følge med på fotball og bedre psykisk kunne det ikke blitt. Først setter Stabæk 1-0 målet rett før pause og gir seg selv håp. Så scorer Sarpsborg to mål i løpet av de siste fem minuttene og erstatter Stabæks håp med desperasjon.

Noe som fører oss videre til dagens kamp mot Tromsø

Når Ronny Deila i dag er hærfører for første gang, vet gutta at de uansett slipper å ligge på direkte nedrykk i løpet av dagen. Sannsynligvis har tanken streifet innom, men fokuset er rettet oppover.

På Alfheim møtes to lag som er svært poengsultne. Begge er tabellnaboer der Tromsø har 30 og vi har 31 poeng. Ingen har vunnet på de siste tre, men Vålerengas poeng mot Stabæk forrige uke gir oss en ørliten fordel i formen. En annen fordel er hvor komfortabelt vi vant kampen i våres (4-0), da vi virkelig var dårlige. Alfheim har aldri vært et komfortabelt sted å spille, men dette er ikke ting gutta må tenke på nå.

For det handler om å styre kampen og å spille vårt spill. Vi har det bedre laget på papiret. Bare legg innsatsen inn i det nå, så går dette bra. Når de andre kampene begynner, kl.18, hadde det vært greit å slippe å følge dem med nervene helt på styr.

Hvis vi nå driter i å slippe inn mål de første tre minuttene, hjelper nok det en del


 

Til slutt gratulerer vi Vålerenga Trolls med seriemesterskapet

Damelaget møtte Kristiansand Gladiators til ren seriefinale og vant 21-6. Facebook-sida er ikke oppdatert enda, så vi regner med at de fortsatt er ute og feirer.

fb_img_1476693905582

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *