Tromsø – Vålerenga: Lettelse

2016-10-23

Det var en potensiell skjebnekamp for begge lag som gikk av stabelen på Alfheim i kveld. Heldigvis ble høye skuldre og nedbitte negler bytta ut med lettelse etter to ganger 45.

Første omgang var en kjedelig affære preget av to lag som visste hvor mye som sto på spill. Her gjaldt det å ikke ta for store sjanser, og særlig Tromsø lå veldig kompakte rundt egen sekstenmeter. Det førte til at Vålerenga klarte å opprettholde et visst trykk, men uten at det førte til noen store målsjanser.

Nærmest var Tollås Nation, som plutselig hadde ballen alene en halvmeter ut fra dødlinja etter en dødball. Dessverre ble han så perpleks at han bare fikk avlevert en lumpe rett på Tromsøs keeper.

Men der første omgang var en kjedelig affære hvor Vålerenga produserte lite og Tromsø produserte nada, ble andre omgang et fyrverkeri av effektivitet for gjestene for Oslo Øst. På et drøyt kvarter tidlig i andre omgang hadde Vålerenga fått nettkjenning tre ganger, og kampen var så godt som avgjort.

Nå er vi så godt som sikre på å unngå direkte nedrykk, og sjansen for kvalik er også vesentlig mindre. Men helt sikre er vi ikke. Det kan vi imidlertid bli i neste serierunde mot LSK.

Dette kan bli en klassiker, og det er bare å krysse av søndag klokka 18.00 i kalenderen først som sist.

Spillerbørs:

Marcus Sandberg – 7 Har lite å gjøre, men er med på notene når han må hente fram noen voldsomme redninger mot slutten av kampen.

Simon Larsen – 6 Er tredje sist på ballen både på Vålerengas andre og tredje mål. Meget god bidragsyter offensivt!

Jonatan Tollås Nation – 5 Rydder godt opp foran eget mål. No nonsense. Her skal ballen bare mæles av gårde. Ikke pent, men effektivt. Brenner en stor sjanse etter 12 minutter, men scorer et mål i andre (det vil si, Moa slår en ball via Tollås i mål).

Kjetil Wæhler – 5 Viser at han er duellsterk i første omgang. Pådrar seg et unødvendig gult kort som gjør at han mister oppgjøret mot LSK.

Rasmus Lindkvist – 5 Presise dødballer. Trygg både offensivt og defensivt.

Henrik Kjelsrud Johansen – 6 Jobber utrettelig, vinner hodedueller og blir belønnet med kampens første mål, når han leverer en glimrende avslutning fra seksten meter.

Ghayas Zahid – 7 BB Meget god kamp av Zahid. Viser initiativ, fine stikkere, tør å skyte. Han er hjernen bak nesten alt Vålerenga skaper. Veldig velfortjent at han får målet sitt i andre omgang.

Christian Grindheim – 6 Gjør en meget god jobb som ballvinner. Stopper Tromsøs overganger høyt i banen ved flere anledninger.

Magnus Lekven – 5 Viser noen meget presise 30-40-meterspasninger inn i Tromsø-boksen. Hever seg etter noen litt svake kamper i det siste.

Simen Juklerød – 6 Ser ut til å ha funnet en god relasjon til Zahid. Han gjør en god jobb med å dra av en mann foran 1-0-målet før han spiller til nettopp Zahid, som igjen setter opp Kjelsrud Johansen. Svakt å ikke sette 4-0 når han er alene mot keeper etter 70 minutter.

Moa – 5 Svak førsteomgang av Moa, men hever seg i den andre ved å sette ballen i mål via Tollås.