Engamorgen mandag 24. oktober: For en helg!

Moa. Foto: Anders Grydeland, grydis.no
Moa, målscorer i går. Foto: Anders Grydeland, grydis.no

Denne helga har nok mange Vålerenga-fans gått og gruet seg til. Det har vært noen røffe uker, og dersom ting virkelig gikk på tverke denne helga hadde det sett virkelig blytungt ut.

Slik gikk det ikke!

 

Vi starter på fredag lørdag, da jeg satt i en kinosal og gapskratta mens jeg fulgte snuoperasjonen i Stabæk – Sarpsborg 08 på VG Live. Sarpsborg 08 snudde sin første kamp for sesongen med to veldig sene scoringer da Stabæk tapte 1-2.

lørdag leverte også Vålerenga 2 en solid 2-0 seier over Egersund i Vallhall. Forøvrig cred til Egersund-supporterne som hadde kjørt buss hele veien til denne kampen. Samtidig er det solid cred-trekk for tromme. Uansett, Vålerenga 2 sikret plassen i en knalltøff divisjon etter å ha spilt en hel sesong mot godt voksne lag. Kun Vålerenga og Odd Grenland har rekruttlag på nivå 2 neste sesong.

Rett etter dette startet gratiskampen i Sparta Amfi, hvor et stappfullt 3290 tilskuere så Vålerenga slå tilbake Spartas ledelse og vinne på straffer. Vinnerstraffen ble lagt av Morten Ask som fintet Spartas målvakt helt bort på Biltema. Sammendraget ser du her.

Også kom søndagen. Bortekamp på Alfheim. Vi har vært bra mot Tromsø de siste kampene, men Alfheim kan ikke sies å ha vært en historisk lykkearena for Vålerenga. Det hadde vært helt jævlig å ryke på tap her, og måtte spille mot LSK som laget som hadde mest å tape. Men jeg ble beroliget tidlig. Gutta viste akkurat riktig tenningsnivå – de opptrer rolig og fattet, men viser guts. Selv om vi ikke ledet til pause hadde jeg en god følelse mot et skralt Tromsø-lag som spilte med nerver utenpå kroppen. Og når Kjelsrud Johansen satte 1-0 var det ikke tvil.

Senere på dagen snubler altså bøfla mot Start, i tillegg til at Starts målscorer tar en Mamadou Diallo og jubler foran Kanarifansen når han scorer. Hysterisk! Han bedyrer at han ikke forsto at han hisset dem opp, men isåfall er han neppe den skarpeste kniven i skuffen. Uansett var det mer enn en Vålerenga-supporter som kom til å tenke på Mamadou Diallo akkurat da. Også kan man jo lure på hva slags straffereaksjoner LSK får etter dette. Stabæk kunne sikkert tenkt seg poengtrekk..

 

LSK droppet poeng. Bodø/Glimt tapte. Stabæk tapte. Vi slo Tromsø. Plutselig ser tabellsituasjonen mye lysere ut:

  • Direkte nedrykk er nå tilnærmet umulig, da vi er seks poeng Stabæk og har dem på vesentlig bedre målforskjell (+7).
  • Vi har fire poengs forsprang på Lillestrøm, Tromsø og Bodø/Glimt.

Tromsø skal spille en vanskelig bortekamp i Sarpsborg neste runde. Stabæk skal spille en vanskelig bortekamp i Molde neste runde. Bodø/Glimt har Viking hjemme, men har også en knalltøff semifinale i cupen i midtuka hvor de møter moderklubben Rosenborg borte. Uansett kan ikke Lillestrøm ta oss igjen hvis vi tar poeng fra dem.

Fasiten er derfor enkel: Tar vi poeng mot Lillestrøm er vi sikret Tippeliga 2017.

 


 

Høstens vakreste eventyr

Vålerenga girer opp til sesongens siste hjemmekamp. Her har vi en gyllen mulighet til å gjøre livet virkelig surt for bøfla.

I den forbindelse spanderer DNB billetter på barne og ungdomslag i Osloområdet. Over 2000 av disse er allerede revet vekk.

Se mer info om dette tilbudet her.


 

I mellomtiden kan vi more oss med LSKs twitterkonto, som virkelig får gjennomgå etter de ansvarlige jinxet oppgjøret mot Start.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *