Engamorgen tirsdag 25. oktober: Er det søndag snart?

 Foto Grydis.no
Wæhler må stå over derbyet. Foto Grydis.no

Kjetil Wæhler må sone karantene mot LSK, Frode Kippe støtter banestormere, og annet småsnacks i dag.

 

Frode Kippe vekker oppsikt med et svært politisk ukorrekt utspill fra en fotballspiller, da passende nok i norges minst politisk korrekte avis, Nettavisen. Han sier at Starts Dennis Atwi “ba om det selv” da han ble dyttet overende av en stormende bøffel ute på gressmatta på Åråsen etter å ha feiret scoring foran bøffelberget.

Som supporter så har jeg egentlig forståelse for reaksjonen fra bøfla. Det er mildt sagt irriterende når spillere fra motstanderlaget gjør obskøne gester mot deg etter de har scora på laget ditt. Noe vi vet alt om siden LSKs målvakt Origi flere ganger har vist både finger og andre kroppsdeler mot oss når de scorer mot oss på Åråsen. Han har vært bajas både under og etter kamp når vi har tapt.

Aperopet regner derfor med at hvis Origi begynner å kjekke seg på søndag, og en av våre mister huet fullstendig, løper ut på banen og gir han en vinge, så vil Kippe si “Origi får som fortjent. Han ba om det”.

Ikkesant?

Så skal det bli interessant å se om NFF tar de kommentarene med i betraktningen når de vurderer om det skal åpnes sak mot LSK på grunn av dette.

 

En som ikke er med mot bøfla er Kjetil Wæhler. Han fikk sitt niende gule på Alfheim, og må nok en gang stå over. Dette betyr at han ikke får spille karrierens siste hjemmekamp, og attpåtil derby. Det er bittert – det så vi på reaksjonen hans når dommeren viste han kortet. Til Aftenposten sier Wæhler at han fokuserer på å prestere bra mot Viking i siste runde.

 

Har du ikke billett til kampen enda, sier du? Det er mange måter å skaffe det på – sjekk selv hos klubben.

 


 

Ymse fra Tippeligaen

Tor Ole Skullerud har tatt over Strømsgodset, og skal lede klubben rett ut i en semifinale i køppen. De fikk en fin trekning med Kongsvinger hjemme, og da vanker det nok cupfinale på Godset. Skullerud virker som en hyggelig kis han, og i motsetning til Godset-fans rakner ikke vi i vinkel over at Godset har signert en trener som på et tidspunkt i karrieren var innom Vålerenga.

 

Odd slo Rosenborg 2-1 i helga etter å ha scoret seiersmålet på overtid, men det spiller egentlig ingen rolle. Rosenborg er for lengst tilfredse seriemestere og tok tapet med fatning.

Nei, kødda. Kåre Ingebrigtsen, som stort sett alltid har et smil på lur med hånlige, hoverende kommentarer om motstanderne, rakna på hele dommerstanden etter Odd-tapet. Eller mer spesifikt: dommersjef Terje Hauge, som Kåre påstår bruker Tippeligaen som utviklingsarena for 20 dommere. Hauge påpeker at kun 13 dommere dømmer i Tippeligaen.

Uansett, vi har jo fått med oss at det er mye rart som dømmer i Tippeligaen. Det komiske her er de stort sett alltid dømmer i Rosenborgs favør. Her snakker vi spillere og ledere som er vant til å styre hele showet på banen. Så at Rosenborg, som stort sett ler av og ydmyker alle lag de kommer over, og som ligger an til å bli seriemestere med 20 poengs margin, rakner så til de grader etter et tap mot Odd? Det gjorde faktisk litt godt.

På onsdag kommer nok gliset tilbake, da Rosenborg har fått en automatisk hjemmeseier mot farmerlaget Bodø/Glimt i semifinalen i cupen. Det ligger an til bartefri sone på Bohemen cupfinalehelga.

2 kommentars på “Engamorgen tirsdag 25. oktober: Er det søndag snart?

 • 25. oktober 2016 i 17:15
  Permalink

  Det blir spennende å se om RBK legger seg i siste seriekamp for å redde Bodø Glimt fra nedrykk?

  Svar
  • 26. oktober 2016 i 00:16
   Permalink

   Hvis man tilfeldigvis får et selvmål i cupen for Bodø/Glimt, så tror jeg det er fornuftig å ha litt soft-spot for laget som Bodø/Glimt møter i nestsiste runde

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *