Ferske inntrykk fra stadionmøte 26. oktober

Stig Ove Sandnes ga siste oppdatering om selve prosjektet
Stig Ove Sandnes ga siste oppdatering om selve prosjektet

Nok et stadionmøte gjennomført og nye inntrykk er skapt. Aperopets representant konkluderer med at det er lite nytt under solen, men mye av det som tidligere er snakket om er nå langt på vei konkludert. 

Kantina i Vallhall var rimelig stappa, da styreleder i Vålerenga Fotball Elite, Thomas Baardseng, ønsket oss velkommen og gikk kjapt igjennom agenda før han ga ordet videre til daglig leder, Erik Espeseth. Det var på dette tidspunktet det slo meg at hver eneste av disse stadionmøtene har vært med forskjellige daglige ledere. Det ligger en slags kontinuitet i det.

Uansett, Erik presenterte seg for de som kanskje ikke var kjent med ham fra før av. Han hadde fått 15 minutter å forholde seg til, men nå vet ihvertfall alle fremmøtte at Erik liker å prate, så legg av litt ekstra tid.

Han gjentok mantraet sitt, som vi i Aperopet elsker, om at vi skal bygge langsiktig og ikke kjøpe oss til suksess. En ting han tok opp var hvordan vi selv behandler vårt omdømme og varemerke. Med vi mente han ikke bare på klubben, men alle fremmøtte, du som leser dette nå, supporterbuss-sjåføren, alternative supportere og flanører. Det snakkes for mye dritt om klubben innad. En ukultur som har spredd seg og gjør at man godtar at klubben for øyeblikket er et parantes i bybildet. Vi må skjerpe oss. Den man elsker tukter man, men nå holder det med tukting for denne gang.

Man kunne merke i rommet en liten vemmelse over ordet varemerke. Jeg tolket det ikke selv slik at klubben skulle behandledes som et butikkprodukt. Mer i den grad Frelsesarmeen og Det Norske Slott er varemerker.

Lite om stadion fra Espeseth altså, men han ser på vårt nye hjem som en essensiell del av grunnen til han tok jobben.

Så gikk Espeseth mer inn på en historie om familielivet etter at han sa ja til jobben, før han fikk beskjed om at tiden var overskredet. 

Leder i Vålerenga Kultur og Idrettspark, Stig Ove Sandnes, inntok gulvet. 

Det første Stig Ove beroliger oss med er at det ikke er funnet flere bilvrak o.l. i grunnen. Ingen flere overskridelser altså, så skolen vil stå klar 1. august 2017. 

Det opereres nå med at selve stadion er klar til 1. september. De som da har sett på neste års oppsett fra forbundet, vil se at første mulige hjemmekamp blir da 10. september.  Det også, høyst sannsynlig, gi fem hjemmekamper på ny stadion i 2017.

På spørsmål fra salen forteller også Sandnes at stadionhjørner kan bygges, en gang i fremtiden.

Da hadde det gått 45 minutter med overtid og folk fikk et kvarters pause tilbå strekke på beina, trekke frisk luft og kjøpe billetter.

Det var på tide med sesongkort og tribunekonseptene 

Nylig omskolerte Morten Nydal inntok gulvet sammen med Frank Ove Hansen og skulle fortelle videre om tribunekonseptene på vår nye stadion. For de som husker siste møte, hadde Frank Ove et godt bilde på konseptene den gangen. Nå virker mye å være klart.

Først som sist. Det blir et sesongkort neste år, fordelt over to kort. Det vil si at du får et kort hvor det står Ullevaal Stadion og et hvor det står det navnet stadion til slutt vil hete. Navnet er fortsatt ikke bestemt, men Vålerenga Stadion har faktisk høyeste bud. Mer om dette vil vi nok høre senere.

Har du sesongkort i dag, vil forhåndsalget starte 10. november.

Medlemmer av klubben og/eller Klanen kan kjøpe sitt kort fra 24. november.

Åpent sesongkortsalg starter 1. desember.

Nytt av året er at sesongkortet også gjelder frem til 4. runde i cupen. Sesongkorteiere vil også ha forhåndsalg av bortebilletter. Her forsvant plutselig notatene mine, men man vil visst ha noen dager på seg før diverse medlemmer får sitt.

Snittprisen på sesongkortet vil legge seg midt blant de seks største klubbene i Eliteserien.

En hyggelig overraskelse er at medlemskap i Vålerenga Fotball Elite, eller Klanen vil trekkes av på sesongkortprisen. Du belønnes altså for medlemskap.

De forskjellige tribunekonseptene tror jeg vi heller linker til når klubben legger det ut, med priser og det som hører til. Vi konkluderer bare med at de virker svært spennende, uansett hvor på tribunen du blir plassert. Jeg likte godt at bortesupportere ikke får noe dårligere konsept, eller dyrere priser, enn oss hjemmesupportere. For den gjengse klansmann som har vært på tur før vet hvor rævva bønda kan behandle bortesupportere. Denne behandlingen skal bønda slippe hos oss.

Ikke dugnadskiosker

Et siste punkt som ble tatt opp var dette med kiosker. Disse vil ikke drives på dugnad og jeg synes jeg hører et kollektivt lettet sukk fra mange foreldre på østkanten.

Man håper å kunne servere det publikum vil ha, men det ble påpekt at alle som har prøvd seg på noe mer ekstravagant tidligere, har alle gått konkurs. Så ikke forvent lammekonfit inne på stadion.

Heldigvis burde slike ønsker tas hånd om på festplassen foran supportertribunen før og muligens etter kampen.

Til slutt oppfordret man publikum til å designe hvordan setene skal arrangeres på vår nye stadion

Gå på nettsida og lag ditt eget setemønsterforslag. Hvem vet? Kanskje ditt forslag blir valgt.


 

Mye ble gjentatt idag, men det gjør ingen verdens ting. Det blir bare mer og mer håndfast.

Til de av dere som fortsatt er i tvil. Det blir nytt stadion i 2017!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *