Engamorgen mandag 31. oktober: Fineste stadion i Eliteserien

Skjermdump VIF-Fotball
Skjermdump VIF-Fotball

Vålerenga Fotball spiller i Eliteserien i 2017. Det er endelig sikkert, så frykten for å ha fineste stadion i førstedivisjon kan endelig slippe taket. Damene avgjør bunnstriden i Toppserien og Iskrigerne tar en liten ferie. Ferie, eller helst verre, foreslås også for flere av våre motstandere. 

Stor klasse over Lillestrøms SoMe
Stor klasse over Lillestrøms SoMe

Foran 19 038 tilskuere på Ullevaal Stadion spilte Vålerenga og Lillestrøm en veldig typisk Vålerenga mot Lillestrøm-kamp. Litt usikker på om mange av de som var på sin første kamp i går ble fristet til å følge noen av lagene videre, som følge av finspill. Hvis man derimot er UFC-fan gjorde Frode Kippe en sterk innsats. Er du litt mer fan av teateret, gjorde Mohammed Ofkir sitt for å hente nye fans.

Forhåpentligvis beit de oppmøtte seg mer merke til farten til Rasmus Lindkvist, det utrettelige arbeidet til Moa og hvordan Henrik Kjeldsrud Johansen kom inn og gjorde det samme. Til slutt den deilige scoringen til Vajebah Sakor og det tilhørende kollektive jubelbruset som fulgte av 17 000 oppmøtte. DET var deilig det.

Ja, for lyden igår kunne vært bedre. Publikumsfrieriet til kampen fungerte utmerket, men bakdelen med det er at folk som har vært lenge borte kommer tilbake og opptar plassene til de ivrigste sangerne, spesielt på midten av Vestbredden. Siden sist har de mistet det stinget til å drive sangen videre, så når Gamle Konge setter i gang forplanter ikke lyden seg nedover tribunen. Du vet den stereotypen om familiefaren som endelig skal feste, som da han var ung, i julebordsesongen? Det blir litt sånn. Man blir ofte mer opptatt av å snakke med sidemannen.

Grunnet spredningen av forsanger-spirer ble ofte to-tre låter startet samtidig i ren frustrasjon over manglende trøkk. Selv fikk jeg ikke “rettledet” så mange av låtene grunnet en skranten hals som ikke tillot høye lyder. Det kom ingenting da jeg prøvde.

Nei, takke seg til at vi skal til svingen neste sesong

En fungerende sangtribune handler om kultur. Når publikumsoppmøtet de siste sesongene ikke har tillatt oss å hverken opprettholde eller videreutvikle kulturen vår, blir det skralt når folk møter opp. En supportersving vil by på mindre turisme og de eventuelle flanørene som havner på tribunen vil høyst sannsynlig trekke seg mot kantene, fordi der ser man kampen bedre. Bedre arbeidsforhold for de som vil synge.

Ved gårsdagens ene poeng har vi endelig sikret plassen

Det var strengt tatt det viktigste igår. Sikre plassen så vi kan gå den nye sesongen i møte med fortsatt håp om medaljer, kjemping om spill i Europa og, det jeg selv føler er viktigst, åpning av ny stadion i Eliteserien.

Sjeldent har vi hatt mer postivt å se frem til så tidlig foran neste sesong. Vi minner om at sesongen 2016 fortsatt ikke er over, men ingen bryr seg nevneverdig om Viking-kampen nå. Ingen bryr seg nevneverdig om Viking sånn generelt heller, men det kommer vi tilbake til senere. Det vi bryr oss om er bedre forhold til å bygge klubb, bygge supporterkultur, bygge videre på eget spill med Ronny Deila, og ferdigbygge Vålerenga Stadion. Vi spiller sannsynligvis ti kamper til på Ullevaal Stadion og jeg håper vi kan ha et fantastisk vorspiel, men kom september 2017 så åpner vi ny stadion med tidenes fest. Gi oss Kristiansund, eller noe sånt rart, i første kamp der så flest mulig Vålerenga-supportere får plass.

Kjære fotballforbund. Vi har sett fotballdatoene for neste sesong. Skal vi si lørdag 9. september? 


 

Vålerenga Fotball Damer avgjør bunnstriden

I timene før oppgjøret på Ullevaal, spilte damene sesongens nest siste kamp k oppgjæret mot Medkila. Der vant vi like gjerne 6-1, etter 2-1 til pause. Vålerenga sikret plassen for flere runder siden, mest takket være hvor dårlige Medkila og Urædd har vært i år, og ligger på tiende plass mdd 20 poeng.

Siste kamp er kommende helg er borte mot nevnte Urædd. Porsgrunnslaget med sine seks poeng har mulighet til å klatre forbi Medkila, som har åtte poeng, og dermed sikre kvalikplassen. Medkila igjen møter Klepp, som ligger plassen over oss grunnet målforskjell.

For Vålerenga handler det altså om å vinne niende plassen, så sånn sett håper vi på Medkila.

For Urædd sin del. Skulle Medkila klare uavgjort, så kan Urædd ta kvalikplassen dersom de vinner mot oss med 26 mål.


 

Til hockeypause med et bittert tap

Vålerenga Hockey lå godt an til å ta andreplassen på tabellen, da vi ledet 4-2 mot Lillehammer etter to perioder. Dessverre raknet vi totalt og Steffen Søberg måtte plukke ut fire pucker til, i løpet av tredje periode. Ingen pucker havnet i motsatt mål.

Så da er det hockeypause frem til 8. november. Da har ny sesong med “Iskrigerne” startet og TV-kampen på tirsdager blitt flyttet til TV2 Zebra. Nå som TV2 mister rettighetene på norsk fotball ser det ut som de satser stort på hockey. Lite er vel bedre enn det. Vi kan si mye om den TV-kanalen, men mediemaskinen deres kan man ikke tvile på.

Herregud, de har klart å få folk interessert i å se på folk sykle når sola steker som best i juli måned


 

Heder og ære

Kjetil Wæhler ble i gårsdagens pause hyllet for fantastisk innsats over to mannsaldre for Vålerenga. Jeg fikk kanskje en litt for god utsikt på/i rumpa hans under hyllesten, men det er de utallige taklingene og jubelbrølet jeg kommer til å huske ham for.

En som ikke får samme hyllest nå er dessverre Simon Larsen. Med gårsdagens gule kort har Simon spilt sin siste kamp i kongeblått, før han drar ned til Kristiansand og prøver å gjenreise Start. TIFO-gruppa fikk overlevert tostangsflagget av ham etter kampen, så det er heldigvis noe.

Lykke til videre, Simon, men skulle du møte oss i kamp så får du lov til spille akkurat så dårlig som mange har beskyldt deg for å være

Èn kommentar på “Engamorgen mandag 31. oktober: Fineste stadion i Eliteserien

  • 31. oktober 2016 i 13:24
    Permalink

    Plassen sikret det var det viktigste! Fortsatt en liten mulighet for at bitte lille kan rykke direkte ned! Frode Gris heldig som fikk fullføre kampen. I tillegg til overfallet på Daniel, måtte han ta godt tak i drakta til Markus Sandberg for ikke å falle når Magus Lekven redder på streken! Se bilde nr 21 i bildeserien som Vålerenga har lagt ut! Heller ikke det så Dag Vidar Hafsås, hva så han egentlig i går? En kaktus er fortjent men egentlig burde det vært sendt en skog av denne veksten til Ken Henry II

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *