Engamorgen tirsdag 1. november: Silly Season er i gang

Foto: Anders Grydeland, grydis.no
Foto: Anders Grydeland, grydis.no

Silly season er i gang. Sakor vil bli, Reka vil ha han. En prøvespiller ankommer fra de dype skoger, og et tidligere Vålerenga-talent skinner. Også har noen laget en merksnodig kåring over beste hockeyimporter.

 

Sakor

Vajebah Sakor har vært en meget god lånesignering av Vålerenga, og en spiller jeg gjerne ser med videre. Scoringen hans mot bøfla var klasse, og vi skal være glad han ikke ble ute resten av sesongen etter den stygge taklingen fra Fredrik Carlsen. Han viser god arbeidsvilje, duellstyrke og entusiasme. Til Nettavisen forteller Rekdal at han vil ha med Sakor videre, og Sakor er ordknapp – men sier han vil fortsette i klubben.

Musikk i mine ører. Få forlenget lånet – eller enda bedre – signer gutten permanent!


 

Fra Kamma til Enga?

Fra Hamar-hold meldes det at 17-åringen Nicholas Mickelson fra Kamma trener med rekruttlaget denne uka. H-A forteller at han var fremdragende for HamKam i våres før han ble skadet. Kamma hadde forøvrig en bra sesong og endte på andreplass i sin avdeling i 2. divisjon.

Han har kontraktsforslag fra Kamma liggende, men vil gjennomføre prøvespillet først.

Her ser vi en åpenbar fordel med at rekruttlaget holdt seg i 2. divisjon. Det blir langt mer aktuelt for en spiller som dette å signere med oss når han kan fortsette å spille i 2. divisjon for Vålerenga 2 mens han hospiterer på a-lagstreninger, for eksempel.


 

Qaka leverer

Kamer Qaka var en svært lovende ung spiller i Vålerenga, og jeg vil tro han er den yngste spilleren og målscoreren for klubben da han debuterte for A-laget i cupen med scoring som 15-åring. Etter det gikk ikke ting helt på skinner, med noen utenomsportslige greier. Nå er han i Kristiansund, har blitt 21, og ble kåret til årets spiller i OBOS-ligaen i en sesong som ble kronet med opprykk. Han signerte permanent avtale med KBK i sommer, men dersom han fortsetter utviklingen er dette et navn Deila og Rekdal bør ha på blokka. Det skal bli spennende å se Qaka i Tippeligaen neste sesong. Alt ifølge Sporten.com.


 

Bøfla leverer

LSK-fans har åpenbart lagt merke til at klubben deres har kommet seg opp til gul sone, for nå er det duket for bot-o-rama på Åråsen. En ting var den stormende bøffelen som dyttet til Starts feirende målscorer, men det ble brukt pyro på Ullevaal under derbyet. Forsåvidt greit nok det, det er jo derby og greier, men vi skal huske at en eller annen brødgjøk også kastet en blinker etter Sandberg. To meter unna potensiell avlyst kamp og 0-3.

TV 2 melder at NFFs regelverk strammer inn på pyro de to siste rundene, og at det da bare er hjemmelaget som kan søke om tillatelse til dette. Det høres jo veldig snålt ut.

Uansett, trøbbel for LSK der.


 

Den rare lista

I VG har hockeyjournalisten Øystein Jarlsbo kåret de 34 beste importspillerne i Get-Ligaen noensinne.

Den er skjult bak en paywall, men lesere melder at ingen Vålerenga-spillere er inne på topp ti, og at hverken Scott Hartnell, Chris Mason, Serge Boisvert, Vladimir Machulda eller Ilkka Kaarna er med på listen. Javel. Jeg ser at relativt korte importspillere kanskje ikke bør telle, men Kaarna og Boisvert fikk flere sesonger og var utrolig gode.

Uansett kan vi jo mimre litt:

 

 

 

4 kommentars på “Engamorgen tirsdag 1. november: Silly Season er i gang

 • 1. november 2016 i 12:36
  Permalink

  Kamer viste vel sist han var i VIF at han ikke helt klarer seg i storbyen. Mulig han som 21-åring har blitt mer moden, men spørs vel om det er noe vits å ta sjansen. Nok av eksempler på andre engagutter som havna på feil side selv som tippeligaspillere.

  Svar
 • 1. november 2016 i 12:37
  Permalink

  MASON og Kaarna ER VEL DE BESTE !!

  Svar
 • 1. november 2016 i 13:54
  Permalink

  Hva med Latal? Og Åkerman? Skandale-kåring.

  Svar
 • 1. november 2016 i 14:18
  Permalink

  Anbefaler alle å se på bildene fra Ullevaal på søndag som er lagt ut på Vålerengas side. Spesielt bilde 21 der Frode, den ærlige, Kippe har henda bak ryggen for å ta et solid grep i trøya til Markus Sandberg i det Magnus Lekven klarerer på streken! Dessverre ikke å forvente at Dag Vidar Hafsås skal se dette når han ikke ser de mest opplagte situasjonene. Gult kort der og gult på Bonke for stemplinga av Zahid så hadde to gule når Kippe kvestet Daniel og Bonke krangla med Moa endt med at bitte lille spilte siste 70 min med 9 mann!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *