Engamorgen onsdag 2. november: Tribunene på vårt nye stadion

Finn din plass på Vålerenga Stadion. Foto: vif-fotball.no.
Finn din plass på Vålerenga Stadion. Foto: vif-fotball.no.

Sesongen nærmer seg slutten, og for å være helt ærlig føles det nesten som om sesongen allerede er slutt etter le grande finale mot LSK sist helg. Plassen er sikra, og blikket kan vendes framover mot 2017.
Og i 2017 får vi oppleve det som antakeligvis er den viktigste dagen i klubbens nyere historie. Dagen hvor vi kan vinke farvell til fotlenka som heter Ullevaal Stadion, og ønske velkommen vår nye leikegrind!


Den første kampen i vår nye storstue blir en begivenhet, og spør du meg er det verdt å kjøpe sesongkort bare for å se den ene matchen. Og hvis du virkelig vil se den kampen er nok sesongkort lurt uansett. Allerede nå kan jeg love at åpningskampen i midten av september kommer til å bli utsolgt. Har du sesongkort er du sikra å få med deg denne historiske begivenheten.
I forrige uke refererte vi fra infomøtet om det nye stadionet, men vi lovet å komme tilbake med info om de ulike tribunekonseptene. Som lovet, så gjort!
Den søndre kortsida blir supportertribune, for stående og syngende supportere. Her vil det være ståplasser med safe standing-seter som kan gjøres om til sitteplasser ved behov. Ordinær pris her vil være på kr 2300,-

Det blir Safe Standing i supportersvingen på Valle! Foto: wikiwand.com.
Det blir Safe Standing i supportersvingen på Valle! Foto: wikiwand.com.

Langsiden som ligger mot øst, nærmest E6, er Vålerengatribunen. De midterste feltene, altså de beste plassene, kalles patriotfeltet og er en sittetribune med faste plasser for engasjerte supportere. Kan du tenke deg å reise deg og synge med en gang i blant så er det helt innafor her, så dette passer for deg som synes svingen kan bli akkurat litt i meste laget. Ordinær pris her blir på kr 3490,-

 

På hver side av patriotene finner du seksjoner for familier og generelt fotballinteresserte folk, i tillegg til Miniklanens felt. Dermed blir Vålerengatribunen et sted for alle som er glade i Vålerenga, men som ikke er helt komfortable med å synge og hoppe gjennom hele kampen.
Familiefeltet fra Vålerenga-tribunen strekkes videre til den nordlige kortsiden, som ligger nærmest Ring 3, mens den siste delen av denne kortsiden blir bortetribune. Også i borteseksjonen blir det safe standing-seter og supportervennlige priser.
På hovedtribunen, som blir liggende mot skøytebanen, blir det ulike VIP-konsepter. For det meste er disse forbeholdt klubbens samarbeidspartnere og bedrifter. Men på denne tribunen finner vi også Vålerenga Premium-seksjonen, som vil være et VIP-tilbud med VIF-profil, for vanlige folk. Her får man bedre seter, tilgang til pub med ølservering, og navneskilt på setene. Denne luksusen får du ta del i for 4990,- per sesong, noe som jo ikke er avskrekkende dyrt.

Hvis du har sesongkort på Ullevaal for inneværende sesong vil du få mulighet til å være med på forhåndssalget av sesongkort for 2017-sesongen. I infomøtet ble det opplyst om at dette forhåndssalget ville starte 10. november, men vi får i dag bekreftet fra klubben at dette blir flyttet til 17. november. Det neste salgstrinnet er for medlemmer av Klanen og Vålerenga Fotball Elite, og disse vil kunne sikre seg sitt kort fra 24. november.
Deretter åpnes salget for alle interesserte 1. desember.

Etter hva vi har forstått vil et sesongkort på Ullevaal i år gi deg mulighet til å kjøpe sesongkort på hvilken tribuneseksjon du vil til neste år under forhåndssalget. Så hvis du for eksempel har sesongkort på hovedtribunen i år vil du kunne kjøpe sesongkort på for eksempel Supportertribunen fra 17. november. Det som imidlertid er verdt å merke seg er at tribunen du ønsker å ha plass på på det nye stadionet vil bestemme hvor du får plass på Ullevaal i første del av sesongen 2017. Dersom du vil sitte på hovedtribunen på nytt stadion får du også plass på hovedtribunen på Ullevaal, plass på Supportertribunen betyr at du starter sesongen i Bendit, mens en plass på Vålerengatribunen gir deg plass på Vestbredden fra april til september.
Så fram til forhåndssalget starter burde alle gå i seg selv og tenke over hvilken tribune man vil trives best på. Er du flanør, supporter eller familiemor med unga på slep? På vårt nye stadion er muligheten stor for å finne den perfekte plassen for akkurat din situasjon.

8 kommentars på “Engamorgen onsdag 2. november: Tribunene på vårt nye stadion

 • 2. november 2016 i 12:42
  Permalink

  HEI
  HVOR BLIR VI SOM SITTER I RULLESTOL PLASSERT ?
  MVH

  GEIR

  Svar
  • 2. november 2016 i 13:36
   Permalink

   Pris på Vålerenga-Premium seksjonen er kr 4990,- for en sesong
   Hva blir prisen i 2017 sesongen , gitt at det blir 4-5 hjemmekamper på ny Stadion fra 10 sep og ut sesongen? Blir det noe rabatt dette året?, Eller vil det også på Ullevaal bli dette konseptet dette året?
   02-11 Fredrik

   Svar
   • 2. november 2016 i 14:07
    Permalink

    Det blir 4990 i 2017. Du kan selv velge hvor du vil være i kampene på Ullevaal: Enten på felt 118-119 på hovedtribunen (på hver sin side av spilleslusa). Da sitter du midt på hovedtribunen og setekvaliteten er bittelitt bedre enn ellers, men du har ikke tilgang til noe VIP-område.
    Du kan også velge å være på VIP-konseptet Bohemen. Der sitter du på skikkelige VIP-seter i VG-svingen bak bortefansen, og der vil du ha tilgang til VIP-området til UBC bak hvor du kan kjøpe kioskvarer inkludert øl og vin.

    Så du velger selv om du vil ha de beste plassene uten servering, eller plass i svingen med servering.

    På ny stadion vil du få begge deler.

    Frank O.
    Vålerenga Fotball

    Svar
  • 2. november 2016 i 14:01
   Permalink

   Det blir rullestolplasser rundt hele stadion så du kan selv velge hvor du vil være!

   Frank O.
   Vålerenga Fotball

   Svar
   • 2. november 2016 i 16:56
    Permalink

    Det viktigste for rullestolbrukere, er at de (av naturlige grunner ikke kan reise seg). Dermed er det ikke noen god ide å kjøpe plass et sted der andre reiser seg, selv om det bare skjer av og til. Hvor anbefaler du da å kjøpe sesongkort? Og en ting til: Selv om det er kult å få anledning til å sitte sammen med venner og andre folk som ikke sitter i rullestol, er det også en del rullestolbrukere som gjerne vil sitte sammen. Hvilke plasser bør vi da velge?
    Olav

    Svar
    • 2. november 2016 i 18:10
     Permalink

     Hei Olav! På Ullevaal vil plassene være de samme som nå av praktiske grunner. På ny stadion kan man velge. Vi vet det er flere som har lyst til å bidra med stemninga selv om sikten kan bli begrenset, og da er supportertribunen stedet. Ellers er det seks forskjellige plasser på begge langsidene hvor det er plass. Hver av disse seks har plass til tre rullestoler med ledsagerne på vanlig publikumsplasser rett ved siden av. Alle plasser på langsidene vil være omgitt av sitteplasser så sikten vil være perfekt. Jeg vil anbefale deg og Ruben plass på Vålerengatribunen – da er dere omgitt av like store fans som det dere er.

     Det er selve utgangen til tribunene som benyttes som HC-plasser. Man kjører rett inn fra mingleområdet utenfor, og har plasser så å si midt på tribunen høydemessig. Til mingleområdet er det brede ramper på hver sin side så det er langt enklere å komme inn og ut av stadion enn det det er på Ullevaal.

     Ta gjerne kontakt med meg direkte om du har flere spørsmål (franko@vif.no). Vi skal få lagt ut en sak på vif-fotball.no om HC-feltene om ikke lenge.

     Svar
 • 3. november 2016 i 03:40
  Permalink

  På Patriottribunen opererer dere med honnørpris. Jeg fyller 67 i februar, altså før sesongkortet tas i bruk. Får jeg da honnørpris?

  Svar
  • 3. november 2016 i 10:26
   Permalink

   Erik – Det går bra. Bare kjøp honnør :)

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *