Engamorgen 3. november: Mye å spille om når eliteserien avsluttes til helga.

Kjetil Wæhlers bønn får ingen sympati av dommer Hafsås mot Molde. Foto: Grydis.no.
Kjetil Wæhler kan gi alt uten å være redd for gule kort i sin siste kamp for Vålerenga noensinne mot Viking i Stavanger søndag. Foto: Grydis.no.

I midten av ei stille uka ser vi fram mot siste runde, der topp og bunn er avgjort, men hvor det innimellom skal kjempes om medaljer, sikre plasser og øvrige plasseringer. Det er fortsatt voldsomt mye som står på spill i Eliteserien 2016.

For Vålerenga handler egentlig siste runde om å få en god slutt på sesongen. Ronny Deila har en seier og en uavgjort etter at han tok over som hovedtrener. Med en seier i Stavanger er det strålende resultater.

Dommer i siste seriekamp for oss er Tore Hansen.

Og selv om en tiendeplass for Vålerengas del langt fra er i tråd med forventningene – eller i hvert fall forhåpningene – før sesongen, så er det vesentlig bedre enn det så ut i perioder i mai, juni og juli.

Forskjellen på en tiende og en ellevteplass i serien er cirka 400.000,- fra Fotballforbundet. Det tilsvarer hva det koster å ha en ekstra unggutt fra egen stall i A-lagsstallen, og er sånn sett penger, men det handler ikke om noe mer vesentlig enn det for Vålerenga.

Med å se på tabellen før siste runde og oppsettet av denne finner vi at andre lag har mye viktigere kamper.

tabellen-for-siste-runde
Tabellen før siste serierunde 2016. Faksimile: www.VGlive.no

 

Serierunden:

Brann – Sarpsborg 08

FK Haugesund – Strømsgodset

Lillestrøm-Molde

Rosenborg-Bodø/Glimt

Sogndal-Aalesund

Stabæk-Start

Tromsø-Odds Ballklubb

Viking-Vålerenga

 • Rosenborg er seriemester.
 • Brann kjemper om et sensasjonelt sølv. Har 3 mål bedre målforskjell enn Odd. Er sikret medalje.
 • Odd må i praksis få flere poeng enn Brann får for å kunne ta sølvet.
 • Molde, Haugesund, Sarpsborg, Strømsgodset og Viking spiller om plassene 4-8.
 • Sogndal blir nummer ni om de slår Aalesund, nummer elleve om de får færre poeng enn Vålerenga, som ellers beholder ellevteplassen.
 • I bunnen er det virkelig spennende. Lillestrøm møter et Molde som har underprestert, og kan rykke direkte ned hvis både Glimt og Tromsø tar poeng, Stabæk vinner og de selv taper. Målforskjellen vil da telle, og tomålsseier til Molde på Åråsen og tremålsseier til Stabæk på Nadderud vil være avgjørende.
 • Alle disse kampene har stor innbyrdes påvirkning på hverandre.
 • Tromsø vil være sikret kvalik med uavgjort, sikker plass hvis Lillestrøm samtidig taper eller Bodø/Glimt ikke vinner.
 • Bodø/Glimt må vinne for å være sikret, men kan sikre plassen også med uavgjort eller tap avhengig av andre resultater.
 • Stabæk må vinne for å ha en sjanse.
 • Start er fortapt, for lengst.

Vi kan altså se for oss en situasjon hvor Odd har sølvet i lomma etter 90 minutter, og Tromsø ligger på direkte nedrykk, men en Tromsø-scoring på overtid gir Brann sølvet og sender Lillestrøm ned.

Selv om Vålerenga bare spiller om en tiendeplass kan det bli en ytterst spennende søndag, enten det er på stadion, hjemme i stua eller på en dertil egnet fotballpub.

Skal du til Stavanger? Bohembussen kjører fra Oslo 07.30 og det er meldt kaldt og vått underveis. Bussilletten koster 400.- og du får den i Sjappa.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *