Engamorgen fredag 4. november: Vålerenga tenker framtid

Får vi se Elsebutangen mot Viking? Foto: vif-fotball.no
Får vi se Elsebutangen mot Viking? Foto: vif-fotball.no

Det nærmer seg sesongavslutning, og Vålerenga tar turen til Stavanger for å sette et endelig, og forhåpentligvis verdig, punktum på berg-og-dalbanen 2016-sesongen.

Etter at vi sikra både plassen i Eliteserien 2017 og 11.-plasseringa i Tippeligaen 2016 forrige helg er det ikke mer enn heder, ære og en 10.-plass å spille om på søndag. Samtidig gir kampen mulighet til å prøve å tenke mer enn ett trekk framover. Som Kjetil Rekdal sier til VIF-TV så har vi nå mulighet til å tenke framtid, og da ikke i betydningen ”én uke fram i tid”.

-Det er naturlig at Ronny vil se noen av de yngre på søndag. Det er flere avgjørelser han må ta om laget frem i tid, og da er dette siste mulighet i år til å se noen av de yngre spillerne.

 

Navn som Elsebutangen, Hay, Grødem, Agyiri er lett å tenke på. Spillerne kom til klubben i sommer, og har ikke fått vist seg fram noe særlig på A-lagsnivå. Kanskje søndag er dagen for noen av dem? Dessuten er Sakors fremtid foreløpig uavklart, og der må det tas noen avgjørelser, så ikke se bort fra at han får mye spilletid på søndag.

 

Rekdal forteller også til VIF-TV at vi tar med oss innsatsen og viljen fra LSK-kampen, samtidig som det har blitt jobbet med struktur og forsvarsspill på feltet denne uka. –Det har vært store svingninger her, og det har det vært lenge. Det er noe vi må fikse sier Rekdal. Og det er vel vanskelig å være uenig i at i 2016 har svingningene virkelig stått i høysetet i Vålerenga. Fra en katastrofestart til å bli seriens store formlag, bare for å gå inn i en ny svak periode.

 

Jepp, stabilitet har vært like fraværende som politikk har vært fraværende i den amerikanske valgkampen.


Flere Vålerenga-spillere på U21

Den 11. og 15. november møter U21-landslaget Serbia i playoff-kamper til EM-sluttspill. I går presenterte U21-sjef Leif Gunnar Smerud troppen til de viktige kampene, og Ghayas Zahid, som har vært med gjennom hele kvaliken var selvsagt en av de 20 utvalgte.

 

Samtidig presenterte Smedrud troppen for det nye U21-laget, som reiser til La Manga i november for å møte Slovakia og Tsjekkia. Her var Vålerenga representert ved Markus Nakkim og Vajebah Sakor.


Ingen trikkeliga neste sesong

 

Fra neste sesong vil andredivisjon bestå av to avdelinger á 14 lag. Åtte av de 28 lagene som er klare for divisjonen kommer fra Oslo-området, og med 2015-sesongens trikkeliga friskt i minne er det lett å forelske seg i tanken på å samle alle de åtte lagene fra Stor-Oslo i en avdeling.

 

Men her er det bare å slutte å drømme først som sist. Dagsavisen har snakket med Nils Fisketjønn i konkurranseavdelingen i NFF, som forteller at det blir vanskelig å regionalisere avdelingene. Her skal nedrykkslagene fra Obos-ligaen fordeles jevnt, samtidig som man skal prøve å få en rettferdig fordeling av reisebelastning.


Løten større enn Vålerenga

 

Hamar Arbeiderblad kunne i går fortelle at fjerdedivisjonsklubben Løten hadde et høyere tilskuersnitt enn Vålerenga i 2016-sesongen! Faktisk er klubben inne på topp fem av gjennomsnittlig besøkende i Norge i sesongen vi er i ferd med å legge bak oss.

 

Men dette gjelder selvfølgelig bare i cupen.

 

Løten spilte én kamp i cupen, og tok i mot Vålerenga, og da gikk selvsagt folk mann av huse for å se de lokale heltene møte tippeligaklubben fra Oslo. Hele 2813 tilskuere møtte opp. Vålerenga hadde også bare én hjemmekamp i cupen, da vi tok imot Vidar foran snaut 1500 tilskuere.

 

Dette viser sjarmen med cupen spør du meg, at et helt lokalsamfunn møter opp for å framvise total mangel på supporterkultur, men tross alt engasjement for det lokale laget.

 

 

 

3 kommentars på “Engamorgen fredag 4. november: Vålerenga tenker framtid

 • 4. november 2016 i 11:48
  Permalink

  Etter min mening har vi tre sisteårsjuniorer som kanskje kan være gode nok til å få kontrakt neste år; Henrik Udahl, Henning Tønsberg Andresen og Mats Andersen. Hadde vært gøy om de fikk sjansen, men mulig en avgjørelse ang. deres fremtid allerede er tatt.
  I tillegg har vi Castro og Falk Larsen som har fått lite spilletid hittil i år. Tviler på at vi får se alle fem på banen mot Viking, men håper absolutt noen av disse får sjansen fra start.

  Svar
 • 4. november 2016 i 12:29
  Permalink

  I tillegg til de nevnte juniorene har Aron Dønnum trent med de “voksne” denne uka men han er junior neste år og det er også Sandrukamar, Grødem, Hay, Elsebutangen og Aygiri som er på lån i 2017 og.

  Svar
 • 5. november 2016 i 21:54
  Permalink

  Å vite hva Norges Fotball Fiender tenker om 2.div neste år er umulig. For det er ikke en rød tråd i det de gjør. Det man vet om neste års 2.div er at de består av følgende lag Hødd, Bryne, KFUM Oslo, Raufoss, Finnsnes, Skeid, Alta, Follo, Nest-Sotra, Egersund, Hønefoss, HamKam, Nybergsund-Trysil, Vard Haugesund, Brumundal, Fana, Vidar, Notodden, Vindbjart, Byåsen, Vålerenga 2, Bærum, Nardo, Asker, Kjelsås, Grorud, Odd 2 og Fram Larvik

  Og kjapt oppsummert så er det snakk om enten vest eller øst. Så utgjør alt fra Finnmark til Møre og Romsdal, samt sørlandet tillegget.

  Men slikt er det visst ikke tenkt. Dette med rettferdighet står sterkt i Norge. Det medfører trolig at de som utgjør lengst reisedistanse vil bli plassert i hver sin avdeling. dvs Finnsnes og Alta. Og for å “gjøre opp” for de lag som har Alta, så spares de for trønderlagene, men for derimot Hødd

  Så er det noe som sier meg at man vil ha rekruttlagene i hver sin avdeling

  Man skal heller ikke se bort fra at man tar hensyn til potensiale lokale 16.mai-kamper

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *