Engamorgen 7. november: Velkommen 2017!

Magnus Retsius Grødem scoret 2-0-målet i går og er en del av framtida vi ser vokse fram i laget. Foto: Vålerenga Fotball
Magnus Retsius Grødem scoret 2-0-målet i går og er en del av framtida vi ser vokse fram i laget. Foto: Vålerenga Fotball

I gårsdagens Engamorgen takket vi farvel. I dagens ønsker vi det nye, dels ukjente velkommen. Det er med håp om det energiske, det nye, det friske og de kommende gode tidene. Sesongen er over.

Og vi sier velkommen 2017.

For det føltes som om det var 2017-sesongen som startet i går.

I vår kamprapport bedømte vi at debutant Magnus Grødem var Vålerengas bestemann. Men bak ham så vi også at yngstemann i hver del på banen var best der. Derfor ble ikke gårsdagen et farvel til Simon Larsen og Kjetil Wæhler så mye som det ble et gigantisk velkommen til Grødem og Ernest Agyiri. Det ble forsikringen om at Markus Nakkim vil holde orden i midtforsvaret også neste år.

 

Vi skal huske at våre to beste i går – Grødem og Ghayas Zahid – til sammen er yngre enn Wæhler.

 


Velkommen Deila!

Og med avslutningen vi fikk, starten for Ronny Deila i Vålerenga, er det sju poeng, og fritt for tap på de tre siste. Det er starten på Deila, starten på 2017, starten på en ny æra.

Det er nå Deilas jobb virkelig begynner. Det er nå detaljene i hvordan ting skal gjøres skal meisles ut for en ny sesong. Og det er nå spillerne skal legge grunnlaget for å være del av det laget Deila skal bygge.

Kjetil Rekdals jobb på kampdag fra nå er å ta seg av media når media spør om noe vanskelig. I det daglige skal han ha et overordnet sportslig ansvar, og se på logistikken av spillere inn og ut. Jeg tror gårsdagens kamp ga Deila noen tydelige svar om at vi har en stamme som det går an å bygge et lag rundt for framtida.

Simen Juklerød har det i seg å bli den neste Freddy dos Santos, spilleren vi benytter overalt på banen, som gjør en god, solid jobb og scorer noen viktige mål.

Får vi beholde Vajebah Sakor er det ingen tvil om at vi bør takke ja til det.

Og dersom vi klarer å overbevise Zahid om at han bør vente med å takke ja til tilbud fra utlandet, så er det opplagt at dette er det beste for ham – og for oss.

I tillegg så vi unge spillere gjøre solide innhopp: Henrik Kjelsrud Johansen, Herman Stengel og Mathusan Sandrakumar.

Dette var begynnelsen på 2017, og det lover godt.

I skadet bakhånd har vi en av våre aller beste i år: Sander Berge, årets talent i Norge.

Det er også Dagsavisen enig i når de skriver om framtida med den slepne 1998-årgangen.

Men trolig vil vi også være aktive på overgangsfronten og hente 2-3 spillere med tanke på førstelagsplass i løpet av vinteren.

Med et Vålerenga U23 som dette: Adrian Møller – Mathusan Sandrakumar, Markus Nakkim, Mats Andersen, Simen Juklerød – Sander Berge, Vajebah Sakor (Herman Stengel), Ghayas Zahid – Ernest Agyiri, Henrik Kjelsrud Johansen, Magnus Grødem, har vi et meget slagkraftig, ungt lag. Men det trengs nok voksne forsterkninger utover Marcus Sandberg, Jonatan Tollås Nation, Magnus Lekven, Christian Grindheim, Daniel Fredheim Holm og Mohammed Abdellaoue. Og hvem vet hvem (om noen) som forsvinner.

 


Velkommen til fotball på noe annet enn TV2!

Når vi så de siste krampetrekningene av fotballsending på TV2 i går, så vi en Mini-Jacobsen som ikke klarte å få konfettikanonen til å virke og som oppsummerte god fotball som lag som klarer å ta poeng, og kun det.

Totalt blottet for et utviklingsperspektiv.

Totalt uten ønsker og håp for norsk fotball.

Han kommer fra en Rosenborg-tradisjon med hurtig spill i lengderetningen og effektivitet i høysetet. Men i går hørtes det ut som om han ikke klarer å se forskjell på fotballen Brann har spilt i år, som Lillestrøm har spilt de seneste kampene under Erlandsen og det Rosenborg gjorde under Eggen og Norge under Drillo.

Det er som å ikke se forskjell på sola og ei lampe fra billigkroken på Ikea.

Det skal bli godt å få noen andre “eksperter” som mener noe om fotballen. Fra gårsdagens panel ville jeg gjerne hatt med Helene Husvik og Freddy dos Santos videre om jeg kunne velge. Men jeg ville gitt henne en rolle hvor hun hadde fått se og forstå fotball fra supporterperspektivet, for det kan hun fra sin tid i Stabæk Support, så kunne Freddy være programleder.

Men det skal bli spennende å se hva Discovery gjør, hvordan de løser sendingene og hvem de knytter til seg. Jeg håper på en mer sober stil hvor fotballen får mer plass og bajaseriet blir dempet ned.

 


Velkommen hvem og hva?

Vi ble ikke kvitt Lillestrøm i år heller.

Vi ble kvitt Bodø/Glimt i tillegg til Start, og vi vil ende opp med en av de følgende: Stabæk, Jerv, Kongsvinger eller Mjøndalen. Dette er et virkelig vanskelig valg, og vi holder vel en knapp på Jerv – kun fordi det er mye kortere å skrive enn alternativene. Spørsmålet er når de får avgjort dette. Vi er i hvert fall klare.

Det er bare tjue små uker: Velkommen seriestart 2017!

Èn kommentar på “Engamorgen 7. november: Velkommen 2017!

  • 7. november 2016 i 08:49
    Permalink

    2 lag med gule drakter rett ned. Ikke verst, selv om sjefsstyggen av gule drakter-trioen overlevde. såvidt.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *