Engamorgen fredag 6. januar 2017: Nytt stortalent til Vålerenga!

 

Vålerenga signerte i går, 5. januar, stortalentet Felix Horn Myhre fra Ullern. Foto: Vålerenga Fotball.

Gårsdagens hockeykamp ble en nitrist affære. På lørdag skal det bli en magisk, siste kveld. Og Vålerenga Fotball feiret første trening med å signere et stortalent fra Ullern.

Felix Horn Myhre fra Ullern Fotball er klar for Vålerenga Fotball, melder klubben.

17-åringen er et stort midtbanetalent som har skrevet en treårskontrakt. På mange måter minner signeringen om andre signeringer Vålerenga har gjort de seneste årene, enten det gjelder Sander Berge eller de fire spillerne som kom nå sist sommer. De er blant landets aller beste på alderstrinnet signeres for å kunne utvikle seg, men hvor tanken også er at de umiddelbart skal kunne spille en rolle i A-stallen og på A-laget.

G18-landslagsspilleren har valgt seg Ronny Deilas Vålerenga.

– Ronny virker som en veldig flink trener, og er en av grunnene til at jeg velger å komme til Vålerenga. I tillegg virker det som en veldig fin klubb å være i, og jeg gleder meg til å komme skikkelig i gang, sier Felix Horn Myhre til klubbens hjemmesider.

Morsomt er at det også Ullern virker veldig fornøyd, for denne typen overganger hvor naturlige farmerklubber slipper talentene sine til Vålerenga slik at de får muligheten på et høyere nivå er viktig når det gjelder å styrke Vålerengas posisjon i Oslo-området, både som publikumslag og som laget spillerne vil gå til.

– Først av alt er Felix en som har jobbet veldig hardt for å nå det nivået han har inne nå, og han kommer til å jobbe veldig hardt for å ta ytterligere steg. Han er en moden midtbanespiller, som ikke nødvendigvis kommer til å bøtte inn mål for Vålerenga med det første, men som kommer til å vinne veldig mange baller, miste få av dem, [og] løpe vanvittig langt, sier Sportssjef i Ullern Fotball, Magne Aarvik.

Akersposten melder at stortalentet har vært knyttet til en rekke klubber. De skriver at han har hospitert på treninger med Strømsgodset, vært vurdert av tyske Freiburg og vært på en ukes treningsopphold i nederlandske Ajax, før han før jul trente en rekke ganger med Vålerenga som han valgte fordi “Oslo-klubben viste størst interesse”.

Det er litt uklart for Aperopet akkurat hva dette betyr, men det kan ses som en kombinasjon av at Sander Berge har forsvunnet, at Vålerenga har et andrelag i andredivisjon, altså på et høyere nivå enn Godsets andrelag og Ullerns førstelag og av at Ronny Deila har en uttalt policy på å hente talenter og forme dem til stjerner snarere enn å hente avdanka toppspillere.

Akerspostens utskremte virker starstruck når han forteller om Felix’ trening i Valhall med sine nye lagkamerater, som Daniel Fredheim Holm, Ghayas Zahid, Christian Grindheim og Moa Abdellaoue.

– Det er ganske tøft på trening her, en del høyere nivå enn jeg er vant til fra Ullern, men jeg syns jeg klarer meg bra, sier Felix til lokalavisa.

Midtbanespilleren trives best defensivt på midtbanen, og har tro på spilletid.

– Felix har satt seg høye mål, og han er villig til å gjøre jobben. Han har tatt bra steg, og Ullern har gjort en kjempejobb med ham, sier Vålerenga-treneren til Akersposten.

Også Christian Grindheim har snakket med Akersposten.no:

– Jeg har ikke sett ham så mye ennå, men det jeg har sett, er at han er en god ballspiller og en tøffing. Det blir helt sikkert mulig for ham å få spilletid, sier Grindheim.

– Han er en veldig ambisiøs midtbanespiller med gode ferdigheter og et klokt fotballhode, sier Ronny Deila til Dagsavisen.

– Han vil få prøve seg i første treningskamp, men alle spillerne her skal være sultne både på klubbens og egne vegne, sier Deila videre. Han sier også at Vålerenga ikke går for tunge, såkalte spektakulære signeringer.

– Nå skal vi kartlegge hva vi har og få den totale oversikten. Om vi skal ha flere spillere inn, vet vi ikke. Vi har en veldig bra stall hvis alle holder seg skadefrie, sier han.

Dagsavisen forteller videre at Morten Tandberg ledet størstedelen av torsdagens treningsøkt. Nå skal laget trene i Vallhall der de møter Asker i første treningskamp fredag om en uke.

 


Treninger

Klubben melder om treningene neste uke der det nye er at starten er flyttet fra 10.00 til 11.30.

  • Trening mandag 9. januar kl. 11.30 – 13.00
  • Trening tirsdag 10. januar kl. 11.30 – 13.00
  • Trening onsdag 11. januar kl. 11.30 – 13.00
  • Trening torsdag 12. januar kl. 11.30 – 13.00
  • Kamp fredag 13. januar kl. 12.30: Vålerenga – Asker Fotball

 


Stadion. Vi bare minner om stadion

Eller rettere sagt: Freddy Dos Santos på Twitter minner oss om stadion.

 


Hockey

Det endte så dårlig, men startet så flott. Jordal var så stappfull at folk måtte stå på gulvet langsmed vantene. Vi fikk en drømmestart ved Martin Laumann Ylven, men så tok Storhamar over hele showet både på isen og tribunen – dessverre. Nå er det kun en eneste kamp igjen – lørdag klokka 18 mot Frisk-Asker. Da kommer det enda flere folk.

NM-Finale på Jordal 1999
NM-Finale på Jordal, 1999. Foto: FrankO/vif-hockey.no

Jordal blir stappfull, derfor oppfordrer vi folk til å stå dobbelt på klansfeltet – slik som i gamle dager. I stedet for å sette deg ned, lett på ræva og slipp inn folk på seteraden bak deg. Det er mange som vil se, og når man står sammen blir det bedre trøkk.

Hockey-Klanen har minst en fot i grava, noe vi merket veldig godt på torsdag. Nå er det siste mulighet før hallen rives. På lørdag kl 18.00 skal det bli et jævla lurveleven.

Og lurveleven blir det også utenfor hallen etter matchen. Kl 21, eller 15 minutter etter det er avgjort, vil et privat (lovlig) fyrverkeri gå av nede på idrettsplassen, betalt på spleiselag fra diverse Vålerenga-fans. Grunnen til at tidspunktet er kl 21 er fordi det er søkt tillatelse fra da, men det blir forskjøvet om kampen varer lenger.

 


Hvor spiller man hockey resten av sesongen?

Byråden forteller at hun håper på Furuset, og at det jobbes med dette. Ellers fortelles det at Vålerenga vil innkalle til pressekonferanse i dag 15.00 dersom det ikke foreligger en avklaring om hvor vi skal spille innen klokka 12.00, altså om cirka fem timer når dette skrives.

Det er litt uklart hva som skal skje på denne pressekonferansen, men det er vel ikke for spekulativt å gjette på at en kommunal etat vil få sitt pass påskrevet av en idrettsklubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *