Engamorgen 10. januar 2017: Deila: – Vålerenga skal bli en toppklubb igjen!

Mette Rosseland og Ronny Deila. Foto: Vif-fotball.no

Ronny Deila snakker om hvordan Vålerenga har vært, er og skal bli. Han ansetter en ny trener. Og samtidig søker en av våre norgesmestre ny jobb.

I en omfattende sak i Aftenposten tar Ronny Deila for seg Vålerenga de seneste årene, og dermed sier han også noe om forhåpninger og forventninger for årene som kommer.

Først og fremst vil han samle klubben på nytt stadion. Og han lover i Aftenposten at Vålerenga skal bli en toppklubb igjen.

– Jeg er sikker på at dette kommer til å bli bra. Det kan ta litt tid før vi er der oppe og kjemper om medalje og spill i Europa, men det er dit vi skal.

– Grunnen til at det ikke har lykkes for Vålerenga de siste årene, tror jeg skyldes at det er blitt bygget luftslott. Det er blitt brukt penger man ikke har, det er blitt hentet navn i stedet for å bruke penger på produktet. Da får du alt sammen tilbake rett i fleisen og må bygge ned igjen senere. Det har gått altfor mye i bølgedaler, både økonomisk, men også i trener- og lederroller, sier Deila videre til avisen.

– Jeg kjenner på en forventning og et håp om at vi hver høst skal være med og kjempe om medaljer over tid. Ikke de to første årene nå, for Trøim har en nøktern og fornuftig tankegang rundt dette. Men vi skal kunne stå på egne bein og gjenskape gode prestasjoner år etter år. Han stoler på meg, det er ikke sånn at han ringer meg hver dag for å sjekke hvordan ting går. Og jeg stoler på ham.

Men det er ikke bare samarbeidet med Trøim som må fungere. Vel så viktig er det å kunne samle de ulike delene av Vålerenga til ett fellesskap. Dette skal skape et topplag. Ikke i 2017, kanskje ikke i 2018. Men deretter: Et topplag.

Aperopet liker folk med visjoner, men liker også folk med realisme. Med denne kombinasjonen, samt Deilas ekstremt vinnende vesen skal vi kjempe oss tilbake i toppen.

 


Mette Rosseland ny mental trener

Samtidig melder Vålerenga at Mette Rosseland som har jobbet sammen med Deila i Strømsgodset og Celtic går inn og blir trener med ansvar for kultur- og prestasjonsutvikling i Vålerenga.

– Jeg kjenner Ronny godt fra før og vet hva som forventes av meg, så nå gleder jeg meg bare til å bli kjent med alle de andre, og sette fokus på utvikling, avslutter hun.

 


Adnan Haidar på jobbjakt på Lillestrøm

Tidligere Vålerenga-spiller Adnan Haidar er på prøvespill i Lillestrøm SK, melder Dagbladet.

Haidar var et stort talent som aldri helt ble det vi trodde og håpet på. Etter å ha gått fra Vålerenga til Stabæk, har 27-åringen de seneste årene spilt breddefotball i Bryne, Ham-Kam og Moss, og er Norgesmester med Vålerenga i 2008. Nå kan neste stopp være Åråsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *