Engamorgen torsdag 12. januar: Hjemløse og på poengjakt

Siste kamp på Jordal Amfi. Foto: Line Svalastog.

En ny start for både hockey og fotball. I tillegg ser vi på gamle helter som svært få har hørt om. 

På gjensyn, Jordal Amfi. Nå som 65-åringen får full make-over, står Iskrigerne på bar bakke og nøklene til nye “leiligheten” får vi først om et par uker. Da blir det litt nomadetilværelse til ymse kjentfolk. Som i kveld når vi må flytte inn til han fyren du egentlig ikke vil vedkjenne deg, nede i Sarpsborg.

Litt som Vålerenga Fotball på Ullevaal

Nå bør gutta utnytte gjestmildheten i aller høyeste grad. Fem tap på rappen er stygge tall, men verre er det at gutta ikke har sett ut som de har gitt alt i tre av kampene.

Vi krever ikke mye. Kun full innsats.


 

Første treningskamp i morgen

Hvor god er formen til fotballgutta? Ronny Deila skryter i hvertfall av guttas fysiske form etter jula. I morgen får vi se da, når Asker besøker Vallhall.

Det blir kanskje mest spennende å se noen av de yngre gutta, i tillegg til Jonatan Tollås Nation. Ronny Deila er for meg mest kjent for å få mest mulig ut av potensialet til yngre spillere, i tillegg til snu karrieren til “avskrevne” toppspillere. Nå er norsk fotball i januar ikke nødvendigvis verdens vakreste fotballkamper, men noe fotball kan man jo håpe på.

To som nok ikke er i aksjon i morgen er Magnus Lekven og Samuel Fridjonson. Begge er på treningsfeltet, men driver opptrening etter sine respektive skader.

Kampen begynner kl.12:30, så den første fredagen du skal gå tidlig fra jobb i år har endelig kommet.


 

To generasjoner Vålerenga-spillere i All-Star kamp

Husker du BLNO? Basketligaen Norge lever fortsatt, men langt unna noe som kan kalles velgående. Fortsatt er dette høyeste nivå for basketball i Norge, og da er det bare naturlig å samle de beste spillerne til en årlig showkamp.

Dette fungerer på NHL-måten der de beste utlendingene møter de beste norske.

På det norske laget finner vi to tidligere helter. Både Thomas Vangen (Ammerud), som i sin tid spilte på den mislykkede satsingen til Vålerenga Kings, og Jakob Baiden (Nidaros), som var den kanskje viktigste spilleren i dagens Vålerenga Basket-satsing for et par år siden før studiene sendte ham videre.

Er showkampen av interesse, spilles den på søndag kl. 17:00 i Oppsal Arena.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *