Engamorgen fredag 13. januar: Årets første kampdag

Ronny Deila har lovet Felix Horn Myhre en plass i dagens ellever. Foto: Vålerenga Fotball.

Det er 13. januar, og på høy tid med fotball igjen! Med et styrka medisinsk apparat har Våerenga tydeligvis ingen bekymringer for skader på spillerne, og kliner til med sesongoppkjøringas første treningskamp på selveste fredag den 13.

Ronny uttalte til klubbens hjemmesider tidligere i uka at han ønsker å se samtlige tilgjengelige spillere i aksjon i dag, og at han kommer til å spille nyervervelsen Felix Horn Myhre fra start.

Ja, det er en helt ubetydelig treningskamp tidlig i januar, men når 17-åringen nå får tillit fra start rett etter å ha ankommet klubben, så må vel det være et tegn på at Deila har klokkertro på gutten?

 

Spennende blir det i hvert fall å se Felix og resten av gutta i aksjon i dag klokka 12.30 i Vallhall. Dersom du ikke har mulighet til å skulke jobben/skolen så streamer Klanens Webradio kampen, og du kan se sendinga deres i videovinduet under.

 


Etter fem strake tap på rad fikk endelig Iskrigerne stoppa blødninga i går. Bortekampen mot Sparta Sarpsborg var en berg- og dalbane av en kamp, hvor første periode var prega av utvisninger, andre periode av mål, og tredje periode av brente sjanser.

 

Beholdninga for Vålerengas del var de fem minuttene fra det 29. til det 34. spilleminutt, hvor Tobias Lindström (x2) og Rasmus Ahlholm satte 0-1, 0-2 og 0-3. Men i hockey kan ikke en gang en tremålsledelse føles trygg, og i løpet av de neste fem minuttene hadde Sparta redusert to ganger.

 

Det siste spartamålet var av slaget som kan få godt voksne menn til å gråte bitre tårer. Vålerenga er i overtall, og en feilvendt spartaspiller med fire VIF-spillere på seg klarer å kløne avgårde et backhand-skudd som en udekt Søberg lar gå inn ved lengste stolpe. Der og da lukta det snarlig spartautlikning, minst.

 

Men til tross for et par gedigne sjanser for hjemmelaget, både mot slutten av andre og i tredje periode, klarte Vålerenga å stå i mot presset og ta en trepoenger med hjem til Oslo.


 

Den mannen i pressenorge som følger Vålerenga tettest, Dagsavisens Reidar Sollie, har vært en tur på Valle og snakket med klubbens nye assistenttrener, Amund Skiri.

Skiri forteller at det var han som tok kontakt med Deila, og ymtet frampå om at han kunne tenke seg en retur til Valle.

 

– Jeg tok sjøl kontakt med Ronny Deila da jeg skjønte de skulle styrke trenerapparatet. Dette ville jeg være med på. Det er slik det ofte foregår når trenere skaffer seg jobb. Man må være litt offensive, forteller Skiri til avisa.

 

 

Èn kommentar på “Engamorgen fredag 13. januar: Årets første kampdag

  • 13. januar 2017 i 09:55
    Permalink

    Amund solgte seg inn han ville hjem! For en mann !

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *