Engamorgen søndag 15.01.2017: Hvem skal inn?

Aperopet ser på hvordan Vålerenga er forspent med spillere foran årets sesong, og ser samtidig på noen gamle helter som ikke er aktuelle som forsterkninger. I tillegg er det hockeykamp i dag.

Fredagens treningskamp som Vålerenga vant 1-0 over Asker viste mye rust, akkurat som man kan forvente i årets første treningskamp, uka etter årets første trening. Men med basis i denne kampen spør vi: Hvordan står det til med Vålerenga-stallen foran 2017-sesongen?
Hva har vi ? Og hva trenger vi?


Vi tar utgangspunkt i de forskjellige lagdelene og vurderer disse for seg.

Keeper: Marcus Sandberg, Aslak Falch og Kristoffer Klaesson. Her er vi godt forspent med de tre keeperne som vil bli prioritert i denne rekkefølgen.

Forsvar: På backene framstår Robert Lundström og Rasmus Lindkvist i dag som våre førstevalg med Madhusan Sandrakumar, Ivan Näsberg, Simen Juklerød og Christian Borchgrevink som alternativene. Det er ikke seriemestertakter over dette.

I midtforsvaret er Jonatan Tollås Nation og Markus Nakkim først i rekka med Kristoffer Hay og Näsberg som de neste.

Forsvaret vårt er den lagdelen som mest trenger en eller to nye spillere. Den finske U21-spilleren Mikko Viitikko er på prøvespill fra i morgen til onsdag, og kan fylle behovet på midtstopperplass. I tillegg kunne det være betryggende med en back.

Utover de nevnte har vi Anders Nedrebø i bakhånd, men han virker ikke å ha nivået fullt ut inne. I tillegg legger vi merke til at Enar Jääger ikke er fjernet fra klubbens hjemmesider selv om det har vært en opprydding der. Det kan tyde på at klubben ønsker å holde muligheten til å forlenge med den sterke estlenderen åpen.

Defensiv midtbane: Her er det et kobbel av muligheter der Christian Grindheim, Herman Stengel, Felix Horn Myhre og Magnus Lekven kan fylle 1-2 plasser ettersom hvordan vi velger å spille.

Offensiv midtbane/angrep: Igjen store muligheter for variasjon, hvor 3-4 plasser fordeles på Ghayas Zahid, Daniel Fredheim Holm, Ernest Agyiri, Simen Juklerød, Aron Dønnum, Rino Falk Larsen og Niklas Castro, men hvor Lindkvist eller Lundström også kan flyttes opp fra backen for å spille på en av kantene. Variasjonene utfra form, presshøyde og motstander er stor, og er videre i stor grad ikke basert på spillesystemet, men snarere på detaljene.

Videre legger vi merke til at heller ikke Vajebah Sakor er fjernet fra hjemmesidene, og at Deila forteller til Nettavisen at vi ønsker å ha Sakor med videre, slik at heller ikke denne muligheten er helt borte.

Om vi skulle trenge en ny spiller på midtbanen, vil det kanskje være den mest defensive posisjonen i banedelen der behovet er størst, men dette er også en plass der vi fort kan se Stengel, Horn Myhre eller Grindheim basert på hvilke andre spillere man finner rundt.

Spiss: Flere av spillerne på midtbanen kan også gå inn i roller her, og motsatt, men vi har Moa som et førstevalg, og deretter Henrik Kjelsrud Johansen, Magnus Retsius Grødem, Thomas Elsebutangen. En lagdel som er avhengig av å komme godt i gang, men med mye og variert kvalitet.

Neste treningskamp er mot Strømmen fredag.

 


Klaesson til (forblåste) Syden

Som eneste Vålerenga-spiller er keeper Kristoffer Klaesson klar for G17-landslagets treningsleir på La Manga andre uke i februar, melder klubben på sine hjemmesider.

Klaesson skal også være med Vålerenga på deres treningsleir der en drøy uke tidligere.

 


Gamle helter
Expressen/Kvällsposten melder at Vidar Örn Kjartanssons israelske klubb ikke er fornøyd med hva ørnen har gjort etter at han ble kjøpt fra Malmö FF for 35 millioner svenske kroner i sommer, og at spissen derfor er lagt ut på januarsalg til cirka halvparten av opprinnelig pris. Belgiske Gent og Standard Liege nevnes som aktuelle klubber. Kjartansson selv avviser historien.

Ringerikes Blad melder at Erik “Panzer” Hagen er klar som trener for Jevnaker IF. Laget spiller i fjerdedivisjon. Aperopet ønsker lykke til! Måtte framtida bli fryktløs og full av Garth Brooks.

 


Håkki i dag
I stedet for å spille hjemme på Manglerud som har blitt diskutert, eller hjemme på Furuset som er virkeligheten ganske snart, skal Vålerenga Hockey i dag spille borte i garasjen på Manglerud mot Manglerud Star. Innenfor bomringen, der altså. Klokka 17.00.

Klubben melder at kampen går uten Jonas Oppøyen (skade) og Fredrik Csisar og trolig Steffen Søberg (begge er syke).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *