Engamorgen onsdag 8. februar: Deila styrer alene

Slik så det ut mandag 10. oktober 2016, da Ronny Deila ledet sin første Vålerenga-trening på feltet. Nå tar han også over Kjetil Rekdals arbeidsoppgaver. Foto: Vålerenga Fotball.

Ronny Deila, Kjetil Rekdal, Moa, Freddy dos Santos, Rino Falk-Larsen, Mats Rosseli Olsen. Det er vålerengapersonligheter av ymse kaliber og i ulike faser i livet i dagens Engamorgen.

– Vi ble for like, da kan man ikke utfylle hverandre, forteller Ronny Deila til Dagsavisen i en artikkel som handler om hvorfor Kjetil Rekdal forholdsvis brått tok sin hatt og gikk i forrige uke.

Den store nyheten i artikkelen er imidlertid at Vålerenga nå velger ikke å erstatte Kjetil Rekdal i sportssjef-stillingen. Om det kommer senere er visst ikke spikret.

I første omgang tar Deila over mange av Rekdals oppgaver.

– Det blir mer ansvar på meg om de tingene, så må jeg delegere flere oppgaver til et sterkt trenerapparat som vi har her, sier Ronny Deila.

– Hva gikk galt, spør Dagsavisen.

– Det var trist at det skjedde. Vi prøvde jo virkelig å få det til å fungere. Men det er vrient å bytte roller og Kjetil er en genuin fotballtrener og spiller. Vi har begge samme sterke sider og vi ble litt for like. Da klarte vi ikke å utfylle hverandre slik vi burde.

– Faglig uenighet?

– Ikke i det store bildet. Men Kjetils sterke side er kampledelse og evnen til å se hva som skjer. Nå skulle han gjøre noe helt annet. Og da forsvant noe av energien hans slik han selv har forklart. Vi har aldri vært sterkt uenige om noe.

For Aperopet framstår det som fornuftig å forsøke seg i en periode uten noen sportssjef, ikke fordi det ikke er en viktig oppgave, men snarere fordi det ofte kan være et sidespor å bruke mye krefter på å finne en fungerende sportssjef nå. Deler av grunnarbeidet i denne jobben ligger uansett i tett dialog med hovedtrener, deler av den ligger i kontakt med fotballens verden. Begge deler er det også andre i Vålerenga som gjør, og så lenge Deila føler at dette er en jobb han har overskudd til framstår det – i hvert fall for en periode – som en fornuftig løsning.

Dagsavisen møtte også noen slitne spillere på Valle i går. Slitne, men restituerte etter La Manga.

– Jeg har aldri vært mer sliten etter en treningsleir der nede, sier Henrik Kjelsrud Johansen til Dagsavisen. – Men slik skal det være, legger han til.

Vålerenga holder med andre ord altså på helt i tråd med det nye trønderske ordtaket “Det er gratis å trene”.

Moa sto over siste kamp på La Manga, men var i gang igjen i går, og liker ifølge Dagsavisen hardkjøret.

– Det er på denne tida av sesongen vi må legge grunnlaget, derfor må være være slik, sier han til Dagsavisen.

 


Tre Moa-mål på 14 sekunder

På Twitter serveres tre Moa-mål på 14 sekunder.

 


Freddys første partneravtale

Også Freddy dos Santos satte ballen i mål i går, da hans første partneravtale ble signert.

Avtalen med Byggmakker Skattum har en varighet på ett år.
– Det er veldig gøy for meg å ha signert min første partneravtale, og det er også veldig gøy at det ble akkurat Byggmakker Skattum, sier Freddy dos Santos og forteller videre til klubbens hjemmesider:
– Jeg pussa opp hus for noen år tilbake, og da var jeg hyppig innom butikken deres på Brobekk. Og jeg skal love deg en ting: Der er det Vålerenga-kultur! Jeg ble alltid stående en halvtime å diskutere fotball med flere av de ansatte, som er Vålerenga-supportere på sin hals. Var også en fra Lillestrøm der forresten, men han snakker vi ikke om. Uansett, Vålerenga-folk får veldig god service der borte, det har jeg opplevd sjøl.

 


Rino Falk-Larsen til FFK

Rino Falk Larsen forlater Vålerenga til fordel for FFK. Foto: vif-fotball.no

Både klubben og fredrikstadavisa Demokraten melder at Rino Falk-Larsen (19) er ferdig i VIF og har meldt overgang til FFK. Der gjenforenes han med de tidligere Vålerenga-trenerne Andrea Loberto (hovedtrener) og Alexander Olsen (assistenttrener). Rino har signert en toårsavtale, og Ronny Deila forteller til klubbens hjemmesider at han håper å se Rino i klubben igjen senere.

– Fredrikstad er et fint steg for Rino på dette tidspunktet, og jeg tror han kan utvikle seg videre der. Vi kommer til å følge han fremover, og håper jo at han kommer tilbake til Vålerenga igjen, sier Vålerenga-trener Ronny Deila.

 


Mats Rosseli Olsen mesterligavinner igjen

Aperopet gratulerer tidligere vålerengaspiller Mats Rosseli Olsen Frölunda med sin andre strake seier i Champions Hockey League. Imponerende!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *