Engamorgen lørdag 11. februar: Avreise Stockholm med prøvespillere

Arild Vågen [CC BY-SA 4.0], via Wikimedia Commons
Vålerenga reiser for å spille treningskamp mot Djurgården i den forvokste versjonen av Blue Dream Arena. Vi graver litt for å finne ut noe om de to prøvespillerne vi har med, Deshorn Brown kommer tilbake fra Kina, og motstanderne på Marbella er klare.

Troppen som møter Djurgården er klar. Kampen kan forøvrig sees på svensk C More.

Hele troppen ser du her – men det som er mest interessant er at vi har med to prøvespillere.

Razak Nuhu (25) er fra Ghana, er venstreback. Han gikk til Manchester City fra Right To Dream-akademiet i Ghana og dro senere til Godset på lån. Han spilte 43 kamper for Godset fra 2011 til 2013 og ble seriemester i 2013 før han ble utlånt til Apollon Limassol på Kypros. Senere signerte han kontrakt med Anarthosis Famagusta, og skal vi tro transfermarkt ble han sluppet i sommer og vært klubbløs siden da. Han fikk én landskamp for Ghana i 2012.

I følge Nettavisen ble han tilsidesatt da Anarthosis fikk ny manager, og ba om å bli frigitt. For å sørge for at han ble nettopp det ble det sirkulert et bilde av han på Snap iført drakta til klubbens erkerival Omonoia Nicosia. Det gjorde susen.

Det siste gjør meg litt skeptisk, men Ronny kjenner denne fyren, og prøvespill er prøvespill.

Det andre navnet på lista er Chidera Ejike. Dette kan være flere spillere, men et google-søk forteller oss at det antagelig er han var på prøvespill i Liverpool og Manchester City og var da 18 år. I følge avisa Metro i mars blir han i Nigeria sammenlignet med Andres Iniesta. Det var tydeligvis ikke nok til å få kontrakt med Liverpool, men et nigeriansk nettsted påstår Liverpool droppet han pga noen komplikasjoner med papirmølla. Et søk forteller oss også at det er en kar på en nigeriansk lag som heter Gombe United som heter det samme, men om det er samme person vites ikke.


 

Deshorn Brown

En gammel kjenning kan være på vei tilbake til Skandinavia. Deshorn Brown dro til Schenzhen fra Vålerenga, men har nå blitt fristilt. Svennis tok over den klubben og hentet inn Chinedu Egbuke fra AIK (Tidligere Lyn og Morgan Andersen), så da var det ikke plass til Deshorn. Nå kan det se ut som om Brown er på vei andre veien, til nettopp AIK.


 

Sydenliv

Motstanderne til Vålerenga på Marbella er klare, og det er også datoene. Men ikke klokkeslett.

24. februar: Hebei China Fortune fra den lille kinesiske småbyen Qinhuangdao, som bare har litt over en million innbyggere. Peanøtter! De hører hjemme i den kinesiske superligaen og har ingen ringere enn Manuel Pellegrini som trener. Laget har brukbare offensive kvaliteter da de kan stille med Gervinho, Aloisio og Ezequiel Lavezzi på topp.. Sistnevnte har 51 landskamper for Argentina, førstnevnte 71 for Elfenbenskysten.

27. februar: Shaktyor Soligorsk fra Hviterussland. Fra kinesisk glam til hviterussisk gruvedrift. Her blir det tung fysikk og neppe mye finspill. Kniver alltid med BATE Borisov om tittelen, men tar stort sett andreplasser.

5. mars: IFK Mariehamn fra Finland. Regjerende finske mestere, tapte 1-3 for Odd sammenlagt i Europa League-kvalik forrige sesong.

Ryktene sier at Klanens Webradio er syke nok til å reise ned til Marbella for dette.

Èn kommentar på “Engamorgen lørdag 11. februar: Avreise Stockholm med prøvespillere

  • 11. februar 2017 i 23:45
    Permalink

    Oppladning i Gamla Staden i kveld klar til å studere prøvespillere i morgen :-)

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *