Engamorgen mandag 13. februar: Sterk seier i Stockholm

Foto: Anders Grydeland, grydis.no

Deilig 3-0 seier i Stockholm. Også har vi en gammel helt som fortsetter å skuffe..

Treningskamp er treningskamp sier folk. Men det blir faktisk litt annerledes når den spilles i en stor arena med over 7000 tilskuere på plass, og to hovedstadslag møtes. Direkte på TV. Da blir det litt prestisje, i tillegg til at svenskene ser ut til å ha en utrolig arrogant holdning til norsk fotball. Selv om det kryr av norske middelmådigheter i Allsvenskan, spillere mange av oss ikke har hørt om. Svensk fotball er kanskje bedre enn norsk sånn totalt sett, men det var iallefall null stress å rundspille en middelmådighet fra Allsvenskan på bortebane i går.

3-0 lar seg høre. Zahid åpnet ballet og Moa la på to til. Med litt marginer kunne det blitt mer.

Allikevel er kanskje det mest gledelige å se gutta ta tøffe, defensive løp og vinne baller når det nærmer seg 90 minutter, på overtid med 3-0 i lomma.

Som vanlig har Reidar Sollie noen velvalgte ord om kampen.

Neste treningsmatch er mot Stabæk lørdag kl 12 i Vallhall.

Se målene her hos klubben


 

Gamle brønnpissere

Vidar Davidsen er en litt kontroversiell figur. En klubblegende med meritter både som spiller og trener, men senere har han av en eller annen grunn bare vært opptatt av å snakke ned klubben.

Nå har han kommet seg på Twitter, og dette er hans aller første bidrag:

Vidar er forøvrig nå “Lederutvikler” i tillegg til å være fotballekspert på Viasat. På twitterprofilen sin er han også “Selvutnevnt Vestlandsambassadør”, hva nå enn det betyr.

Noen hadde kanskje trodd at en person med 144 kamper for klubben og flere år som trener, en som har vunnet titler for klubben, skulle fortsatt å være en ambassadør for Vålerenga fremover. En positiv bidragsyter som snakker klubben opp og frem og som dukker opp nå og da for å motta velfortjent hyllest slik gamle legender gjør. Men: Vidar har stort sett bare kommet med surmaga dritt etter han gikk av som trener.

Allikevel har han ikke avvist oss fullstendig. Han er ikke sen med å trekke frem merittene som spiller og trener når han skal profilere butikken sin som lederutvikler, motivator, teamuvikler eller hva for slags dyrkjøpt svada han selger. Så det er jo noe.

Takk skal du ha, Vidar.


 

Søberg redda dagen

Landslagets turnering i Østerrike er over, og endte med seier over Frankrike, overtidstap for Østerrike og 2-1 seier over Slovakia. I den siste kampen sto Steffen Søberg, og han gjorde 12 redninger. I tillegg hadde de tidligere vifferne Eirik Salsten, Aleksander Bonsaksen, Andreas Stene og Sondre Olden poeng.


 

Sikre deg et klenodium

I dag kan du sikre deg en bit av gamle Jordal Amfi. På et eller annet tidspunkt i løpet av dagen blir det satt ut en container med greier fra gamle amfien. Jeg har iallefall tenkt meg nedover for å sikre meg en rød betongbit. Den skal stå i vitrineskapet ved siden av den gule fra gamle Bislett.


 

Redningsmannen

Sist men ikke minst, her er vår ukentlige spalte i Dagsavisen. Den er på trykk hver fredag, og hvis du ikke fikk den med deg – denne gang er det en hyllest til Kjetil Rekdal.

http://www.dagsavisen.no/sport/redningsmannen-1.924258

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *