Engamorgen lørdag 4. mars: Hva er det med Frisk-Asker?

Morten Ask, på vei tilbake fra skade. Foto: Jarl Erik Sandberg, http://jesphoto.smugmug.com/

Vi møter de bitre småtigrene fra Asker i første kvartfinale i kveld. En gjeng sulliker som er sykelig fokusert på Vålerenga. Brede og Ask kan være på vei tilbake, og nye artister er klare for Kickoffen 1. april.

 

Sluttspillet starter i dag. Vi møter Frisk i Askerhallen kl 18. Et lag som vi tidligere har påpekt antagelig ønsker å slå ut oss mer enn de ønsker å gå videre selv. Vi snakker om en gjeng som har feiret med bløtkake i garderoben etter å ha slått oss i ordinær seriekamp. Vålerenga-hatet er ekstremt sterkt i Asker. Vi er den eneste rivalen de har, og det plager dem inderlig at hos oss er ikke rivaleriet på topp tre en gang.

Frisk-Asker har en mentalitet ganske lik Lillestrøm. De er for små til å oppnå noe varig suksess, og ser egentlig hele sin eksistens i forhold til den store naboen i byen. Det viktigste er å slå Vålerenga, så får resten gå som det går. Og å slå oss ut av sluttspillet har de prøvd på mange, mange ganger. Men de har aldri klart det.

Dette blir fjerde gang på rad de prøver. Vålerenga stiller med et skadeskutt lag, vår hjemmebane er jevna med jorda, vi er en klubb på sparebluss, og har akkurat gjennomgått en av de svakeste sesongene noensinne. Hvis dere ikke slår oss nå, Asker.. Når skal dere gjøre det da?

Ja, vi var med å kjempe om tredjeplassen nesten helt inn, men i følge Dolph Andersen i Vålerenga-gruppa Felt E på Facebook har vi faktisk akkurat gjennomført en av de svakeste seriespillene noengang: Vålerenga tok 54,07% av mulige poeng i årets serie, og det er sjukt nok den fjerde svakeste poengfangsten noen gang. De tre som var verre var de tre første sesongene på toppnivå på 50-tallet.

Det sier egentlig mest om hvor sterke Vålerenga har vært i norsk hockey.

Fra Dagsavisens Reidar Sollie får vi høre at Vålerenga venter Brede og Morten Ask tilbake, og de er livsviktige da vi er ganske så tynne på backsida. Når det skjer vet man ikke helt, men vi får håpe de spiller i kveld.


 

Kickoff

Det blir altså Vålerenga-kickoff på Sentrum Scene 1. April, og Valentourettes er allerede klare.

Nå er to nye artister også klare: Islandsgate og Aslak Borgersrud.

Dette bør være kjent for de fleste. Islandsgate er vel i ferd med å bli et slags Vålerenga-husband, mens Aslak har levert varene med Gatas Parlament og i soloprosjekter over flere år.

Vålerenga sier de skal offentliggjøre ytterligere to artister de nærmeste dagene.

Billettprisene: Er du sesongkortholder kan du forhåndskjøpe for hyggelige 245kr. Dersom du er en raring uten sesongkort ryker du på småpene 295, og møter du opp i døra betaler du 350. Altså, mer valuta for sesongkortet ditt!

Les mer hos klubben


 

På Twitter har en Odd-ultrasfyr (Ja, de finnes) lagt ut bilde av det som blir årets bortefelt på Skagerrak Arena.

Nå havner vi altså på langsida, og blir delt opp mellom to etasjer. Hyggelig for de som vil se bedre, dårlig for de som vil støtte laget med lyd. Den gamle bortetribunen fungerte meget bra som bortetribune, så da forsvinner selvsagt den.


 

Grødem

Til slutt, ta en titt på intervjuet med Magnus Grødem på klubbsidene. Flott spiller med en stor fremtid og beina planta på jorda.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *