Engamorgen tirsdag 7. mars: Vålerenga utliknet i kamper

Etter lørdagens fadese i Asker var det med noe reduserte forventninger jeg så fram mot gårsdagens oppgjør i Furuset Forum. Så feil kan man altså ta. For gutta viste fra første stund at de hadde et surt tap de skulle revansjere.

Det ble trøkka til hver eneste duell de første minuttene av kampen, og Vålerenga så ut til å være mer påskrudd enn de har vært på lenge.

Første periode var meget amper, og det skulle ikke gå mange minuttene før vi fikk se Ylven dele ut kampens første lusinger. Mer om Ylven, lusinger og amper stemning senere, men i første periode virka det som om tenningsnivået var helt perfekt, og det var ekstremt fortjent at Vålerenga gikk til pause med en 2-0-ledelse.

For øvrig var 2-0-målet så pent at det nesten burde telle som to scoringer. Baklengspasninger mellom egne ben rett foran motstanders mål er undervurdert!

Jeg liker godt at det smeller litt på isen, og kosa meg de første minuttene av andre periode da det var mye gruff som skulle ut. Men når hver avblåsning fører til en fight, og dommerne åpenbart har mista grepet på kampen så blir det litt mye av det gode. Og det var sånn andre periode begynte å føles etter hvert. Hvert stopp i spillet varte i flere minutter, og det var tydelig at det var to lag som nærma seg overtenning ute på isen.

Aller tydeligst kom dette til syne i det som ble den store Twitter-snakkisen etter kampen. Christian Kåsastul og Martin Laumann Ylven havna i en situasjon som endte med at Ylven fikk inn en solid venstrehook i ansiktet til Kåsastul, mens Frisk-forsvareren ble holdt av Rasmus Ahlholm. Det ser stygt ut, men det er sånne ting som skjer i en hockeykamp. Twitter roper på tidlig sommerferie for Ylven, og Frisk vurderer å klage inn hendelsen for å få Ylven ut av rensten av kvartfinaleserien. Riktignok er det Ahlholm som er tredjemann inn i situasjonen, mens det logisk nok er Ylven Asker vil gå etter. Samtidig tar en gammal kjenning Ylven i forsvar

Asker reduserte i spill 5 mot 3 midtveis i perioden, og utliknet noen få minutter seinere. Men Vålerenga klarte å reise seg igjen i tredje periode, og Thomas Olsen kunne avgjøre kampen etter 44 minutter.

Dermed står det 1-1 i kamper, og det er bare å glede seg til neste oppgjør, allerede på onsdag. Forvent pipekonsert fra furtne askerfolk hver gang Ylven er involvert.

Sammendrag av gårsdagens kamp kan du se på tv2.no

De siste dagene har vi hørt gjetord om Vålerengas 6-0-seier over de finske seriemesterne IFK Mariehamn. Målene er blitt beskrevet i detalj på vif-fotball.no, men nå har det også dukket opp levende bilder av høydepunktene. Sjekk dem ut på klubbens sider.

Til slutt gratulerer vi Rosenborg med å nok en gang ha fylt opp dansk badboy-kvota si. Denne gangen med den avdanka spissen Nicklas Bendtner. I Bodø gleder man seg allerede til 2018.