Engamorgen fredag 10. mars: Vinn eller forsvinn?

Ylven er tøffere enn morradi. Foto: Jarl-Erik Sandberg, http://jesphoto.smugmug.com

Kamp fire spilles på Furuset i dag kl 19, og DU bør møte opp. Hva ellers skal du gjøre? Sitte hjemme og se på Skavlan? Ellers: Frisk kommer med oppsiktsvekkende uttalelser på sine offisielle nettsider, og en Vålerenga-duo som forlot klubben i ruiner satser i en annen bransje.

Frisk leder 2-1 i kamper, ny match på Furuset i dag. Vålerenga var fullt på høyde med Frisk sist, og det var egentlig helt tilfeldig hvem som vant. Frisk-folket som påstår at Vålerenga må “dra med Frisk på stygt spill” for å vinne kan vel egentlig bare klappe igjen.

Vi har norges beste førsterekke, og selv om slitasjen er stor viste de fine takter igjen sist. Lindström nok en gang banens beste med to scoringer. Kampen var langt mer disiplinert, men dommerne var fortsatt ganske dårlige. Det er for eksempel ganske fantastisk at en Frisk-spiller kan stå inne i spillerbåsen og fekte med kølla mot Tallak Lyngset, også ryker Lyngset på en ti minutters utvisning fordi han lapper til kølla som faller i isen. Frisk fikk ingen utvisning.

Eller som Frisk-Asker sine offisielle nettsider beskriver dommerne:

“Det må imidlertid være lov å spørre dem om de er helt fornøyde med sine avgjørelser – for til tider virket de vaksinerte mot å gi Vålerengens spillere utvisninger.”

Jepp. Dette er en offisiell uttalelse fra klubben.

Presset var på Frisk sist, det ville vært katastrofalt for dem å miste hjemmebanefordelen. Nå er presset på oss. Taper Vålerenga denne i dag tror jeg serien er over.

Så møt opp kl 19 på Furuset Forum. Publikumstalla til Vålerenga har vært elendige der hittil, og det er egentlig ikke helt til å forstå. Det er ikke så veldig langt til Furuset. Og T-banen stopper rett ved siden av hallen. Hvis du er den late typen som ikke liker å gå er det faktisk lettere å gå på match nå enn på Jordal. Så få ut finger’n, dette kan være sesongens siste hjemmekamp.

Ståa i de andre kampene er som følger:

Stavanger 3-0 Stjernen

Lørenskog 2-1 Lillehammer

Storhamar 1-2 Sparta

 

I kvalserien går det også hardt for seg. De spilte i går, og der topper Manglerud/Star tabellen med to strake seire etter å ha slått Comet 4-1 i Halden. Comet har to strake tap og ser ganske fortapt ut, mens det blir et bikkjeslagsmål mellom Nidaros og Kongsvinger om andreplassen. Nidaros slo nettopp Kongsvinger 4-3 i Trondheim i går, og har dermed heng på andreplassen.

Kongsvinger sleit også mot Comet i første kamp, men klarte å hale i land en seier til slutt. Det laget er så svakt at det faktisk kan rykke ned etter å ha fullført en hel sesong i Get-ligaen.


 

Kickoff

Billetter til Kickoffen er lagt ut. Brakkebandet er siste band ut, men det kommer ett navn til – vi venter i spenning.

Les mer her


 

Finans-Martin

Det er ikke ofte Hegnar trykker noe med Vålerenga-relevans, men det er marginalt det denne gangen. Tidligere kommersiell direktør i Vålerenga Fotball Søren Eriksen teamer opp med Martin Andresen om å kjøpe opp et pallefirma.

Eriksen var kommersiell direktør fra 2010 til 2012, 2012 var også året Martin gikk av.

Martin sier til Hegnar at: “- I dag driver mange palledistributører som far-og-sønn-bedrifter, men dette er et volumspill der de som har det beste produktet og den beste teknologien vinner. Vi ønsker å modernisere og effektivisere bransjen med ny teknologi”

Så da vet du det, at hvis du funderer på å ta over pallefirmaet bestefaren din startet og som faren din bygget videre: Nå kommer Skeidar-arvingen for å kjøre deg konkurs.

Men med tanke på Vålerengas tilstand da den duoen forlot klubben har du kanskje ikke så mye å frykte allikevel.


 

Og du? Se etter oss i Dagsavisen i dag – og hver fredag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *