Engamorgen søndag 12. mars: Vålerengens Idrettsforening

Vålerengens Idrettsforening

I kveld drar vi til Asker for, forhåpentligvis, siste gang denne sesongen. Før kampen ser vi litt på navnbruk og såkalt hetsing. 

Jeg husker ungdomskolen, da absolutt alt ble brukt for å hetse noen. Et par ekstra kilo, kviser, ord. Jeg snakker ikke om direkte mobbing her. Mer den gamle klisjeen “gutter er gutter”.

Selv led jeg av alt. Jeg hadde et par ekstra kilo, trynet så ut som en heller skuffende pizza, og jeg brukte ord. Easy target der altså.

Men så gikk hetsen over til et svært merkelig område. Navnet til folk. Her snakker vi muligens om fantastisk kreativitet, eller bånn i den bunnskrapte bøtta. Med navn som ikke rimte på noe og pubertetshjerner bak kreativiteten, kan du selv gjette hva resultatet ble. Det ble til slutt å si navnet til noen på mest mulig atal måte.

Som bringer oss videre til Frisk Asker

Gjennom hele kvartfinaleserien har man på vår motstanders hjemmeside kunnet lese dem referere til oss som Vålerengen.

Grunnen til dette kan jo være at de er store tilhengere av det gamle dansk-norske riksmålet, men siden de ikke bruker aa for å og du finner x-antall a-endinger i sakene de legger ut ellers, virker dette svært lite sannsynlig.

Så da virker grunnen deres mer som et forsøk på å hetse oss. Velkommen tilbake til ungdomskolen.

Jeg skjønner at det er morsomt å hetse noen

Folk har i alle tider ønsket å heve seg over andre. Det er et grunnleggende sosialt behov. Når det gjøres i pubertetsalder kan det argumenteres for at det kan gjøre folk klare for rotteracet man skal inn i som voksen, selv om metoden er kritikkverdig. Mange av de som klarer seg aller best ut av denne perioden blir ofte problemløsere, som resten av verden kan nyte godt av.

En god del andre blir dårlige komikere.

Så kjære dere som skriver på Frisk Askers hjemmesider. Når dere skriver Vålerengen er det ikke en underfundig måte å hetse og irritere oss på. Dere skriver bare navnet på klubben vår, dog noe utdatert.

Jada, det finnes sikkert noen i blått og rødt som har vist sin avsky til at dere skriver Vålerengen, men det går nok mer på at dere bevisst prøver å irritere oss. Noen takler ikke forsøk på hets like bra og vil sluke åte.

Resten av oss reagerer på dette med skuldertrekk

Hvis dere skal prøve å ha det moro på våre vegne, hets oss skikkelig da vel. Kall oss østkantsøppel, narkiser, trygdesnyltere. Det er ikke kreativt, men det har litt snert. Dere kan ihvertfall humre godt bak tastaturet deres.

Eller dere kan ta den helt ut og begynne å skrive alt på det gamle riksmålet. Det hadde faktisk vært litt morsomt, selv om det også krever litt innsats fra deres side.

Eller dere kan begynne å skrive Vålerenga, sånn at dere viser at dere har kommet dere forbi pubertetsfasen.

Den man elsker tukter man

5. kvartfinale spilles i Askerhallen, ikveld kl.18:00

 

Èn kommentar på “Engamorgen søndag 12. mars: Vålerengens Idrettsforening

  • 12. mars 2017 i 11:29
    Permalink

    Bergensere liker og å si Vålerengen. Da er det opplagt at det lokale ølet (skvipet de kaller øl) burde hete Hansen

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *