Engamorgen fredag 24. mars: Deila fikk jubel på Bohemen

Ronny Deila på Bohemen, styremedlemmer i Klanen følger nøye med. Foto: Aperopet.

Lang og fyldig Engamorgen i dag med Deila på Bohemen, vegger til supportertribunen, en mulig Nordmann på vei inn, og hos Lørenskog Ishockey er det krise.

Det var bra besøk på Bohemen da Ronny Deila stakk innom for en prat. Og pratesugen var han. En ting som er ganske åpenbart når man får mannen på nært hold er hvor mye han tror på seg sjøl og opplegget sitt, og hvor viktig det er for han at andre tror på det.

Deila er ikke en hårføner-trener. Han er åpenbart en type som ser hele mennesket, og som er opptatt av å tilrettelegge hver minste detalj for at alle skal kunne yte maksimalt. Det tolereres at folk er skada, og det tolereres at folk får problemer på og utenfor banen. Det eneste som ikke tolereres er at man ikke yter maksimalt – hver trening er en cupfinale.

Det er sitatforbud på disse seansene, så noen detaljer er utelatt.

Hovedtrekkene får du her:

Det de fleste lurer på er flere spillere inn eller ut, og overgangsvinduet stenger 31. mars. Ut er det svært lite sannsynlig at noen går. Stallen vår kan ikke bli spesielt tynnere. Samtidig antydet Deila at det var svært sannsynlig at det kom spillere inn, jo nærmere deadline – jo større sjans, fordi da blir parter tvunget til å finne en løsning i forhandlinger som kan ha pågått en stund. Det ble nevnt midtstopper, ving, og midtbanespiller. Samtidig var Deila klar på at Näsberg og Nakkim skal dyrkes.

Han var som kjent veldig klar på at Vålerenga skal spille rask, aggressiv fotball med høyt press. Underholdende fotball. Samtidig vil han aldri rakke ned på lag som “parkerer bussen”.

Deila pratet mest om hvordan han og støtteapparatet jobber med spillerne, hva som forventes osv. Han har innført mobiltelefonforbud i “arbeidstida” til spillerne, slik at de omgåes mer med hverandre. Han er opptatt av å skape en “refleksjonskultur”. Altså en kultur i spillergruppa hvor alle spillerne reflekterer over hva de gjør hele tida, på og utenfor banen. Bevisstgjøring, altså. Et annet ledd i dette er at spillerne hver morgen fyller ut et skjema på mobiltelefonene sine om hvor godt de har sovet, hvordan de føler seg, om de sliter med noe smerter, stivhet eller lignende. “Stivhet” utløste mye hoing og øøyyying på Bohemen.

Han trakk også frem viktigheten av humør. Når han kom til klubben var det rimelig dyster stemning, da var det nedrykksspøkelse og Rekdal på treningsfeltet. Han arrangerte selv et par fester osv med spillerne for at de skulle løsne opp litt. Samtidig er det viktig å dyrke samhold i hele klubben for å unngå interne stridigheter – noe vi vet det har vært mye av i klubben. Derfor ble det i år arrangert felles julebord for bredde og elite, både herre og damelag.

Deila skrøt veldig mye av flere spillere, og trakk spesielt frem Christian Grindheim. Han står frem på treningsfeltet og er skikkelig kaptein. Simen Juklerød har rå fysikk og vurderes omskoleres til venstreback – Deila mente han kunne bli Norges beste i den posisjonen. Tollås Nation fikk også mye skryt, han kan bli en stor leder på banen dersom han klarer å holde seg skadefri.

Når det gjelder forholdet til Vålerenga så sa Deila at han ser flere likheter mellom Celtic og Vålerenga. Begge klubber er jordnære og har sterk kontakt med grasrota og folket, og de har en arbeidermentalitet. Det var en faktor i hvorfor han sa ja til å ta jobben i Vålerenga, fordi dette er en kultur han selv kjenner seg igjen i fra Porsgrunn. Samtidig setter han seg sjøl under press mer enn presset utenfra.

Til slutt hadde han en oppfordring til Klanen og andre supportere som var veldig lang og ble kokt ned av Erling til “Støtt laget, da dritten på pubben etterpå”. Han mente at det var utrolig viktig for spillerne og han selv å se at folk brydde seg – det verste er hvis du taper og ingen bryr seg.

Allikevel var han veldig diplomatisk når han ba folk støtte laget under matchen – noe undertegnede er hjertens enig i. Mengden drittslenging som har kommet fra vestbredden de siste åra er ekstrem, og antagelig direkte skadelig for prestasjonene (min påstand).

Det var hovedtrekka – enkelte detaljer forblir for de som var der. 


 

Vegger til supportertribunen

En annen svært viktig greie: Den nye supportertribunen tar form, og nå skal VI tette veggene. Da blir det lunt og koselig, og lyden vil gjøre det til den mest fryktede tribunen i Norge.

Det blir et spleiselag mellom Vålerenga Kultur- og Idrettspark og Klanen, 500.000kr hver. Men Klanen driter ikke penger, og man vil helst ikke bruke for mye av nød og breddefondene så man har nå startet en kampanje på crowdfunding-sida IndieGoGo. Målet er 200.000 kroner, men mer hadde vært bedre for da blir det mer penger til overs til bygging av pubben og andre ting.

Å innrede en splitter ny stadion koster penger, og det er bare noe vi gjør hvert hundrede år.

Siden kan også besøkes på www.tribunevegger.no så spre den til venner og kjente.

Gi spenn nå!


 

Mathias Normann

Bodø Nu melder at Vålerenga er interessert i Mathias Normann, klubbens midtbanespiller som opprinnelig er fra Svolvær. Han er nok lysten etter å flytte på seg.

Bodø Nu bruker klansstyremedlem Robin Grovs twitterkonto som kilde for å fyre oppunder, så hvor mye nytt det er i dette vites ikke. Men Glimt har forsterket midtbanen, blant annet med en spanjol med et langt navn. Dermed kan det bli exit for Normann.


 

Dommer’n

Forbundet har satt opp dommerne til første runde i Eliteserien. Vår kamp skal dømmes av Dag Vidar Hafsås. En som ikke skal dømme første runde er Svein-Erik Edvardsen, og blir intervjuet om det i Dagbladet. Edvardsen tar det hele med fatning, men kommer med en veldig snodig kommentar:

“- Jeg skal fortsette å løpe på mølla, poste bilder i sosiale medier til mine venner og følgere, så sjekker jeg mail hver mandag når dommeroppsettet kommer.”

Eh.. Poste bilder til mine venner og følgere? Det er greit at han er Norges mest PR-kåte dommer, men jeg tviler på at NFF plukker dommere basert på hvem som er mest aktive i sosiale medier. Faktisk kan det tenkes det er omvendt, har du tenkt på det, Edvardsen?


 

Håkki

Det ble en dramatisk siste runde i kvalserien i hockey. Nidaros kunne sikre opprykk med seier over Comet, samtidig som Manglerud slo svake Kongsvinger hjemme. Ingen av delene skjedde. Kongsvinger vant 4-2 i garasjen, og Nidaros tapte 2-3 i Halden for Comet. Det vil si at Nidaros tapte begge kampene mot det antatt svakeste laget i kvalserien – det er spesielt.

Alt håp er dog ikke ute for Nidaros enda – for i går kveld ble det kjent at Lørenskog Hockey har permittert alle spillere og trenere. I praksis betyr det at spillere og trenere må på NAV, og det betyr at skattebetalerne betaler mens luftslottet rakner.

I VG kan vi lese at spillerne ikke har fått lønn siden februar, noe som kanskje kan ha påvirket prestasjonene i sluttspillet – de røk ut for Lillehammer i kvarten. Mange av oss har vel egentlig bare ventet på at det skulle skje noe sånt, og ryktene har gått. Det er åpenbart at klubben ikke er bærekraftig, og den har blitt holdt kunstig i live av Stig-Atle Johnsen og noen av vennene hans.

I Romerikes Blad forteller Johnsen at “Vi tar en pustepause og ser hvor vi havner”. Kun seks spillere har kontrakt lengre enn april, og nå varsles det millionkutt.

 

Så får vi se om det er liv laga videre. Er det ikke det kan det bli opprykk for Nidaros allikevel, og de vil da fortsette en lang hockeytradisjon i Norge med å rykke opp eller ned pga økonomiske forhold og ikke sportslige.

Samtidig vet vi hvordan det har gått med Trondheim IK og Rosenborg IHK tidligere, og det er vanskelig å se hva Nidaros skal klare annerledes – når ikke Rosenborg Hockey klarte det med det merkenavnet.

Så spørsmålet er kanskje: Nå har de gått igjennom Trondheim, Rosenborg og Nidaros – hva blir det neste navnet på den neste inkarnasjonen i trønderhockey’n?   Drontheimer EishockeyVerein? Nidelv Pirates? Stiklestad Farmers?

Den som lever får se.


 

Og du? Det er fredag – les oss i Dagsavisen. 

4 kommentars på “Engamorgen fredag 24. mars: Deila fikk jubel på Bohemen

 • 24. mars 2017 i 08:01
  Permalink

  Klanen har tro på en stabil/sterk Euro..! Får håpe ikke Le Pen vinner i Frankrike..

  Svar
  • 24. mars 2017 i 09:10
   Permalink

   Alternativet var USD med masse ekstra avgifter. NOK var ikke tilgjengelig, dessverre. :-D

   Svar
 • 24. mars 2017 i 11:13
  Permalink

  Blir spennende å se hvor mye drittslenginga kommer til å gå ned på vestbredden i år nå som det blir sittetribune, og man ikke lengre er bortgjemt i et mylder av stønning, sporadisk synging og generell preking og kaffeslabras
  Forøvrig er det patetisk å hate på Edvartsen…..

  Svar
 • 24. mars 2017 i 16:27
  Permalink

  I dag har vg kommet til Enga når det gjelder deres tabelltips. I og for seg er tipset hyggelig med 4.plass. Deila uttaler i et lydklipp at han mener det er satt høyt.

  Men når vg ramler ned på 3 for keeperne, så lurer jeg på hva de har røyka. Da Sandberg kom tilbake etter skadeavbrekket så var han bunnsolid. Og i oppkjøringen til 2017-sesongen så har han vært en av de beste spillerne. Hvis jeg skal sette terning på lagdeler vil jeg hevde
  Keeper: 4-5
  Forsvar: 3-4
  Midtbane: 6
  Angrep: 5-6

  Begrunnelsen er at 1.keeper er meget tillitsvekkende. Dog er jeg mer usikker på Falch. Men han er en helt grei reservekeeper. Forsvaret er preget av usikkerhet. Hvis skadeforfulgte Tollås Nation er skadefri kan det være bra. Men er han ute så er det lite dekning og det blir ungt. Jukle er et usikkerhetsmoment som venstreback. På høyrebacken er jeg ikke bekymret med en svenske som virkelig har funnet seg til rette i oppkjøringen og endog en ung herremann som har gjort en god jobb når han har fått sjansen.

  På midten er vi meget bra. Grindheim og Lekvem som mer defensive, mens Zahid som den offensive. I tillegg har man spillere som Stengel og Myhre. På kanter har man Finne, Rets, Ejuke og nå Keita. Og bakom lurer Fredheim Holm.

  Som spiss er det Moa, og når han har gjort jobben og mørnet forsvaret så kan Kjeldsrud Johansen komme.

  Mitt tips for tabellplassering er nr 6. Får vi minimalt med skader og karantener og kommer godt utfra start så er 4.plassen mulig. Hvis man får inn en stopper som er minst på høyde med egne, Jukle blir en ekstra dimensjon fra venstreback, så er det faktisk mulig for både sølv og bronse. Men gull blir nok vanskelig. For når barter knuser sparegrisen og henter Bendtner, ah poetisk, så sier det sitt

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *