Engamorgen mandag 27. mars: Kjetil Rekdal lager huskestue

Kjetil Rekdal. En helt ny type kommentator. Foto: grydis.no

Dagen etter nok en trist opptreden av det norske landslaget handler Engamorgen aller mest om to tidligere Vålerenga-profiler.

Før kampen mellom Nord Irland og Norge i går ble det snakket mye om at tidligere Vålerenga-spiller Sander Berge skulle få sin debut for A-landslaget. Ja, så overbeviste var de fleste sportsredaksjonene, at det ble snakket om at Berge var vraket da lagoppstillingene ble offentliggjort, og unggutten starta på benken.

 

Og da kan man jo spørre seg, en 19-åring som er tatt ut i sin første A-landslagstropp, er han virkelig vraka når han ikke får spille fra start? Selv om en gjeng norske sportsjournalister var overbeviste om at han skulle være en del av startelleveren?

 

Uansett om man ser på det som en vraking eller ei, Sander Berge fikk sine første minutter med flagget på brystet da han ble byttet inn et kvarters tid før slutt. Han gjorde dessuten sine saker bra, og framstod som et lyspunkt på en ellers bekmørk norsk landslagskveld.

 

Og det tar oss videre til den andre tidligere Vålerenga-profilen som var i vinden i går kveld. For Kjetil Rekdal har fått ny jobb hos Discovery (som eier blant annet Eurosport og TVNorge), og i går kunne man oppleve ham som ekspertkommentator ved siden av Kenneth Fredheim. Rekdal kan vel ikke sies å være redd for å uttrykke meningen sin, og da han skulle kommentere denne nitriste kampen, ja så la han ingen ting imellom.

 

Han etterlyste spillere som turte å stå opp og vinne dueller, han kritiserte lange pasninger og innkast mot passive angrepsspillere, og slakta forsvarsspillet ved de to baklengsmålene. Og lettest å legge merke til var at han gjorde det med et syrlig, og på grensen til nedlatende tonefall.

 

Personlig synes jeg det var helt innafor av Reka. Når spillerne leverer en så svak kamp må det være lov å påpeke det. Og når man hørte Fredheims overdrevne positivitet over at man klarte å vinne en duell, så ble det bare enda tydeligere hvor riktig det var av Rekdal å være kritisk.

 

På Twitter var det mye sutring, men også en del støtte og humor om kommenteringa til Reka:

 

 

Og dette er utvilsomt en idé som ville heve Grand Prix betraktelig!

 


Finaledatoer for U20

Iskrigerne gikk på en smell mot Frisk Asker i kvartfinalene i årets sluttspill, men hevnen kan komme raskere enn forventa, for U20-laget har kommet seg til finalen hvor nettopp Frisk Asker er motstander.

Første finalekamp spilles i Askerhallen allerede i kveld klokka 20.00, og resten av oppsettet ser ut som følger:

27/3 Askerhallen kl 20:00
29/3 Ungdomshallen kl 18:30
31/3 Askerhallen kl 20:00
Evt. 2/4 Ungdomshallen kl 17:00
Evt. 4/4 Askerhallen kl 20:00


Tabelltippekonk

 

I år som i fjor kjører Aperopet en tabelltippekonkurranse, med fete premier fra Sjappa. Vi kommer med instruksjoner om hvordan man kan delta i løpet av et par dager, men allerede nå kan dere, våre kjære lesere, begynne å tenke på hvordan dere tror tabellen vil se ut ved sesongslutt.

 


Artisttippekonk

Kan du ikke få nok av konkurranser, sier du? Som vi skrev i går så kjører klubben, VPN, Sotahjørnet, Klanen.no og vi i Aperopet en konkurranse om dagen, hvor man kan vinne en eksklusiv omvisning på vårt nye stadion. Konkurransen går ut på å tippe hvem som blir den siste artisten på klubbens kick off, og dagens hint får du på VPN.

Lykke til!

2 kommentars på “Engamorgen mandag 27. mars: Kjetil Rekdal lager huskestue

 • 27. mars 2017 i 12:00
  Permalink

  Og på vgtv dukker opp en gammel “kjenning” i Enga http://www.vgtv.no/#!/video/138570/talentet-kamer-qaka-kristiansund Den nåværende Kristiansund-spilleren tror at han kommer til å bli årets spiller i eliteserien. Og det stopper ikke der. For han ser for seg å spille i Barcelona. Dette er ikke bare en fantasi, men noen han faktisk tror vil skje.

  Tror man kan oppsummere med når det gjelder Qaka, at noe har ikke forandret seg, nemlig det som går på eget selvbilde. Synd for Qaka inntil nå, er denne pirkete detaljen som kalles virkeligheten.

  Og denne virkeligheten forteller at Qaka fikk 7 kamper for oss. Så dro han “hematt” og til 2.div og fikk 21 kamper. Kom seg opp til 1.div og fikk 14 kamper. Havna så i tippeligaklubb, men fikk ingen kamper og ble lånt til ut til nåværende klubb som han rykket opp med. Så joda, det oser Barcelona av denne gutten.

  I følge wiki står Qaka med null mål totalt. Skal vi tippe han scorer ett mål i år, og gjett hvem mot? Det tok jo f.eks Castro ca 1 halvtime for å dokumentere dette

  Svar
 • 28. mars 2017 i 06:59
  Permalink

  Rekdals kommentarer er fotballfaglig interessante. Han påpeker det som er dårlig og må forbedres helt konkret, i motsetning til “ordinære” reportere. Det må være lov å være kritisk når det er så åpenbart at gutta ikke gjør jobben.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *