Engamorgen torsdag 30. mars: Ronny håper på forsterkninger

Ronny Deila håper på å hente flere spillere før sesongstart. Foto: vif-fotball.no

I dag er det bare to dager til Tippeligaen sparkes i gang, og Kristiansund – Molde går fra å være en døv bussrute til å bli starten på den sesongen vi har gleda oss til helt siden Ronny signerte i fjor sommer.

I forbindelse med kick off-arrangementet Avspark 2017 har Nettavisen slått av en prat med Ronny, og sjefen kan fortelle at han akter å bruke de siste dagene før overgangsvinduet stenger til å hente en midtbanespiller og en forsvarsspiller til klubben. Bodø/Glimts Mathias Normann er visst et hett alternativ på midtbanen.

Dette er jo ingen stor nyhet for de som var tilstede på møtet på Bohemen forrige uke, men det tyder altså på at klubben jobber knallhardt med å lande de siste spillerne i dag og i morgen.

 

Og apropos Avspark 2017. Hvis du vil se bevis på at Ronny har snakketøyet i orden kan du kikke på videoen under fra arrangementet. Sjelden har jeg sett noen svare så godt på så gudsjammerlig dårlige spørsmål.


I disse dager legger norske sportsredaksjoner siste hånd på verket, og presenterer sine spådommer om hvordan eliteseriesesongen 2017 kommer til å ende. Men det arbeidet kan de bare avslutte med en gang, for nå foreligger fasiten, i form av analyseverktøyet til en amerikaner med nyvunnen interesse for norsk fotball.

 

På bloggen Kroneball har en amerikansk Celtic-fan bestemt seg for å angripe Eliteserien med et analytisk blikk, og med et verktøy som bygger på data fra fjorårets Tippeliga. Siden fyren holder med Celtic og den plutselige interessen for norsk fotball skyldes Ronny Deilas retur til gamlelandet, så har han valgt å kalle systemet for R.O.N.N.Y. som star for Relying On Norwegian Numbers Yearly! Den tekniske delen av systemet forklares på bloggen, men er ganske kjedelig lesning.

 

Det som derimot er morsomt er å lese en amerikaner som ikke har noe forhold til Norge eller norsk fotball skrive både underholdende og analytisk om den kommende sesongen. Dette kan bli en morsom blogg å følge etter hvert som sesongen utvikler seg.

 

Så får vi bare håpe at analyseverktøyet hans bommer kraftig når det beregner at Vålerenga skal ende på en ellevteplass. Som han skriver selv: One thing R.O.N.N.Y. does not account for is, well, Ronny. Deila taking over Valerenga is hard to quantify.


 

Det renner inn med samarbeidspartnere på Valle om dagen, noe som på en måte føles som en lettelse. Det er ingen hemmelighet at klubben fikk en solid omdømmeknekk etter den berømte overgangssaken, og vi trenger ikke gå lenger tilbake enn til 2014-sesongen for å finne kampbilder av spillere uten en sponsorlogo på brystet. Så når Vålerenga nå slipper nyheter om en ny avtale med Eventmakeriet en forlengelse av avtalen med Finansavisen og en oppgradering av avtalen med Kassasenteret Øst så tyder ting på at samarbeidspartnerne igjen ser en verdi i å assosieres med klubben.


 

Til slutt tar vi også med oss at U20-gutta slo Frisk Asker 2-1 i Ungdomshallen i går kveld. Dermed leder Vålerenga finaleserien med 2-0 i kamper, og siden finalene spilles best av fem kan unggutta avgjøre hele sluttspillet i Asker på fredag.

 

Vi både gratulerer og ønsker lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *