Engamorgen fredag 31. mars: – Helland er en tulling

Muhamed Keita mener Pål André Helland er en tulling. Bilde: Vålerenga Fotball

Det er ikke vi som sier det denne gangen. Nå er det Muhamed Keita som langer ut mot Trøndelags største idrettsklyse. I dagens Engamorgen ser vi på det og ønsker Enar Jääger velkommen tilbake til Vålerenga.

Det er i VG innlånte Muhamed Keita tar bladet fra munnen og sier det de aller fleste i fotball-Norge mener om Pål André Helland.

– Helland er en tulling. Han må konsentrere seg om å spille fotball. Det er bare snakking, lyder sitatet Keita gir til VG etter torsdagens trening med Vålerenga.

Saken med Keita forteller mye om livet hans, om oppvekst i den gambiske hovedstaden Banjul på den afrikanske vestkysten, og en flytting til Drammen som seksåring, trange oppvekstforhold og sosial klatring. Sportslig suksess i Strømsgodset og ting som fungerte dårligere i Lech Poznan i Polen i 2014.

– Jeg tenker over [hvor jeg kom fra og hva jeg har oppnådd] hele tiden. Det er også derfor jeg liker å spille mot folk som andre mener er bedre enn meg. Da vil jeg vise at det ikke stemmer. Jeg vil vise at det faktisk går an å komme fra null. Det verste jeg vet, er folk som ser ned på andre personer, og det er det jeg føler de personene oppe i Trondheim gjør med resten av lagene i Eliteserien, forteller han.

Og da har selvsagt fokus endt opp på uttalelsene om at Helland er ei klyse. Sånn fungerer media, og sånn fungerer vi. Og det er også Keita klar over.

– Jeg gleder meg. Du kan sette to streker under det: Helland er en tulling, sier Keita til avisa.

For å sette to streker til under svaret har VG også innhentet en kommentar fra Helland som er akkurat så belærende og nedlatende som forventet.

– Det er mange som mener at jeg er en tulling. Det har jeg ikke noe problem med. Vi trenger litt «tullpeiser» i norsk fotball. Det hadde vært kjedelig om alle gikk i kirken på søndager og leste bordbønner.

Men for å ikke framstå som en komplett kronidiot, legger han til:

– Vi trenger litt karakterer, og vi er vel litt utenfor normalen både han og jeg, sier RBK-stjernen til VG.

Og han fortsetter når VG spør om Keita har rett i at Helland og andre i Rosenborg ser ned på andre lag i eliteserien?

– Det gjør vi ikke. Den eneste måten vi ser ned på andre lag, er på tabellen. Og det vil vi fortsette med å gjøre. Vi ser ikke på de andre som noen dårligere mennesker enn oss, forteller Helland.

VGs artikkel viser hvor fredelige og samstemte norske fotballspillere er med hverandre. Ingen av disse uttalelsene ville være egnet til å få noen til å lee et øyenbryn i en større liga. Kommentarer som dette er utrolig forsiktige. Likevel er de egnet til å leve noen timer som hovednyhet på VG.no. Samtidig viser saken også at Keita for det første ikke er redd for å stikke fram hodet. Og for det andre at han har planer om å prestere i Vålerenga denne sesongen.

Dersom du sier at noen andre bare har det i kjeften, da er du enten dum som et brød, og slik framstår ikke Keita i intervjuet for øvrig, eller så har du konkrete og troverdige planer om å vise deg fram sportslig. Så dette gleder vi oss til.

Det virker også som om Keita har en voldsom tro på Ronny Deila og på årets Vålerenga-lag.

– Angrepet vårt knuser angrepsrekken [til Rosenborg]. Deres angrepsrekke har ikke en sjanse til å spille som oss. I år kommer vi til å være mye mer effektive enn dem. Rosenborg har et system hvor deres spillere passer perfekt inn, men det er ikke sikkert de hadde fått det til hos oss, sier 26-åringen, til VG og mener han er en bedre spiller enn kantkollega Helland.

– Det er ikke noe å sammenligne en gang. Pål André Helland når meg ikke til anklene en gang. Helland burde satse på en komikerkarriere. Han har en større sjanse til å vinne den, enn å konkurrere mot meg.

VG-saken ender i at den Helland og Keita nå har et veddemål med ordentlige penger i potten om hvilken angrepsrekke – VIFs eller RBKs – som får flest målpoeng i løpet av året.

Deila er i hvert fall fornøyd.

– Det var for et par uker siden at jeg fant ut at det kunne være mulig å få ham hit. Da var det ikke noe å tenke på. Keita er en fantastisk fotballspiller. Han er teknisk god, er hurtig, har bra forståelse, kan relasjoner og er flink til å gjøre lagkameratene gode, sier Deila til VG.

Å starte oppladningen til Vålerenga-Rosenborg på Ullevaal 28. mai allerede nå kan synes noe tidlig.

 


Misser Grindheim seriestarten?

Misser kaptein Grindheim seriestarten? Foto: Grydis.no

VGs direkte-side meldte i går at Vålerenga-kaptein Christian Grindheim står i fare for å miste serieåpningen mot Viking førstkommende mandag. Under torsdagens trening på Valle avbrøt han økten midtveis. Årsaken er problemer med muskulaturen på baksiden av det ene låret.

– Jeg har hatt det en ukes tid nå, så jeg må ta det litt med ro. Jeg tror det skyldes en stiv, overbelastet kropp, sier Grindheim til VG.

VG melder videre at Magnus Lekven samtidig sliter med en strekk i den ene leggen, og torsdag trente alternativt. Deila forteller at han ikke vil risikere noen av dem mot Viking hvis det er fare for å forverre skadene.

– Grindheim gikk av for å ikke ta noen sjanser. Vi håper å ha Lekven også klar til mandag, men vi får se. Det er mange kamper, sier Deila til VG.

 


Enar Jääger er tilbake

Enar Jääger er klar for VIF igjen. Foto: Grydis.no

I tråd med ryktene i noen dager ble det i går bekreftet en solid, voksen og ikke altfor uventet midtstoppersignering til Vålerenga. Enar Jääger og VIF skilte lag ved nyttår, men har nå forlenget forholdet med ett år. Det melder klubbens hjemmeside.

en av at dette var noe av det Vålerenga ønsker seg. Og mens noen ser manglende ambisjoner i å hente tilbake en midtstopper som fikk ettårskontrakt før 2016-sesongen, framstår signeringen som noe som også bør bedømmes på lang sikt. Nå får Markus Nakkim og Ivan Näsberg en konkurrent der som ikke framstår som umulig å konkurrere med, samtidig får Vålerenga en spiller som har en internasjonal karriere bak seg. 32-åringen har masse erfaring, som er det Nakkim og Näsberg mangler. Med Jonatan Tollås Nation også i midtforsvaret er vi ikke sikre på hvem som er midtstopperpar i åttende serierunde.

I tillegg vet vi at Jääger kan bekle en backplass, slik at det ligger en generell styrking av forsvaret i signeringen også.

– Enar har de egenskapene vi har sett etter. Erfaring, lederegenskaper og allsidighet, i tillegg til at han er en god fotballspiller. Dette gjør at vi har bedre dekning i den bakre fireren, sier Deila til klubbens hjemmeside.

– Det er godt å være tilbake. Jeg har trent veldig hardt de siste månedene, og både kneet og formen kjennes bra ut, sier Jääger. – Jeg skal bidra med den erfaringa jeg har og forsøke å styrke det defensive. Det blir en tøff, men bra sesong.

 


Delta i Aperopets tippekonkurranse

 

Aperopet har tippekonkurranse med premier i år som i fjor. Vil du delta? Følg lenken!

 


Og siden det er fredag

Du finner oss i Dagsavisen i dag også. Der kan du også lese om at Moa er klar til seriestart.

Nå er det helg og mandag er det seriestart 2017 for Vålerenga.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *