Engamorgen lørdag 1. april: Dølinjedagen var alt annet enn dø

Draktene er klare til serieåpning. Bilde: Bjørge Fedje

Dagens Engamorgen holder tunga rett i munn, slik at vi ikke går glipp av noe. For dæven for en dag vi hadde igår. 

Fytti dæven, nå gleder jeg meg. Jeg gleder meg så fælt at jeg vurderer å se Molde mot Kristiansund ikveld, bare fordi Eliteserien 2017 er igang. Det ble ikke mindre spenning etter siste ukes aktivitet på Valle. Jeg skal en tur innom Sjappa idag. Tror jaggu jeg tar en tur rundt stadion også. Kanskje det har skjedd noe der siden jeg gikk rundt stadion på torsdag?

Først og fremst

Bildekilde: Vålerenga Hockey på Facebook

Det er bare å dra frem moppen. Vålerenga Hockeys U20-lag feide over finaleserien uten så mye som en skramme. 3-0 i kamper mot Frisk Asker/NTG lar seg høre. Når vi også føyer til at semin ble vunnet på tre strake, ja da snakker vi rett og slett om fullstendig dominans.

I gårsdagens kamp ledet Frisk 2-1 etter første periode, men det var sikkert planlagt av gutta. Sånn for å gi dem håp. To mål i hver av de resterende periodene av våre håpefulle, og sluttresultatet ble 5-2 og gull til Vålerenga.

Nå er det bare å feire og kose seg gutta, men husk at mamma sikkert ønsker deg tilbake i god behold. 


 

Også var det noe fotball da

Vi ante at noe ville skje, men hvem var fortsatt usikkert. Ut på dagen igår begynte mobilen å pipe og bråke i et kontinuerlig kjør. La oss beskrive den som å slippe løs en flokk hylende aper på en ornitologisk utstilling.

For dæven som vi var aktive på siste dag av overgangsvinduet. Først kom det rykter om at vi skulle ta over kontrakten til en Viking-spiller, i beste amerikansk proffliga-stil.

Abdisalam Ibrahim (t.h) er klar for Vålerenga

Så ble det mer konkret i at vi signerte Abdisalam Ibrahim, fra Viking, på to-årskontrakt.

“Abdi” er 25 år, oslogutt, og tidligere Deila-elev i Strømsgodset. Han dro videre til Manchester City-akademiet og fikk noen kamper der, før han dro til Viking. Viking sliter ganske så greit med økonomien om dagen, så derfor kommer han gratis.

Deila virker strålende fornøyd med signeringen. “I Abdi får vi tilbake mye av det vi mistet med Sander Berge”. Ja takk til det, sier vi.

Så da har vi signert Muhamed Keita, Enar Jaager og Abdi de siste dagene, i tillegg til Bård Finne litt tidligere. Det var vel et greit overgangsvindu det?

Så hylte apene igjen

Daniel Berntsen (t.h.) klar for Vålerenga. Bilde: Vålerenga Fotball

Først kom ryktene fra svenske kilder. Så ble Daniel Berntsen presentert. 23-åringen kommer fra Djurgården og er tiltenkt en mer offensiv rolle på midtbanen. Gutten har tidligere spilt i Bodø/Glimt og Rosenborg, før turen gikk over grensa til det store utlandet. Det er merkelig hvor mye mer sympatiske folk ser ut når de bytter ut trønderdrakta med en kongeblå østkantvariant.

Dette er typiske overganger vi kan se mye frem til, med Ronny Deila

Sjefen på Valle fikk i all hovedsak skapt seg et rykte som en trener som kan revatilisere talentfulle, men avskrevne fotballspillere. Foredlingen av talenter funket også på de yngre spillerne. 

Det som er unikt nå er at de tidligere elevene vender hjem, tilbake til Ronny, i en alder som ikke er spesielt avskrekkende. Den effekten kan være gull verdt, bokstavelig talt.

En annen morsom utvikling i alt dette er aktiviteten. Supportere elsker overganger. De to siste vinduene har vi signert tolv spillere. Fem spennende spillere kom siste dag i forrige vindu. Kun to kom i går, men begge allerede etablerte fotballspillere i en fortsatt hyggelig alder.

Sånt gir troen på bedre tider

Ryktene svirrer også om mye aktivitet fra vår side hos flere klubber. Man skal ikke se bort ifra at grunnarbeidet er lagt til neste overgangsvindu.

En som virkelig ønsket seg til Vålerenga er Bodø/Glimt-spiller, Mathias Normann (20), som vi har skrevet litt om tidligere. Bodø/Glimt skal visstnok ha avslått et bud som virket veldig høyt fra vår side (potensielt 5-6 millioner, ifølge VG), og med det sørget for at Normann må fortsette en stund til i 1. divisjon.

Nå står jo bodøklubben fritt til å gjøre det, all tid de har kontrakt med spilleren. Problemet ligger visst i lovnaden om at de ikke skulle stå i veien for ham, dersom Mathias fikk muligheten til å ta et skritt videre i karrieren. Med det signerte man en femårskontrakt med god tro om at alt ville ordne seg.

Her vil Aperopet komme med et godt tips til andre fotballspillere som vil videre i karrieren (altså til Vålerenga)

Få med en overgangsklausul i kontrakten. Ikke stol på at hyggelige folk vil være hyggelige hele tiden. Din agenda er ikke nødvendigvis samme agenda som din motpart.

I Vålerenga har vi heldigvis bygget opp et rykte om at vi er reale overfor spillere som får spennende tilbud. Vi har vist gang på gang at vi ikke står i veien, og går ikke overgangen igjennom har man fortsatt en dialog med spilleren om hva som gikk skeis.

Nå venter vi i spenning på hva som blir neste kapittel i Mathias Normanns karriere. Kommer han til oss i sommer, eller blir han elektriker.


Kick off 2017

Det blir fest ikveld. Glemt billett? Klikk på bildet, så har du kanskje flaks.

Nærmer seg utsolgt

 

Hvordan går det med de nye veggene?

Svært bra egentlig. På tribunevegger.no kan man se at 45 % allerede er på plass. Har du gitt ditt bidrag? Alle monner drar.


 

Husk Aperopets tabellkonkurranse

Vi har fått mange gode tips allerede, men tar gjerne imot flere. Bare trykk på bilde og legg inn din tabell i en kommentar.

4 kommentars på “Engamorgen lørdag 1. april: Dølinjedagen var alt annet enn dø

 • 1. april 2017 i 12:31
  Permalink

  Overgangsklausuler i kontrakter er dessverre ikke lov i Norge. Dermed er det kun en “gentlemans agreement” man kan be om.

  Svar
 • 1. april 2017 i 14:28
  Permalink

  Tenker på Adrian Gashi som hadde en gentleman agreement avtale med Grå Lars, ihvertfall i følge Grå Lars :-)

  Svar
  • 1. april 2017 i 18:06
   Permalink

   Lars var vel alt annet en gentlemann mot Gashi?????

   #Hvemgjordehvameddamatilhvem

   Svar
 • 1. april 2017 i 18:01
  Permalink

  Jeg vil hevde at spillerne som klubben har fått inn, utenom en, er både smarte og spennende. Men en av signeringene går mer under kategorien forståelig. Og dette er selvfølgelig Enar. Han er ingen guds gave til fotballen, men han bidrar til bredde og rutine i forsvarsleddet. Men kontraktslengden forteller at han er ikke mannen som skal være “frelseren” i årene som kommer.

  Men slik Tollås Nation har fremstått i oppkjøringen så er ikke forsvaret lenger det usikkerhetsmomentet som man følte det kunne bli.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *