Engamorgen mandag 3. april: Nå gjelder det

 

Vi er klare! Foto: grydis.no

Ballen ruller, og alle laga bortsett fra oss og Viking har spilt. Selv om navnet nå er Eliteserien er en del ting ved det gamle – slik det var sist gang det het Eliteserien faktisk. Lillestrøm var elendige i sin hundreårskamp mot Sandefjord, men klarte å kælke inn to helt tilfeldige baller på slutten av kampen, og berga tre poeng mot Sandefjord.

I Drammen slapp Marcus Pedersen unna med overfall, og i Sarpsborg scora Sigurd Rosted to mål – mens han satt på benken på fantasy-laget mitt.

For vår del er jeg veldig spent på seriestarten. En tilnærmet skadefri oppkjøring er over, og i klassisk Vålerenga-stil er plutselig fire midtbanespillere ute. Daniel Fredheim Holm har tatt korsbåndet, Grindheim og Lekven sliter med småskader, og Agyiri dukka opp på kickoffen på krykker, og fra før er Samuel Kari Fridjonsson ute. Stakkars fyr, han har vært skadet siden han kom til oss i fjor, og er nok ute til langt utpå sommeren.

Så det laget vi stilte med mot Kongsvinger var forståelig nok ganske tynt, og da ble det action på deadline day.

Abdi fra Viking gratis er intet annet enn et scoop, og det kan se ut som om han starter allerede i dag. Daniel Berntsen er en klassisk Deila-signering ala det han gjorde i Strømsgodset. En talentfull spiller som har stagnert noe i utviklingen, og som antagelig kommer ganske billig fra Djurgården. Er det en fyr som kan få fart på gutten så er det Deila.

Jeg har fått en del bekymringsmeldinger fra kompiser, det murres om at vi nå har for mange midtbanespillere. Det er forsåvidt greit, men noe sier meg at mange (ofte de samme folka) hadde murra også dersom klubben ikke tok grep og henta inn noen slik at vi hadde stilt med samme ellver mot Viking som vi gjorde mot Kongsvinger.

Men det er åpenbart at når folk blir friske så blir det veldig mange midtbanespillere, og som flere har påpekt – det kan gå utover utviklinga til de unge gutta som skal spille på Vålerenga 2.

Det er jeg enig i, men det er et par omstendigheter: For det første kan det fort hende at noen blir borte i sommervinduet. For det andre er det veldig fint å matche unggutta på Vålerenga 2, men den ligaen blir knalltøff, og målet er å holde plassen. Da kan det hende man må avlaste med noen mer voksne spillere. Husk at bare Vålerenga 2 og Odd 2 overlevde den brutale cut’en i fjor, og nå er 2. divisjon redusert til to knalltøffe avdelinger. I Vålerengas avdeling finner man klubber som Bærum, Asker, Nybergsund, HamKam, Alta og Raufoss. Dette er ikke breddeklubber med et tilfeldig a-lag. Her møter man voksne spillere og en del klubber med ambisjoner, og da kan det være greit å avlaste litt – selv om jeg selvsagt ønsker at unggutta skal få spille mest mulig. Men å stille et rent juniorlag hver serierunde skjer neppe.

 

Uansett: En lang vinter er over. Det har vært ganske krevende å levere saker daglig, og spesielt til Dagsavisen på fredager når det ikke skjer så mye rundt klubben. Nå er det over – i dag begynner det.

En full sesong med Ronny Deila som trener, med nye og spennende spillere, og en sesong som kulminerer i innflytting i egen stadion.

Endelig!


 

Og klubben lokker med Fanzone. Den er åpen fra kl 17 utenfor NIF-huset på stadion, og vil inneholde stand fra DNB hvor man kan hente DNB-billettene sine, en stand hvor et breddelag fra Vålerenga skal selge vafler og snacks, Dagsavisen deler ut aviser, og det spilles breddekamper i ballbingen mellom diverse Osloklubber. Og Tippen dukker opp – så ta med kidsa rett opp på Ullevaal!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *