Engamorgen tirsdag 4. april: Blåmandag!

Første scoring i Eliteserien 2017. Foto: Grydis

Hver gang føles som å bli født på ny

Når gutta tar avspark i Oslo by

Og det runger fra stadion, det er oss i mot dem

Da veit vi at bønda drar krumrygga hjem

 

Fett skulle det bli, og fett ble det. Serieåpninger er sjelden pene, og denne var vel strengt tatt ikke det heller. Men vi tar tre poeng på en heller dårlig dag, vi stiftet bekjentskap med noen nye og veldig lovende spillere. Denne sesongen kan bli veldig morsom. Når dette laget fungerer og de virkelig kjører matchen, slik som etter scoringen i går, da er det helt rått å se på.

Løping, jobbing, takling, gjenvinning, angrep. Repeat.

Bård Finne spilte til en åtter på spillerbørsen i går, Abdi fikk en veldig solid debut, Stengel løp og løp, det var alt i alt mye positivt. Dersom Viking hadde utligna på slutten er det ikke sikkert det hadde blitt formulert helt slik, for vi var egentlig bare bedre enn dem en periode i andre omgang. Men da var vi MYE bedre.

Laget trenger tid, og det er litt ubeleilig at det kommer en ny, vanskelig bortekamp allerede på torsdag, men dette er begynnelsen på noe stort.

Til VG sier Deila at de kom ikke helt i gang med spillet, men det er åpenbart at de synes det er deilig å ta tre poeng i starten og bli ferdig med maset rundt serieåpningen.

Personlig kommer jeg fortsatt ikke helt over at vi klarte å få så mange flere frispark mot oss enn Viking, til tross for at vi hadde ballen mye mer – og at ingen fikk gult kort. Nedsablingen av Moa var heller ingenting, men da gikk spillet videre så vi fikk mål i det minste. VG skriver at Moa ble “sparket ned”. Ellers kan det være verdt å se videoene VG har med intervjuer og mål.

Dagbladets sportsredaksjon ser ut til å fortsatt ha en hard-on for Kjetil Rekdal, nå som kommentator. De ser ut til å sitere all kritikk Rekdal kommer med mot Vålerenga under spillets gang, slik at de kan oppsummere det i en sak under tittelen “Da Moa vred seg i smerter, jublet Finne intenst – mens Rekdal var tidvis oppgitt over gamleklubben”. Egentlig en ganske kjedelig sak, men de har en fin bildekarusell.

Det er merkelig hvordan journalister henger seg opp i alt Rekdal sier. I dansk sportspresse ble det slått opp som tredje verdenskrig at Rekdal hadde såvidt kommentert at Bendtner spilte med stilongs i Bergen på onsdag. Når man endelig har en ekspert som er tøff i kritikken og ikke bare sitter der for å slenge ut artige replikker i øst og vest ala Mini Jakobsen, så er det åpenbart mer enn sportsjournalistene klarer å håndtere.

Dagsavisen og Reidar Sollie forteller at Deila gir blaffen i målsettinger, noe vi egentlig visste fra før. Som han sa i Celtic: “I’m into performances”. Målet er seriegull, men det er ikke sikkert vi kommer dit helt enda. Men målet er å spille bra, og dermed vinne hver kamp. Og da blir det gull, da.

Pressen i Stavanger ser ut til å ha mest fokus på at hockeylaget dems mista huet fullstendig i askerhallen i går, dog ikke like ille som de gjorde i 7-2 tapet på Jordal i seriefinalen for noen år siden. Men når jeg kommer hjem fra Ullevaal og flipper på TV’en blir jeg ikke veldig overraska over å se alle de transatlantiske skjeggapene fly rundt på isen for å starte slosskamper etter kampen er ferdig.


 

Noen hockeynyheter har vi fra Vålerenga også: 

Spillerne i Get-ligaen har kåret årets spillere, og Tobias Lindström ble kåret til årets beste center. Han plukket 58 poeng til slutt, så det er velfortjent. Samtidig tar vi med at Morten Ask og Thomas Olsen har forlenget kontraktene. Olsen har skrevet toårskontrakt, mens Ask tar ett år til. Morsomt det, når gutta er i den alderen pleier de som regel å vente til barmarkstreninga er over før de melder seg. ;)


 

Hockey-VM

Hockey-VM begynner! Hæ, sier du? Jo, Hockey-VM Divisjon 2. Tredje nivå. Den er delt inn i to avdelinger:

Avdeling 1 spilles i Galati, Romania med: Romania, Australia, Belgia, Spania, Island og Serbia.

Avdeling 2 spilles i Auckland, New Zealand med: New Zealand (Ice Blacks), Kina, Israel, Mexico, Tyrkia og Nord-Korea.

Tror min favorittavdeling er den i New Zealand, turneringa spilles forøvrig i en rink det vanligvis gjennomføres sånn disco-skøytegåing med unger.


 

Tabellkonken. 

Vi har funnet ut at vi forlenger fristen på tabellkonken vår til 15. april. Det betyr at det ikke er for sent for deg å delta. Besøk Tabellkonken nå og legg inn svaret ditt i kommentarfeltet.

2 kommentars på “Engamorgen tirsdag 4. april: Blåmandag!

  • 4. april 2017 i 12:20
    Permalink

    Når det gjelder obskur håkki: Falklandsøyene har fått eget lag, trener uten skøyter, spiller kamper i Chile ;)

    Svar
  • 4. april 2017 i 15:56
    Permalink

    Jeg er veldig glad for de 3 poengene i seriepremieren som alle andre, men når det kommer til prestasjonen for laget så var det ujevnt. For dette Mia Gundersen og Pia Tjelta-folket kunne faktisk ha tatt med seg poeng

    Men når laget var god offensiv, så var de virkelig gode. Og det Ivan gjør foran målet er alt annet enn hva man forventer av en venstreback med mest defensive fibre. For det er usedvanlig følsom chip. På ene siden må den duppe over keeperens fangarmer, men på den andre siden må den duppe ned like etter. Pluss også til Finne med killerinstinkt som registrer situasjonen.

    Det positive i kampen var venstresiden med Finne og Ivan. Samt Abdi i midten, selv om han knapt hadde trent med laget, så fant han sin rolle defensivt og hadde gode pasninger. Robert Lundstrøm var også aktiv i første omgang spesielt fra sin høyreback-posisjon.

    Det som dog skuffet noe var at motstanderen fikk litt lett tilgang til målsjanser og farlige posisjoner. Men det er viktig å tilføye at det er ikke bare forsvaret som er synderen her. For frem til for ca 1 uke siden, så var det ikke den sentrale midtbanen som ble drillet inn, som startet kampen. Dette skal heller ikke forstås som en kritikk av midtbanen som spilte, men de relasjoner som man hadde tenkt seg med Grindheim og Lekven med link til Zahid ble jo ikke aktuelt. Men når Grindheim og Lekven snart er tilbake, så vil det være mulig å drille inn relasjoner, i tillegg har man Abdi som bare blir bedre jo mer drillet i systemet.

    Neste kamp er borte mot Haugesund. Der borte har aldri våre gutter gjort det særlig bra. Det skyldes at Haugesund borte og Haugesund hjemme er to forskjellige lag. Haugesund på deres egen bane spiller med en slik glød og har en slik innsats som man skulle tro de hadde satan selv i ræva. Dog er det en fordel med bortebane. For motstanderen i motsetning til på Ullevaal av respekt for eget publikum ikke kan legge seg bak, og med slike bevegelige spillere som Moa, Finne og Lundstrøm så kan det bli rom.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *