Vålerenga – Sogndal 3-0: Flere steg i riktig retning

Ikke friskmeldt, men klar bedring da Vålerenga slo Sogndal 3-0. Jääger og Nation i midtforsvaret med en oppofrende sentrallinje foran seg, fra spiss og bakover. Det er sånn Vålerenga trenger å fremstå, og det ble fullt fortjent seier.

 

Nå skal det sies at Sogndal var ganske tynn suppe. De fulgte ikke suksessoppskriften til Sandefjord, nemlig å presse oss høyt og stresse oss. De var mer forsiktige og lå litt bakpå og satset på dødballer og kontringer. De fikk heller aldri egentlig anledning til å sette i gang noe, mye takket være Grindheim og Lekven, men egentlig hele Vålerenga-laget som ga dem lite tid. Seieren var fullt fortjent, og med Nation og Jääger i midtforsvaret foran en hardtarbeidende sentrallinje ble det langt mer ro nå enn tidligere.

Utover i andre omgang synes jeg gutta ble i overkant forsiktige, det er faktisk ikke Vålerengelsk å drøye tida på 2-0 mot Sogndal hjemme. Men jeg innser at det viktigste var å hale i land tre poeng, og det så ut som om de hadde fått beskjed om å være kyniske i andre omgang. Sogndal hadde noen ålreite angrep i andre omgang da de måtte presse, men gutta våre gjorde faktisk ingen større feil og da var tre poeng i boks.

Spillerbørs:

Marcus Sandberg – 6 – Blir ikke satt på de helt store prøvene, gjør ingen store feil. Samarbeidet med forsvaret funka bra.

Robert Lundström – 5 – Veldig uvenn med ballen fremover, men samarbeider bra med Tollås og slipper ikke til mye defensivt. Slår sjelden bra innlegg.

Jonatan Tollås Nation – 7 – Forsvarssjef som tar ansvar. Styrer det meste som skjer bak der, god kontakt med keeper. Fin scoring som gir 2-0.

Enar Jääger – 6 – Ikke mye å trekke for. Har bra kontroll, bidrar med ro og rutine.

Simen Juklerød – 6 – Gjør en bra jobb defensivt, bidrar også positivt fremover. Ser ut som han har spilt back hele tida.

Christian Grindheim – 8 BB – Grindheim slik vi trenger han. Kjemper inn 1-0, styrer skuta på midten i bra tospann med Lekven og midtforsvaret.

Magnus Lekven – 7 – Gjør mye god “usynlig” jobb, vinner baller, dekker rom og løper mye. Stanser mye av det Sogndal prøver på fremover sammen med Grindheim.

Ghayas Zahid – 5 – Inviterer til raskt småspill, men blir for ofte stanset. Får ikke lagt den forløsende pasningen som blir målgivende. Ut etter 81.

Muhammed Keita – 5 – Veldig aktiv og et uroment for motstanderen, men kanskje også for medspillere. Tar litt feil valg vil kanskje litt mye. Ut med småskade etter 34″.

Bård Finne – 6 – Jobber bra hele kampen, minner mer om hvordan vi så han i kamp 1. Får belønning med scoring til slutt.

Henrik Kjelsrud Johansen – 7 – Går i dueller, deler ut masse juling og binder opp forsvarere. Vinner duellen som leder til 2-0. Kraftspiller. Ut etter 72.

Innbyttere:

Magnus Grødem fra 34 – 6 – Ser ut som en ganske komplett og slepen spiller. Tar motspillere på både fysikk, fart og ferdigheter. Morsom spillere vi håper å se mere til.

Herman Stengel fra 72 – 6 – Innpå for å sikre seieren, og gjør det bra. Stjeler ballen og spiller fram Finne til 3-0.

Daniel Berntsen fra 81 – Fort kort tid

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *