Odd-Vålerenga 2-1: De er best i 15 minutter og vinner

Før kampen var egentlig premissene klare: Begge lag hadde hatt en for dårlig start på sesongen, og hadde behov for tre poeng. Vålerenga har vunnet de to siste i Skien med 2-1. Nå gikk det motsatt vei.

Det var kampen Vålerenga kunne, skulle og burde vunnet. Vi hadde dobbelt så mange avslutninger som Odd, men de hadde flere på mål. I dag viste de seg også som et destruktivt drittlag som syns det er helt OK å parkere bussen på egen 16-meter.

Allerede fra start var de overraskende lite aggressive. Dermed fikk Vålerenga eie den første halvtimen. Ingen gigantiske sjanser, men godt grep om kampen. Så fikk Odd sine femten sekunder, noe som var nok til at Diouf kunne sette inn 1-0 etter 32 minutter, totalt mot spillets gang. Deretter er det bare Odd til pause. Dermed ble spørsmålet: Hva kunne Vålerenga få til i andre omgang?

Svaret viste seg til slutt å bli «ikke nok». VIF startet andreomgangen som den første. Men denne gangen med noen nye spillere i de offensive rollene. Først får vi en feilaktig avblåsning av Abdi for offside der han burde scoret, så kommer håpet og troen gjennom et genialt sologjennombrudd av Zahid med sin redusering 69. minutt.

Men hvorfor klarer vi ikke å gi Odd reell kamp inn? Hvorfor kommer vi ikke gjennom, hvorfor vinner vi ikke de offensive duellene? Hvorfor er ikke dødballene våre presise nok? Hvorfor får ikke Ruud gult for fellingen av Grindheim ti minutter før slutt? Og hvorfor skal det være så vanskelig å vinne slike kamper? Mange spørsmål man bør finne svar på.

Aller best i dag: Drivet Vålerenga-supporterne ga VIF fra tribunen.

Spillerbørs:

Marcus Sandberg – 4 – Noen uheldige utspill, litt utur på 1-0, men et vanskelig skudd som det er vanskelig å styre ut. Ellers OK.

Robert Lundström – 4 – En veldig upresis pasning gir Odd ballen før 2-0-målet, og Lundström rekker ikke på plass. Betegnende for spillet hans.

Jonatan Tollås Nation – 5 – Fortsetter solid som i forrige kamp – i den betydningen at de gangene Odd slipper til er det på kantene.

Enar Jääger – 5 – Vender flere ganger av Odd-spillere når han er med framover, og også han gjør en OK jobb i midtforsvaret.

Simen Juklerød – 4 – Tar noen rare valg offensivt, jobber OK defensivt. Veldig sliten mot slutten

Christian Grindheim – 6 – En gigant mot Sogndal. Duellvinner på midten og ballfordeler i dag også. Gode skudd og initiativer.

Ghayas ZahidBB 6 – Var strålende mot Gran i midtuka. Med høyere tempo og mindre plass blir han litt mer usynlig i første omgang. I andre flyttes han til en litt friere rolle på kanten og kommer vesentlig mer til sin rett. Og scoringen er pur magi!

Magnus Lekven – 5 – Gjør en OK defensiv jobb, uten å imponere.

Bård Finne – 5 – Prøver, utfordrer og skyter i første, men jobber litt dårlig bakover. Ut etter 76 minutter etter å ha blitt helt borte etter pause.

Henrik Kjelsrud Johansen – 4 – Vanskelige arbeidsforhold, skaper ikke all verden. Ut til pause.

Magnus Retsius Grødem – 4 – Velger kloke rom, tar kloke løp offensivt, men bidrar ikke bakover. Ut til pause.

 

Innbyttere

Abdisalam Ibrahim – 5 – inn i 10’er-rollen etter pause, kommer til muligheter. Vil ha ball, vil løpe, vil fighte, vil ha med publikum. Men får det ikke helt til.

Daniel Berntsen – 5 – inn etter pause. Ballsikker, dødballgod, men det skjer litt for lite.

Chidera Ejuke – inn 76 minutter for kort tid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *