Toppserien: Vålerenga – Arna-Bjørnar 2-2

Johanna Fridlund. Foto: Kenneth Berger / Vålerenga Fotball

Vålerenga hentet opp 0-2 til 2-2 og berget poeng.

Toppserien, 9. serierunde (faktisk!): Vålerenga – Arna-Bjørnar 2-2 (2-2)

0-2   (14) Ine Wedaa

1-2 (32) Aivi Luik (Johanne Fridlund)

2-2 (37) Theresa Nielsen (Johanne Fridlund)

Kampen:

«Nu kör vi!» proklamerte Vålerenga-trener Kjell Gustad i et glitrende intervju før avspark, og det var mer som vakte assosiasjoner til omreisende svenske tivoli i en berg- og dalbane av en førsteomgang. Vålerenga tok tidlig kommandoen, styrte kampen og kom til et par vasse åpningssjanser, blant annet et stolpeskudd av Synne Sofie Christiansen. Men i det vi Vålerenga-supportere trodde vi hadde satt oss godt til rette for å oppleve en behagelig togtur inn i et eventyr av en fotballkamp, skulle de neste sju minuttene i stedet bli en krysning av loopen og et spøkelseshus. Sekunder etter to Vålerenga-sjanser ble alt vendt på hodet da bergenserne kontret. Elise Stenevik fikk, upresset, tre ballen inn bak Jennie Nordin, raske Ingrid Altermark kom seg inn bak 7 (!) VIF-spillere og touchet så vidt ballen så den rullet inn i målet bak Michelle Betos.

Litt uvel i magen kunne vi se bitcha igjen ta kommandoen, før bergensernes «Formula Rossa», Amalie Eikeland, fosset fra Ingrid Søndenå, en 30-graders pasning fra dødlinja sklei gjennom Vålerenga-forsvaret og Ine Wedaa fikk fulltreff på sleggemaskina og hamret, nådeløst effektivt, inn 0-2 på gjestenes andre kontring. Fortsatt var bare 14 minutter var spilt. Og så mye mer så vi heller ikke til strilenes angrepsspill før hvilen.

Den siste halvtimen eide Vålerenga igjen kampen, og etter en drøy halvtime fikk vi endelig betalt. Arianna Romero demonstrerte kunsten med å kombinere defensiv avklaring med god offensiv pasning i ett spark. Ballen landet hos Johanne Fridlund som med en god korketrekkervending spilte gjennom Aivi Luik. Australieren kom alene med keeper og en twist’n’turn senere var Arnas sisteskanse satt sjakkmatt.

Utligningen kom etter 10 trekk i Vålerenga-laget, der ballen ble ført oppover vår høyreside. Et fint kryssløp av kaptein Gunnhildur dro med seg A-B-laget mot høyre. Vår danske ving Theresa Nielsen trakk seg i stedet innover i banen og opphevet tyngdekraften et lite øyeblikk med en finte og et katapultrykk, spilte en karusellvegg med Johanne Fridlund og vips var hele Arna-Bjørnar-laget svimle og utslått av g-kraft, og Theresa kunne putte ballen inn i den låvedøra som åpnet seg. Festfotball i Vallhall!

«Vill ni åka mera?» Etter 45 minutter med Thundercoaster i angrep og bamselotteri i forsvar og 15 minutter påfyll av popcorn og sukkerspinn virket de to lags trenere fast bestemt på å svare nei på spørsmålet, og tivoliet rullet bort fra Valle. Kjell Gustad tilførte forsvaret mer fart og Morten Røssland satt inn en ekstra kvinne i midtbaneleddet for å demme opp for motstandernes angrepsspill, og med det ble mange av rommene som var åpne i 1. omgang stengt, og andre omgang bød mest på halvsjanser, dødballer og en og annen småstygg A-B-takling. Vålerenga hadde trykket, men fant ikke veien fram til de største mulighetene og gikk også tilsynelatende litt tomme mot slutten av kampen. Til slutt reddes vi fra et ufortjent tap av «årets takling» av Tina Dalgård.