Vålerenga – Stabæk 1-1: Bedring, men fortsatt en del å gå på

Det var en frustrerende kveld på Ullevaal nok en gang. Vålerenga har mye ball og spiller bra angrepsspill i perioder, men brenner flere store sjanser. Bakover hadde vi stort sett kontroll, men når det rakner rakner det skikkelig. Stabæk hadde et skudd klokkereint i stolpa fra Nije etter 15. minutter.

Det var egentlig mirakuløst at det sto 0-0 når Ibrahim blåste den over på blank gåll, men så går “selvfølgelig” Stabæk rett opp og scorer. Alle gjenta etter meg: “Fy faen, det er så TYYYYPISK VÅLENGA ass!!”. Baklengsmålet kommer rett før pause da Stabæk overspiller oss på vår venstrekant. Det skal ikke skje, og det er flere som feiler. Brochmann scorer med yttersiden av foten opp i motsatt kryss. Det er pent satt.

I 2. omgang synes jeg Vålerenga blir bedre og bedre. Vi fortsetter å blåse sjanser, og mange angrep blir rotet bort pga feilpasninger og slurv, men allikevel ser man klar bedring fra tidligere kamper. Det er mer struktur i laget.

Mye av det går på at spillerne er lojale til kampplanen og systemet og jobber veldig hardt i gjenvinninga. Stabæk får sjelden fred og ro på ballen. Samtidig er Tollås direktør i forsvaret, og når Nakkim kommer inn i midten og Jääger skyves ut på sida holder fortsatt Tollås og Grindheim laget sammen. Hele sentrallinja funker egentlig ganske bra.

Så – var det straffe? Flere sier nei, deriblant Rekdal. Jeg synes det ser ut som keeper tar Finne rett i foten. Hadde vel blitt frispark utenfor?

Uansett føles det nesten bedre hvis Stabæk-folka føler seg snytt. To ganger i kampen river Stabæk-spillere ned våre som kommer på løp uten ball uten at dommerne tar for det. Flere ganger dør Stabæk-spillerne og gjenoppstår igjen. De drøyer tida kampen igjennom.

Det er nesten så jeg håper straffa er feilaktig dømt. Ta pannebånda deres og dra hjem til Bekkestua.

Spillerbørs:

Marcus Sandberg – 6 – Hans beste kamp denne sesongen. Setter i gang flere farlige angrep, sjanseløs på målet. Litt smårusk, men klar bedring.

Robert Lundström – 6 – Også hans beste kamp denne sesongen. Veldig bra kontroll bakover, og bidrar positivt fremover. Må fortsatt bli mer presis i angrep, men klar bedring.

Jonatan Tollås Nation – BB 7 – Ser ut som den forsvarssjefen han skal være.

Enar Jääger – 6 – Blir venstreback når Näsberg blir skadet etter 35 minutter. Havner på etterskudd og klarer ikke blokkere skuddet til Brochmann. Gjør stort sett en grei jobb ellers.

Ivan Näsberg – 5 – Har noen svære dueller. Gir max men blir dessverre skadet etter 35″

Christian Grindheim – 7 – Er høyt og lavt og gjør mye “usynlig jobb”. Bryter Stabæk-angrep, setter i gang kontringer. Boks til boks og stor innsats, farlig framp flere ganger.

Magnus Lekven – 6 – Som vanlig en mer stasjonær rolle enn Grindheim. Rydder opp en del foran midtstopperne, men har også noen balltap.

Abdisalam Ibrahim – 6 – Mye involvert, med varierende hell. Fine detaljer, god ballspiller men har også en del feilpasninger. Bommer på åpent mål. Ut etter 72.

Daniel Berntsen – 5 – Har noen positive involveringer i første omgang, men er svak på dødball. Skusler bort to cornere på rappen i andre omgang og blir byttet ut etter 52.

Ghayas Zahid – 7 – Dårlig innsats på baklengsmålet. Jager Brochmann men slutter da han kommer på etterskudd og spaserer vekk mens Brochmann scorer. Spiller allikevel en bra kamp. Mye involvert, blir felt flere ganger og setter i gang flere farlige muligheter. Holder nervene i sjakk da han setter 1-1 på straffe med minutter igjen.

Bård Finne – 7 – Uromoment kampen igjennom. Jobber på det meste, og blir til slutt belønnet med straffe.

Innbyttere

Markus Nakkim – 5 – Holder på å score selvmål tidlig i 2. omgang. Sliter med samhandling bak der, og blir redda av Sandberg og Tollås ved et par anledninger. Spiller seg opp utover i kampen.

Chidera Ejuke – 5 – Greit involvert, bidrar offensivt og defensivt. Spennende type vi gjerne ser mer til.

Henrik Kjelsrud Johansen – 6 – Denger løs og vinner dueller. Grei i target man-rollen.

3 kommentars på “Vålerenga – Stabæk 1-1: Bedring, men fortsatt en del å gå på

• 7. mai 2017 i 23:53
    Permalink

Finne 7 ???? Kan noen forklare offsideregelen for vår venn fra Bergen? Har sett mange elendige spisser i Vål’enga gjennom årenes løp. men Finne tar kaka. Stakkaren må få slippe dette. Han MÅ være kant som kan skjære innover, ingen av hans ferdigheter tilsier spissrolle.

Svar
  • 8. mai 2017 i 09:00
    Permalink

Både Rekdal og andre som har sett straffesituasjonen på video er nå enig med dommer:

– Vi satt her tidligere i kveld og synes at det var et latterlig billig straffespark, men når vi fant andre bilder er vi helt enig med Kai Erik Steen. Sayouba kommer hensynsløst inn, med knottene ut og treffer Finne i ankelen. Soleklart farlig spill. Gult kort og straffespark, forteller Rekdal, og fortsetter:

– En fantastisk god avgjørelse av Steen. Jeg satt og ristet på hodet, men det er et riktig straffespark.

(Saksa fra Eurosport.no)

Svar
  • 8. mai 2017 i 12:00
    Permalink

Jeg må si jeg var skuffa over Lundstrøm i går. Han hadde mange balltap som skapte farlige sjanser og veldig mange forsøk på å gjøre ting offensivt som ikke endte i noenting. Vår svakeste forsvarsspiller i går, dessverre.

Vi vet han kan bedre, for vi så det i vinter.