Aalesund – Vålerenga 0-1: Endelig!

 

Tolv år uten seier i Ålesund er over! Nå er sesongen 2017 for alvor i gang, og Vålerenga ser sultne ut.

For snaue to uker siden møtte vi Odd i Skien. Vålerenga eide førsteomgang, men klarte ikke å utnytte det spillermessige overtaket. Vi produserte sjanser, men ballen ville ikke inn. Så, etter en drøy halvtime kom Odd på sin første visitt foran Vålerenga-målet. Jeg trenger vel ikke minne noen på hva som ble utfallet av angrepet, og av kampen.

 

I kveld kunne vi fort ha fått en liknende opplevelse. Aalesund hadde knapt fått låne ballen etter de første fem minuttene, og Vålerenga produserte sjanse på sjanse uten å klare å omsette noen av dem. Etter en drøy halvtime var Aafk på et sjeldent angrep, og da Gyasi lada slegga var jeg sikker på at vi skulle få nok en urettferdig scoring i ræva.

 

Så takk til Marcus Sandberg som stoppa skuddet fra Gyasi, og takk til Herman Stengel som leverte et drømmetreff på Vålerengas påfølgende angrep. Dere bidro sterkt til at Vålerenga fikk brutt en 12 år lang rekke uten seier i Ålesund, og at vi samtidig fikk tatt våre første bortepoeng i år. Dette smakte!


Disclaimer: Som alle som ikke var i Ålesund vet ble store deler av kampen ikke sendt på TV på grunn av et strømbrudd. Børsen baserer seg derfor på første omgang, samt de minuttene av andre omgang som gikk på TV.

 

Marcus Sandberg – 7 Står for kampens definerende prestasjon når han redder skuddet fra Gyasi rett før vi tar ledelsen. Framstår ellers med pondus når han går ut i feltet, og stopper det som kommer av skudd på mål. Glimrende kamp av sisteskansen.

 

Robert Lundström – 5 Litt surr defensivt i enkeltsituasjoner i første omgang, men i det store og hele leverer han en solid kamp. Klarer å avansere forbi ledd offensivt, og kombinerer fint med Ejuke flere ganger i første omgang.

 

Jonatan Tollås Nation – 8 Tollås ser ut til å være i sitt livs form for tida. Ruver i lufta. Timer taklingene sine godt. Kælker ballen ut når han må. Framstår meget solid!

 

Enar Jääger – 7 I likhet med stoppermakker Tollås leverte også Jääger varene i kveld. Han er vår laveste forsvarsspiller, men vinner omtrent det som er av hodedueller.

 

Ivan Näsberg – 6 Ivan ser litt shaky ut når Gyasi utfordrer ham to ganger de første par minuttene, men viser at han ikke vil la seg pille på nesen, og har grei kontroll på Ålesunds høyrekant resten av kampen.

 

Christian Grindheim – Ut med skade etter sju minutter. For kort tid på banen.

 

Magnus Lekven – 6 God kamp av Lekven. Han jobber hardt, løper hjemover når det er nødvendig, og vinner baller.

 

Abdisalam Ibrahim – 5 Mye involvert, jobber solid, men briljerer ikke. Ser ut som om han kløner bort en stor sjanse tidlig i første omgang, men reprisen viser at han blir felt av Aafk-keeper Andreas Lie. Så han skal ikke klandres for den bortkasta muligheten.

 

Chidera Ejuke – 5 I begynnelsen av kampen faller han veldig lett i dueller, og kommer seg ikke ut fra offside ved flere anledninger. Ser klønete ut. Men plutselig klarer han å dra av motspillere, og kombinere fint med de sentrale spillerne. Det er tydelig at gutten er ung og varierer i prestasjonene, men han viser tidvis i kveld at han har potensiale.

 

Bård Finne – 4 Finne beveger beina, og kommer seg i gode posisjoner flere ganger. Dessverre brenner han de sjansene han får, to av dem er dessuten så store at det nesten er utilgivelig å ikke score.

 

Ghayas Zahid – 6 Zahid gjør en godkjent kamp på venstrekanten. Skjærer ofte inn i banen, og bidrar mye i oppbygging av angrepsspillet. Han brenner en stor mulighet til å punktere kampen på overtid.

 

 

Innbyttere

 

Herman Stengel – 8 BB Inn for Grindheim etter få minutter. Løper og gjør seg spillbar fra første sekund. Viser overblikk når han finner Finne med en genial pasning som åpner hele Aafk-forsvaret, viser innsatsvilje når han jobber som en gal gjennom hele kampen, og viser herlig skuddteknikk når han setter matchvinnerscoringa fra 20 meter. Banens gigant.

 

 

Mohammed Keita – Keita ble bytta inn i pausen, og leverte en vakker brasse fra sekstenmeteren etter 15 sekunder. Dessverre gikk avslutninga utafor. Det var det eneste vi fikk se av Keita før TV-bildene forsvant.

 

Moa – Inn for Finne etter 74 minutter. For kort tid på skjermen.

 

Èn kommentar på “Aalesund – Vålerenga 0-1: Endelig!

  • 13. mai 2017 i 11:45
    Permalink

    Godt å se Nasberg gjøre en god kamp. ‘En av våre egne’

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *