Vålerenga – Kristiansund 1-0: Tre heldige poeng

Det er ikke alltid stang inn for Vålerenga. Hvor mange ganger har vi ikke stått der og rivd oss i håret når ballen ikke spretter vår vei? Når Vålerenga går i angrep på angrep, men ingenting funker og motstanderen senker oss på kontringer? Denne gangen var det vi som hadde marginene.

 

KBK fulgte oppskriften omtrent alle lag på Ullevaal gjør. Ligge bakpå, pakke igjen i midten, slå kontringer, drøye tida, og komme med etterslengere. Og la det være sagt med en gang: Det er fullt lovlig å spille defensivt, men hvorfor virker det som om dommerne premierer disse lagene hele tiden?

Spissen Bamba skulle hatt gult etter to stemplinger på Näsberg allerede tidlig i første omgang. I stedet får han fortsette med klovneriet helt fram til det 55. minutt, og etter det kortet var fyren helt borte. Da er det jo også verdt å merke seg at det legges til fire minutter, sånn for at KBK skal få brukt litt mer tid på å jage utligning etter å ha drøyd tida hele kampen.

Det kan umulig hjelpe norsk fotball at halvparten av lagene i ligaen ligger bakpå og måker løpeballer opp på unge importspillere. Men sånn har det altså blitt.

 

Så hva med kampen? Som sagt, KBK ligger kompakt og lavt og gjør livet vanskelig for Zahid og co i midten. Da er vi helt avhengige av å få rulla ballen ut på sidene og slå PRESISE innlegg. Og gutta i midten spilte ballen flott ut på siden gang på gang, men et godt innlegg kom så godt som aldri. Derfor skapte vi knapt en eneste sjanse selv om vi var mye i angrep. Samtidig hadde KBK spillere fremover med såpass ferdigheter at de var en alvorlig trussel på kontringer hele veien inn. Vi klarte ikke få drept matchen, og da ble det hele ganske ekkelt.

Men: Spillerne holdt unna. De bukka ikke under for press, frykt for tap eller angst. De sto løpet ut, og det er deilig å se.

Og da passer det bra å ta frem en av mine kjepphester: Marginer er noe du skaper for deg sjøl. Det skuddet på slutten der gikk rett på utsiden av stolpen, ikke innafor. Det ble blokkert av Robert Lundström. I Aalesund hadde vi også marginer, blant annet fordi Stengel fikk fri bane til å skyte upresset. Da scorer gutten.

Børsen bærer preg av at dette var en vanskelig kamp å bedømme. Ingen spiller dominerte kampen, og alt i alt var Vålerenga ganske dårlige. Vi var i tvil om hvem som skulle ende med BB. Lundström, Stengel, Nation og Zahid var alle kandidater.

 


 

Marcus Sandberg – 6 – Redder det han skal redde. Spiller på litt høy risiko noen ganger, men alt i alt bra. Holder nullen for andre kamp på rad. Det er vel innafor?

Robert Lundström – 7 – Gjør en god jobb defensivt, og har massevis med intiativer fremover. Blir matchvinner. Får trekk for et utall upresise innlegg som gjør at vi kaster bort mange muligheter.

Jonatan Tollås Nation – 7 – Ny god kamp. Holdt på å røre det til tidlig, men solid ellers. Har Bamba i baklomma og fremstår som vår nye forsvarssjef.

Enar Jääger – 7 – Spiller også en god kamp, fungerer veldig bra med Tollås. Har bøttevis med rutine, og det synes.

Ivan Näsberg – 6 – Bra jobb defensivt, men kommer ikke til mange innlegg.

Herman Stengel – 7 – Ny god jobb på midten for Stengel. Gjør en god jobb defensivt og hjelper til offensivt. Dominerer dog ikke like mye mot et kompakt og hardtarbeidende KBK som han gjorde mot Aafk.

Magnus Lekven – 7 – Gjør mye “usynlig” defensivt arbeid foran backfireren. Begynner å se ut som et solid midtbaneanker. Skal bli spennende å se han mot Rosenborg.

Abdisalam Ibrahim – 7 – Er mye involvert og har en del fine detaljer. Lykkes ikke med alt, men står på hele veien. Ut etter 86.

Muhammed Keita – 6 – Morsom å se på, og vil veldig mye, men kan ta bedre valg innimellom. Ut etter 39 med skade.

Ghayas Zahid – 7 BB – Står fram med mye kreativ kraft. Konstant trussel i midten, og strør pasninger ut til sidene. Assist til Lundström.

Bård Finne – 6 – Har spilt bedre kamper. Blir markert ut til tider og får ikke til så mye. Ut etter 74.

 

Innbyttere:

Henrik Kjelsrud Johansen fra 39 – 6 – Egentlig umulig å gi karakter, siden han ikke fikk et eneste presist innlegg å jobbe på.

Daniel Fredheim Holm fra 74 – 6 – Kommer på for å holde i ballen og få litt kontroll da KBK begynte å presse mot slutten. Bidro greit med det.

Moa fra 86 – For kort tid.

 

Èn kommentar på “Vålerenga – Kristiansund 1-0: Tre heldige poeng

  • 17. mai 2017 i 17:18
    Permalink

    Ingen ekspert som flere kan oppfattes å bli når man prøver seg, men og atter men. Hvorfor skal de fleste baller inn i en mølje og derfra håpe på at den treffer en eller annen og at det blir skåring av slik, noe det selvsagt og kan bli. Men slik som Stengel presterte forrige kamp. Det er alt for lite villighet å prøve seg fra 16-20 meteren. Fra vårt ståsted (sitter) var de ved flere anledninger, og rom for å “brenne” av noen forsøk direkte. De få forsøkene var heller det vi kalte “lomper”. Har vi noen som kunne ta utfordringen eller ikke. Sander Berge var en slik type, men han er ikke der lenger og Juklerød(skadet),Fredheim til tider, men atter et men.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *