Vålerenga-Rosenborg 1-1: Tollås Nation Army

Rosenborg har ikke akkurat sprudlet av spilleglede de siste kampene, men hadde kun sluppet inn seks mål før denne kampen. Noen av oss gikk til denne kampen med bange anelser, samtidig – er det ikke litt typisk Vålerenga å levere når man minst forventer  det og da?

 

Enga var iallefall veldig angrepsvillige i denne kampen. Vi hadde mye ball, og Rosenborg ble spilt lave. Samtidig skar duoen Grindheim/Lekven av veldig mange av pasningene deres fremover. Allikevel var Rosenborg skumle når de først kom i angrep, måten de flere ganger spilte oss ut mot etablert forsvar var ganske skummelt.

Hadde vi hatt like mye presisjon i angrepsspillet kunne vi score mye i denne matchen. Vi styrte spillet, men fikk bare en håndfull sjanser av god kvalitet – som vi brenner, også gikk det som mange fryktet: Jevtovic, som var farlig frampå tidligere, spiller vegg med Mike Jensen som skyter et ikke helt velplassert skudd Sandberg bør klare å slå unna. Og det rett før pause.

2. omgang fortsatte som den første. Vi har mye ball og mange angrep, men det blir ofte for upresist. Innleggskvaliteten er lav, og vi tar ikke alle overgangene vi kan ta fordi den forløsende pasningen rett og slett aldri kommer. Samtidig har Rosenborg en veldig bra drilla forsvarsfirer, vi går i offside gang på gang. Enten det eller så var linjemann veldig glad i flagget sitt. Og hoveddommer må ha hatt Birger Meling på fantasylaget, for at han fikk fullføre kampen var imponerende. Lukta litt Rosenborg-rabatt der.

 

Allikevel, når målet først kommer etter en fin corner fra dødballspesialist Agyiri og en svak Midtjsø-klarering er det pur glede og lettelse. Stengel gjør det, overtal den mannen til å signere ny kontrakt sporenstreks!

Nei, denne gangen ble det ikke “samma gamle regla”. Og det var jaggu deilig.

 

Spillerbørs:

Marcus Sandberg – 4 – Gjør flere gode redninger, har mange fine oppspill. Men skal klare å blokkere skuddet fra Jevtovic, og den bærturen på slutten er helt hinsides. Vært under pari så langt, var mye bedre i fjor høst.

Robert Lundstrøm – 6 – Solid kamp defensivt, passer sin mann ved baklengsen. Løpsvillig fremover, men kommer ikke til så mange bra innlegg.

Jonatan Tollås Nation – BB 8 – Spiller en meget god kamp, redder oss med blokkerte skudd og redder på åpent mål når Sandberg dro på tur. 

Enar Jääger – 8 – Har Bendtner langt nede i baklomma, han vel kommer til én sjanse. Dansken gir han en albu i hodet på slutten av kampen og går av med gult kort og smultring.

Rasmus Lindkvist – 6 – Gjør en viktig jobb mot Helland, som ikke fikk til så veldig mye. Kommer rundt på kantene fler ganger, skaffer oss cornere men flere svake innlegg.

Christian Grindheim – 7 – Gjør en solid jobb på midtbanen boks til boks. Ser ut som det er han som lar Mike Jensen stå umarkert da han spiller vegg med Jevtovic på målet, alt i alt en veldig solid kamp.

Magnus Lekven – 7 – Skjærer av mange pasninger, starter mange angrep. Meget god kamp fra defensiv midtbane, men blir parkert av Jevtovic på scoringen. Ofret for mer offensive krefter etter 57″.

Daniel Fredheim Holm – 6 – Vi kjenner fortsatt igjen den slepne stilen. Gjør en bra jobb på midtbanen, men bør sette en av de to store sjansene. Ut etter 66″

Ghayas Zahid – 7 – Mye involvert, og som vanlig er det litt blanda drops. Sinker kontringer noen ganger, og går seg litt fast. Men strør også om seg med pasniger, var en fingerspiss unna å gjøre 1-0 i 1. omgang.

Bård Finne – 5 – Mye involvert fremover, men innleggskvaliteten er svak og han blir ofte tatt på farta. Vandrer også mye i offside.

Mohammed Abdellaoue – 4 – Blir godt passet på, men ser veldig tung og tidvis uinspirert ut. Får ikke til stort.

Innbyttere

Herman Stengel – 7 – Fra 57: Fabelaktig innhopp. Tilfører kreativitet og fart fremover uten at vi ofrer noe særlig defensivt. Kronet med scoring. Ny kontrakt, takk!

Ernest Agyiri – 6 – Fra 66: Viste fram sin presise fot på corneren før scoringen, og var greit med flere ganger. Blir holdt veldig av Meling på vei igjennom på slutten der. Var på krykker for ikke så lenge siden, har lang vei tilbake enda.

Henrik Kjelsrud Johansen – 6 – Fra 77: Løper og løper, og går inn i dueller. Får ikke ett eneste presist innlegg – som vanlig.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *