Engamorgen fredag 9. juni: Vålerenga på spillerjakt?

Herman Stengel ble matchvinner mot Ørn, men var det en annen spiller som fanget Vålerengas oppmerksomhet? Foto: Anders Grydeland, grydis.no

Da Vålerenga sendte Ørn Horten ut av cupen i forrige uke gikk det kanskje ikke like enkelt som enkelte storkjefta bloggere hadde sett for seg. Ørn møtte opp til kampen, og viste at de var i stand til å gi Vålerenga kamp om avansementet. En av de Ørn-spillerne som bidro kraftig til å gjøre forrige onsdag til en slitsom kveld for Vålerengas spillere og supportere er den 18 år gamle midtbanespilleren Adnan Hadzic. Han leverte en god kamp mot oss, og han leverte en god kamp mot Strømsgodset 2 tidligere denne uka, og vips har store deler av Eliteserien for alvor fått opp øynene for unggutten.

VG kan melde at minst fem eliteserieklubber har vist interesse for Hadzic, og at Vålerenga er en av dem. Stabæk har allerede fått et bud avslått, Odd har hatt unggutten på prøvespill, mens Sandefjord og Strømsgodset er de to siste beilerne VG har oversikt over.

 

Dag-Eilev Fagermo er skråsikker på at han kommer til å kapre den ettertraktede signaturen, og koketterer i VG-saken over at Odd kan nedverdige seg til å hente en spiller fra Vestfold (for Odd har jo utelukkende telemarkinger  laget …).

 

Jeg kjenner at det hadde vært utrolig deilig å snappe Hadzic rett foran nesa til Fagermo, den mest selvrettferdige fyren i norsk toppfotball. Mannen som etter en kamp hvor Odd ikke klarte å utnytte sjansene sine valgte å skylde på NFF, og deres manglende utvikling av målfarlige spisser! Jeg kan allerede se for meg hvordan Fagermo står med verandaleppe og sier at ”Vi i Odd har ikke råd til å betale fantasisummer for spillere på samme måte som Vålerenga”. Bare tanken varmer.

 

Det er jo dessuten typisk Deila å hente en 18-åring fra dypet av det norske ligasystemet og bygge ham opp til å bli en glimrende eliteseriespiller. Siden det ikke er noe annet å krysse fingrene for i helga, krysser jeg dem for at Vålerenga henter Adnan!


 

Som de aller mest observante og årvåkne av våre lesere kanskje har fått med seg, så bygger Vålerenga et nytt stadion på Valle Hovin om dagen. En del av avtalen med kommunen var at Vålerenga også skulle utbedre en del av Grenseveien før stadionet og skolen skulle kunne tas i bruk, men siden Statens veivesen har jobba i Brynstunnelen de siste årene har de nekta Vålerenga å starte med veiarbeid i Grenseveien.

 

Saken ble behandlet i Byutviklingskomiteen på onsdag, og der ble det vedtatt at både stadionet og skolen vil kunne tas i bruk før veien er ferdig utbedra (dermed unngår vi at skolestart må utsettes til 2018, noe som ville vært en aldri så liten katastrofe med tanke på et år med manglende leieinntekter), samt at kommunen tar regninga på 25 millioner for utbedringa av veien.

 

Så da kan vi jo begynne å tenke på hva vi vil at klubben skal bruke disse nye 25 millionene på. Et badekar med løveføtter i gull til hver spiller i garderoben? Kanskje vi skal få Bjarne Melgård til å lage matta, sånn at vi virkelig får KUNSTgress?


 

I serien ”Doms- og sanksjonsutvlaget viser manglende gangsyn” tar vi i dag med oss at Rosenborg i går ble ilagt kr 55.000,- i bot  etter at supporterne deres avfyrte knallskudd under kampen mot Sarpsborg 08. Knallskuddene ble kastet inn på banen, og det er selvfølgelig helt uakseptabelt, men 55 lapper? Husk at Lillestrøm kun fikk en bot på 15.000 da en av deres supportere tok seg inn på banen og gikk til fysisk angrep på en spiller tidligere i år. Er virkelig avfyring av knallskudd mer enn tre ganger så alvorlig som hendelsen på Åråsen?

 

 

 

 

 

 

3 kommentars på “Engamorgen fredag 9. juni: Vålerenga på spillerjakt?

  • 9. juni 2017 i 09:30
    Permalink

    Da Vålerenga fikk bøter for blussing med mer ble det oppslag i TV og på sportens tekst tv sider. I dag vises det til side 146 på NRK sin tekst tv hva RBK fikk i bot !
    Er Knallskudd ufarlig? I en kamp i Super Ettan i Sverige kastet en supporter fra Assyriska knallskudd mot en spiller fra Dalkurd med resultat at kampen ble avbrutt og spilles senere.
    Assyriska har i ettertid brutt all forbindelse med egne supportere !

    Svar
  • 9. juni 2017 i 11:46
    Permalink

    Knallskuddet gikk av rett ved en ballgutt på cirka åtte år. Min mening er at det var rimelig alvorlig ja. Så kan man heller diskutere om 15000 for lsks banestorming er riktig.

    Svar
  • 9. juni 2017 i 17:31
    Permalink

    Jeg forstår meg ikke på enkelte. Jeg går på kamp for å se fotball. Andre går visst på tribuner for å bedrive en kopi av nyttårsaften

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *