Vålerenga-Strømsgodset 1-1: Malinga er tørr!

 

 

Etter gode kamper mot RBK og Tromsø var forventningene høye til dagens kamp mot Strømsgodset som har slitt i det siste. Med karantene på Zahid og Lundstrøm var det knytta spenning både til startoppstilling og til hvordan laget kom til å fremstå på banen. Fasit på 11-ern ble Agyiri inn for Zahid og Lindkvist på høyreback for Lundstrøm med Näsberg inn på venstre. På banen ble det tydelig at vi var svekket, spesielt uten Zahid.

Men det var verken erstatterne Agyiri eller Lindkvist/Näsbergs feil at Godset scora etter bare ett minutt, det var hele laget. Ronny Deila snakker om energi som det viktigste i Vålerengas spill. Den var totalt fraværende i åpningsminuttet. Svakt lagpress, ikke press på ballfører og markeringssvikt gjorde at Godset, dog med noe finesse, enkelt kunne spille ut Vålerenga og ta ledelsen før Kjærka var ferdigsunget.

Det tok ti minutter før spillerne våkna. Da hadde Godset allerede putta én og kunne, om de ikke hadde vært så dårlige, putta en til.

Som de to spillerne som kanskje oftest er ledige fremover i banen var savnet av Lundstrøm og Zahid tydelig. Det ble mye spill på tvers og bakover, og presisjonen er vel noe av det dårligste vi har sett i år. Til sammen ble det vel skapt en halv målsjanse i åpent spill.

Derimot ble det farligere på dødball. Etter 17 minutter fikk Vålerenga frispark på hjørnet av seksten. Grindheims legg ble aldri klarert, og etter litt fotballtennis fikk Lekven heada til DFH som heada til Jääger som fikk heada ballen lengst mulig unna Bugge og ned i hjørnet. Typsik Berre-scoring, der altså.

Fem minutter senere og etter nok en uklarert dødball fikk Ivan Näsberg vendt opp og klint til på halv volley, men dessverre godt reddet av keeper Bugge.

Resten av kampen er det vel ikke så mange som kommer til å huske særlig lenge. Et noe energiløst Vålerenga og et talentløst Godset som la seg bakpå og kontret, men ikke klarte å finne lagkamerater fremover, sørget for et noe kjedelig uavgjortresultat. Hadde Vålerenga orka mer og vært mer presise kunne det fort blitt hjemmeseier, selv uten Zahid, men hadde vi møtt et bedre kontringslag kunne vi tapt stort.

 

Spillerbørs

Marcus Sandberg – 5 – God i feltet, avverger 1-2. Blir ellers ikke satt på de store prøvene. Kan ikke  lastes for målet.

Rasmus Lindkvist – 4 – Ser shaky ut på høyreback, sliter med å finne posisjonen i starten av kampen, men kommer seg inn i det etterhvert med flere gode avskjæringer og hindrer kontringer.

Jonatan Tollås Nation – 4 – Ikke på fra start, slapp i presset på ballfører og får tunnel på seg før målet. Jobber seg inn og får kontroll på Godsets oppspill, og tar Marcus P ut av kampen. Farlig på dødballer. Flere skumle balltap.

Enar Jääger – 4 – Sammen med Nation god kontroll på Marcus P, men også han flere balltap i forsvar.

Ivan Näsberg – 4 – Jobber hardt begge veier, men sliter på fart mot Tokmac. Savner duellspilleren Näsberg. God på offensiv dødball, nærme scoring. Løser den uvante høyreposisjonen greit i 2. omgang.

Christian Grindheim – 6 – BB – Jobber knallhardt og kriger begge veier. Tar ansvar der de andre blir for softe. Som regel den som slår den forløsende pasningen.

Magnus Lekven – 3 – Svak kamp av Lekven. Taper de fleste dueller på midten. Mange stygge balltap og feilpasninger. Ubesluttsom med ball i 3 mot 2-overgang. Følger ikke løpet til Parr som setter 0-1. Ut etter 82, burde vært plukket av før.

Ernest Agyiri – 5 – Positiv i første. Løper og plager Godsetforsvaret. Gode bevegelser, stod for det meste som ble skapt offensivt i første. Forsvinner etter pause. Ut etter 57.

Daniel Fredheim Holm – 6 – Nærmer seg den Daniel vi kjenner. God som oppspillspunkt, sterk i dueller, dagens playmaker. Den eneste som får til noe etter pause. Kunne fort blitt BB, men tapte for Grindheim på myntkast.

Bård Finne – 3 – Løpsvillig, men klarer ikke å involvere seg i spillet. Blir ikke venn med ballen og taper alt som er av fysiske dueller. Savnet nok Zahid som ofte innvolverer seg på kant og skaper rom. Ut etter 85.

Mohammed Abdelloaue – 3 – Et godt stykke unna toppform. Blir veldig alene på topp, har ikke fysikken til å være oppspillspunkt. Ofte ett steg bak situasjonene. Slet i fravær av Zahid.

Innbyttere

Herman Stengel – 4 – Inn etter 57. Løper bra begge veier, men klarer ikke å prege kampen. Kunne blitt matchvinner etter et flott frispark, men Bugge hindra såvidt.

Daniel Berntsen – Inn etter 82. For kort tid.

Chidera Ejuke – Inn etter 85. For kort tid.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *