Engamorgen lørdag 24. juni: Derbylørdag!

Vålerenga – Skeid, 1999. Foto: Klanen

Ja, jeg vet det er noe TV-folka fant på, men det ER lørdag, og det ER derbydag. Og føles det ikke bra?

 

Mange gjør et poeng ut av at dette er det siste derbyet på Ullevaal. Det gjør forsåvidt jeg også, men det er ikke mye nostalgi eller vemod. Deilig, tenker jeg. Den eneste gangen jeg har følt det var hjemmekamp på Ullevaal stadion, var de få minuttene i 2004 vi var seriemestere. DA var det hjemmebane. Stadion var smekkfull og alle hoppa. Forøvrig var en ikke ukjent hockeyspiller ved navn Scott Hartnell på den kampen, etter sigende ankommet rett fra Gardermoen for å spille lockout-sesong på Jordal Amfi. Hans første møte med Vålerenga og Norge var den matchen. Lurer på hva han tenkte.

Nei, mitt største derbyminne er fra Bislett i 99. LSK hadde kjøpt en briljant senegaleser fra et tyrkisk lag. Han senka oss med hattrick på Bislett i 1998, da bøfla slo oss 5-1. Brutalt. Men LSK er ikke særlig smarte, de ville satse på en afrikansk keeper, og på den tiden kunne man bare ha én ikke-EU spiller på laget samtidig. Og vi lå jo i nedrykkssumpa som vanlig, så vi leide like godt bøffelbergets yndling av dem. Han senka Lillestrøm i en fantastisk kamp på Bislett, scora to mål og løp mot kanarifansen med åpne armer fordi han trodde de ville være glad på hans vegne. Det var de ikke.

Diallo kostet oss forøvrig 56.000 1999-kroner per kamp, men reddet oss antagelig fra nedrykk. Grunnen til at han var så dyr var visstnok at LSK etter sigende trodde de forhandlet med agenten om lønn i norske kroner, men etter kontrakten ble underskrevet innså de at det var i tyske mark..

Sesongen etter ble han solgt til Tampa Bay Mutiny, hvor han scora 26 mål på en sesong og utgjorde et bra tospann med legendariske Carlos Valderrama. To skikkelige typer der.

Les om den kampen her

Men hva med dagens kamp?

Jeg varma opp med å lytte til podcasten Pyro & Pivo, som inviterte Erling Rostvåg og en bøffel som var veldig glad i Thailand, av en eller annen grunn. Det som kunne blitt en ganske interessant samtale om tribuneliv, derbyfølelser og klubbenes historie blir dessverre litt ødelagt av kanari-gjesten, som var mest opptatt av å utnytte et hvert øyeblikk til å fortelle hvor overlegne LSK er Vålerenga i alt som finnes. De taper aldri for Vålerenga, hverken på banen eller tribunen, de er best i Norge, først i Norge, og det er ikke måte på hvor fantastiske de er. Mens Erling er rolig, nøktern og vittig. Det var som å høre en voksen person prøve å prate med en 14-åring om hva som er best av Playstation og Xbox. Men slik er jo disse folkene, de har en voldsom trang til selvhevdelse, antagelig fordi de vet innerst inne at de ikke når oss til knæra i noe særlig annet enn å ikke ha rykka ned.

Man skulle jo tro at de går mann av huse i dag for årets største kamp, men etter sigende går billettsalget til VG-svingen ganske dårlig. Er de lei av Arne-ball, dårlig styre og forbundets konspirasjoner mot dem ref Erling Knudzons karantene?

En bøffel som ikke gir opp så lett er VG’s Morten Stokstad. Siden han er profilert LSK-fan, får han egentlig bare dekke klubben sin to ganger i året, og det er når de spiller mot oss. Nå drar han opp Frode Kippes stempling på Daniel Fredheim Holm i fjor, og har dratt mutanten fra Romerike ned til Valle for å gjenoppleve en av de største øyeblikkene i livet til Frode Kippes venstrefot: Da den fikk berøre skrittet til en Vålerenga-spiller. Daniel tar det hele med stor ro, men det er rimelig åpenbart at det var klokkeklart rødt. Men, han slapp selvsagt med gult.

Hvordan denne kampen vil utspille seg er det umulig å si. De lever sitt eget liv, men det er to suksessfaktorer her. Hold huet kaldt, og jobb så hardt du kan. En ting er at midtstopperne våre vil få mange dueller å kjempe med, men backene og midtbanegutta kan også gjøre sitt ved å presse de som slår langpasningene inn i boksen vår.


 

Vallekortet

Vallekortet er rett rundt hjørnet. Dersom du ikke har sikra deg sesongkort, og vil ha med deg moroa på nye stadion – og være sikret åpningskampen, har du kun en ting å gjøre. Kjøpe Vallekortet, som er sesongkortet som gir deg seks kamper på nye stadion – til prisen av fem.

For oss på supportertribunen blir det seks kamper for en tusing. Det er billig, og åpningskampen er lett verdt en tusing alene.

Sjekk ut flyerne som deles ut før matchen.

3 kommentars på “Engamorgen lørdag 24. juni: Derbylørdag!

 • 24. juni 2017 i 12:54
  Permalink

  Morten Stokstad er stadig på Valle for å skrive noe negativt om klubben vår. Som om de ikke har nok å stri med på Orderud! Grattis til juniorene våre som riktig nok sløste med sjansene mot FFK og måtte ty til ekstraomganger for å gå videre med 2-1 i NM :-)

  Svar
  • 25. juni 2017 i 12:47
   Permalink

   Og g-16 laget kvalet seg videre til beste høstgruppa. De vant med småpene 6-0 mot Bodø/Glimt i nord.

   Vi er visst den eneste klubben som har samtlige lag videre med i NM fra 16-års klassen og til senior av begge kjønn.

   Et lag som f.eks røyk ut i 16-års klassen var RBK.

   Svar
 • 25. juni 2017 i 12:48
  Permalink

  Takk for bra info til begge to :)

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *