Vålerenga – Lillestrøm 3-1: Total utklassing

 

Vi har sett det så mange ganger før. Drittlag som kommer til Oslo for å ligge bakpå og kontre. LSK er et ekstremt drittlag. De parkerte en buss på 16 meter og en på 25 meter, også var det opptil oss å skape noe. Da er det to ting vi trenger – hurtighet og presisjon. Ting vi ikke alltid har, og det er av en grunnene til at det har vært ekstremt frustrerende å se Enga på hjemmebane i en del år nå. Men i dag hadde vi det!

 

Bange anelser fikk vi også da vi hadde ballen hele tida i starten, men det var LSK som gikk opp og putta første gang de var over midtstreken. Skulle dette bli en slik kamp hvor vi bommer på innlegg etter innlegg mens motstanderen kontrer oss i senk?

Nei. Rasmus Lindkvist, som ble dratt tunnel på når LSK scora, kunne kanskje ha gitt beng. Ryktene sier at han er nesten klar for AIK uansett. Kanskje bare være minst mulig involvert for å unngå skade? Nei, Lindkvist begynner å dominere på venstresiden i flott samarbeid med Bård Finne, og leverer to presise innlegg som snur kampen for oss før bøfla får sukk for seg.

Derifra og ut var det egentlig total utklassing. LSK var farlig frampå et par ganger, men vi hadde utrolig mye ballinnehav, og med litt mer presisjon her og der hadde vi scora tre til. Utover i kampen når LSK måtte begynne å spille litt mer kreativt fremover avslørte man hvor lite ferdigheter de egentlig har. Enkle pasninger går i hytt og vær, og ingen løp blir timet riktig. Det må være skikkelig kjipt for en talentfull, ung afrikaner å dra til Norge for å bli en bedre spiller, også ender du opp på Lillestrøm med utelukkende terping på dødballer og kontringer.

Børsen blir litt vanskelig å vurdere når motstanderen spiller på en måte hvor vi skal få ha ballen nesten hele tida, men her er den:

Spillerbørs

Marcus Sandberg –  6 – Bra kontroll, tar det som kommer. Gjør en veldig god redning når LSK presser litt i andre omgang.

Rasmus Lindkvist – 7 BB – Blir lurt i forkant av 0-1 målet, men var ikke alene om å svikte der. Kommer voldsomt tilbake. Er arkitekten bak snuoperasjonen, og fortsetter å være farlig hele kampen. Solid defensivt resten.

Enar Jääger – 7 – Bra kontroll, vinner omtrent alt av dueller.

Jonatan Tollås Nation – 7 – Samme som Jääger. Suverent tospann i midten som holder unna de få periodene LSK trykker.

Robert Lundström – 6 – Er som vanlig villig med fremover, har bra kontroll bakover.

Christian Grindheim – 7 – Kommer på etterskudd på mannen sin som scorer. Har noen feilpasninger, men vinner mange tøffe dueller og strør mange presise pasninger fra midtbanen. Nest sist på 1-1, blant annet.

Herman Stengel – 6 – Legger en del svake dødballer. Spiller ellers en god kamp i tospann med Grindheim.

Daniel Fredheim Holm – 6 – Er tilbake i form, lurer flere LSK-spillere og er involvert i flere gode angrep, men blir kanskje ikke like mye involvert som en del andre. Ut etter 81.

Ghayas Zahid – 7 – Utligner til 1-1, kunne scoret fler. Så veldig bra ut. Vil bli solgt i sommer, og la inn en god søknad til eventuelle speidere.

Bård Finne – 7 – Farlig frempå flere ganger, kombinerer fint med Lindkvist. Får seg en flott scoring. En av flere kandidater til BB. Ut etter 84.

Mohammed Abdelloaue – 7 – Får seg en scoring, endelig. Konstant uromoment for markeringssvake stoppere hos LSK, kunne fått seg en til men ble marginalt avblåst for offside. Ut etter 81.

Innbyttere

Abdisalam Ibrahim – Fort kort tid

Magnus Grødem – Fort kort tid

Ernest Agyiri – Fort kort tid

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *