Dobbeltreferat: Lillestrøm-Vålerenga 2-1 og Vålerenga Grand Bodø 2-0

Jennie Nordin.

Litt ferieforsinket (av oss): Her kommer dobbelreferat fra kampene mot Lillestrøm og Grand Bodø fra vår eminente gjestereporter Jerusalem.

 

 

Toppserien, 10. serierunde: Lillestrøm-Vålerenga 2-1

Toppserien, 11. serierunde: Vålerenga-Grand Bodø 2-0

En liten oppsummering av den siste uka:

De dårlige nyhetene:

1.       Toppseriens beste forsvarsspiller, vår alles kjære Arianna Romero, er ute for resten av sesongen med korsbåndsskade

2.       Vi tapte mot LSK

3.       Vi er hengt av i gullkampen

4.       Det ekstremt aggressive, kollektive presset fra cupkampen mot Røa har bare delvis blitt gjenskapt siden (men det var kanskje heller ikke planen)

De gode nyhetene:

1.       Grand Bodø ble satt greit på plass i Vallhall

2.       Vi har aldri (i hvert fall så lenge jeg kan huske) vært nærmere å ta poeng mot LSK

3.       Vi har vært jevngode med nr. 1 og 2 på tabellen, og avstanden opp til den absolutte toppen i norsk damefotball er ikke avskrekkende i det hele tatt.

4.       Vi er faktisk kommet oss et bittelite steg nærmere medaljekamp – 6 poeng opp til bronse…

5.       Vi spiller bra fotball for tiden!

LSK-VIF 2-1 (2-0):

Vi som hadde tatt turen til den nitriste bunkersen på Kjeller fikk se et Vålerenga-lag som etter hvert skulle yppe seg mer mot Lillestrøm enn noen gang før. Men dessverre rakk Lillestrøm å putte to først. På dødball. På så godt som alle faste situasjoner i 1. omgang ble det såpass farlig at jeg en stund tenkte at det nesten var bedre å bare la spillere passere og la Betos ta de enn å takle til hjørnespark eller frispark. Og det var da også slik målene kom. 1-0: Frispark. Skudd. Retur. Passivt forsvarsspill. Skudd. Retur. Passivt forsvarsspill. Skudd. Mål. Synne Skinnes Hansen. 2-0: Corner. Elise Krieghoff dekket rommet foran 16-meteren, men da hun ikke hadde noen å dekke flyttet hun seg/ble hun flyttet inn i straffefeltet. Dermed listet LSKs Ingrid Moe Wold seg så stilt på tå som hun bare kunne inn i det ledige rommet – utrolig nok uoppdaget. Landslagsbacken fikk fritt leide til å fyre i vei skudd for styring. Målskårer: Ryoko Takara. Vålerenga produserte mye etter begge målene, og like etter pause danset Aivi Luik inn reduseringsmålet. Derfra og ut var det Vålerenga som trykket på mot et småfeigt Lillestrøm-lag, og å se LSK spille feigt mot oss er et sterkt vitnesbyrd om en betydelig nivåheving hos oss. Og vi noterer oss at også LSK omtaler dette som den mest spennende kampen på Kjeller på mange år. De største sjansene klarte vi allikevel ikke å skape. LSK vant skuddstatistikken 13 (de aller fleste på dødball)-10. Men vi er fullt på høyde med serielederen – på bortebane. Neste steg – for å bli et topplag – virker overkommelig.

Kampfakta:

1-0 Synne Skinnes Hansen (13)

2-0 Ryoko Takara (32)

2-1 Aivi Luik (Ingrid Søndenå) (58)

VIF-Grand Bodø 2-0 (0-0):

Grand Bodø skapte to sjanser, men vi har da keeper. Og resten av kampen var det bare Enga. Jeg talte 13 målsjanser til hjemmelaget (derav to i tverrligger), og det eneste som evt. kunne skape bekymring er at vi ikke skårer flere. Jennie Nordin skjøv inn vårt første mål på corner da finaleomgangen var tre minutter gammel. Fem minutter senere vant Synne Sofie Christiansen ballen høyt i banen, og spilte fri Anne Lise Olsen på bakerste stolpe. Lørenskogs store datter drepte spenningen, men fødte raskt smittende gledeshyl blant et litt glissent publikum i sommervarmen.

Mål:

1-0   Jennie Nordin (Ingrid Søndenå?, Synne Sofie Christiansen)

2-0   Anne Lise Olsen (Synne Sofie Christiansen)

Høydepunkt: https://www.youtube.com/watch?v=jp3f0Rwe0VI

Børsen mot Lillestrøm:

Michelle Betos 6 – gav en farlig retur før LSKs første, men redder oss ved flere anledninger

Ellen Wang 5 – en kamp midt på treet

Jennie Nordin 7 – solid i luftrommet, farlig offensivt våpen mot slutten av kampen

Ingrid Søndenå 5 – slår voldsomt tilbake etter en litt ruskete åpning. Nydelig målgivende!

Tina Dalgård 7 – ingen hadde før sesongen trodd at Tina skulle kapre seg en startplass, men har nesten tatt steg for hver uke. Kanskje hennes beste kamp, motstanden tatt i betraktning.

Gunnhildur Yrsa Jonsdottir 7 – dronningen på midtbanen i dag

Aivi Luik 5 – åpner svakt, men spiller en meget solid andreomgang. Flott mål!

Stephanie Verdoia 5 – får mindre bakrom å løpe i enn normalt, viktige defensive bidrag

Theresa Nielsen 6 – varierende prestasjoner, meget solid mot slutten av kampen (og det slår meg at hun ofte er god i den fasen – mistenker at dama er godt trent)

Elise Krieghoff 6 – vinner som vanlig duellene, men får færre sjanser enn mot svakere motstand

Johanne Fridlund 5 – mindre dominerende enn mot Røa

Synne Sofie Christiansen (13 min for Fridlund)

Camilla Christensen (4 min for Verdoia)

Frida Lyshoel (5 min for Christensen)

Børsen Grand Bodø:

Michelle Betos 7 – kanonredning da to GB-spillere kommer alene, så godt som prikkfri kamp

Ellen Wang 7 – årsbeste av Superellen! Meget god begge veier. Sterk sjuer!

Jennie Nordin 7 – i dag dras karakteren opp av flere glimrende

Ingrid Søndenå 7 – glitrende kamp (bortsett fra en fryktelig pasning), mange klasseoppspill (noen kanskje nesten litt for gode for teknikken til medspillerne), kanskje målgivende for andre kamp på rad (vanskelig å se om hennes fot toucher ballen før vårt første mål)

Tina Dalgård 5 – en middels god toppseriekamp

Gunnhildur Yrsa Jonsdottir 8 – utrettelig innsats, får ekstra pluss for svært mange gode løp uten ball

Aivi Luik 8 BB – en fest å se denne dama spille: silkemyke mottak, strøkne pasninger, dansende fotarbeid, gode finter, strålende blikk, skjermer ballen bedre enn alle og vinner alle andreballer. En vandrende lærebok i fotballforståelse

Stephanie Verdoia 6 – gode initiativ uten ball, burde skåret i dag

Theresa Nielsen 7 – skapende

Elise Krieghoff 7 – vinner som vanlig alt, men kanskje litt få rundt ho i dag

Synne Sofie Christiansen 7 – en god del svake involveringer (fomlende mottak, for lange førstetoucher, svake pasninger og blir tatt på fart), men denne dama har det med å være involvert i mål. Rett og slett fantastisk forarbeid til vårt andre mål, gode dødballer, løper, takler og er skuddvillig. I sum medfører det at Synne er en viktig grunn til at vi slår Grand Bodø.

Anne Lise Olsen 7 – kommer inn med fart og skåring…

Neste kamp: Så er det duket for året siste byderby. Øst mot vest. Det er Røa igjen. «Det blir krig – fra 0 til 90» har Kjell Gustad proklamert. Og kanskje også en liten taktisk krig mellom de to tidligere trenerkollegaene. Hvis du vil representere østkanten i kampen om Oslo drar du til Røabanen lørdag kl. 15

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *