Engamorgen tirsdag 4. juli: Rasmus Lindkvist til AIK, billetter til stadionåpning

En innbitt Rasmus Lindkvist spilte sin beste kamp for året mot Lillestrøm forrige helg, nå er han solgt til Sverige. Foto: Grydis.no

Det har ligget i lufta i en periode, men i går ble det bekreftet at Rasmus Lindkvist vender snuten hjemover til Stockholm. I Engamorgen ser vi på dette og på Vallekortet som gjøres tilgjengelig for vanlige dødelige i dag.

Vålerenga og AIK meldte begge i går at Rasmus Lindkvist er klar for AIK etter nærmere fire år i Norge.

Søndagens kamp i Bergen ble dermed den siste i Vålerenga for den lynhurtige venstrebacken/venstrekanten som har scoret ti mål på 86 kamper for VIF.

På Internett er det generelt ganske mange som er sinte i ganske mange ulike spørsmål. Så også i denne saken. Og det virker som jo sintere de er jo mindre sikre er de på akkurat hva spilleren heter. Vi har sett det skrevet som “Rasmus Lundquist”, men også Rasmus Lindquist og Rasmuss Lindqvist. Men det er altså Rasmus Lindkvist som forlater Vålerenga.

Daniel Kristofferson var den svenske journalisten som i helga varslet at det var enighet mellom klubbene og at overgangen ville offentliggjøres tidlig denne uka. Det betyr at han er litt bedre informert enn de fleste av oss. Han meldte på Twitter i går kveld at avtalen betyr at Vålerenga får halvannen million for Lindkvist.

Om det er sant? Aner ikke, men det betyr at noen (og antakelig noen tett på AIK) ser seg tjent med at det skal formidles at det er 1, 5 million. Og 1,5 million er ganske rimelig for å signere seg en rask og god venstreback. Noe som forklarer hvorfor summen offentliggjøres derfra.

Men la oss se på det fra Vålerengas side: Det betyr altså halvannen million kroner for maksimalt femten seriekamper for Vålerenga. AIK betaler dermed 100.000.- per kamp Rasmus Lindkvist ikke får spille for VIF denne sesongen. Vi skal videre huske at Rasmus har vært en god del skadet. Følgelig framstår kompensasjonen som god også for Vålerenga.

Ikke god kompensasjon for å miste en solid venstreback for alltid, men god kompensasjon for å miste ham i de femten kampene vi faktisk hadde kontrakt med ham. Og en startsum for å begynne å finne en annen i dette vinduet.

Forstå oss rett: Aperopet skulle gjerne hatt med Rasmus videre. Samtidig virker det som om klubben har forsøkt å forlenge kontrakten tidligere, men at Rasmus har hatt et ønske om å reise hjem til Sverige.

I motsetning til hva enkelte på diverse debattforumer og i de mørkeste krokene av Facebook synes å tro, er det ikke da bare å sette seg på spilleren og tvinge ham til å signere en ny kontrakt. Det er en forhandling hvor partene kan gi og kreve, og dersom Rasmus vil ha mer enn hva Vålerenga er villige til å betale for at han skal bli i Oslo, så kommer man ikke til enighet.

Når det da er et halvår igjen av kontrakten kan spilleren skrive kontrakt med hvem han vil. Da kan ikke Vålerenga selge spilleren til noen annen klubb. Og dette er en praksis Vålerenga var blant de første til å benytte da Kjetil Siem på samme måte fikk Ardian Gashi billigere til VIF enn hva Ørn Horten hadde planlagt.

Derfor: Vi hadde gjerne beholdt Rasmus Lindkvist, men når man ikke kom til enighet om en forlengelse av kontrakten tidligere, så framstår halvannen million som en mer enn anstendig sum å få for en spiller på utgående kontrakt. I år har han tross alt vært fantastisk i bare én kamp, for ti dager siden mot Lillestrøm.

Hva gjør Vålerenga med erstatter?

Under møtet med supporterne på Bohemen før sesongen, mente Ronny Deila at Simen Juklerød har et voldsomt potensiale som venstreback. Nå er han akkurat tilbake fra en skade som har holdt ham ute av laget i flere måneder. Det virker i øyeblikket mest aktuelt å benytte ham eller Ivan Näsberg på plassen, men det kan vel også virke som om denne plassen er en av de som Vålerenga vil styrke når overgangsvinduet åpner om to og en halv uke.

 


Klar for kamp om 68 dager?

Salget starter i dag!

Klubben minner oss om at salget av Valle-kortet starter i morgen. For de fleste tribuneseksjonene er det mye som tyder på at det blir eneste måte å sikre seg plass til åpningskampen mot Sarpsborg 08 10. september.

Salget starter i Sjappa og på Ticketmaster klokka 10.00, gå inn via lenke på klubbens sider.

For å se priser, tribunekonsepter osv, se vallekortet.no.

For de stadiondelene som ikke blir utsolgt med Vallekortet, starter salget av enkeltbilletter i midten av august.

2 kommentars på “Engamorgen tirsdag 4. juli: Rasmus Lindkvist til AIK, billetter til stadionåpning

  • 4. juli 2017 i 09:16
    Permalink

    Jeg har alltid likt Rasmus og vil gjerne minne om farens engasjement da Vålerenga var på konkursens rand sist. Mannen var en massiv bidragsyter for å samle inn spenn til sønnens ferske klubb. Sånt varmer ett supporterhjerte.

    Svar
  • 4. juli 2017 i 09:34
    Permalink

    Bra og edruelig skrevet om Rasmus. Selv takker jeg Rasmus for tiden han har vært her og ønsker ham lykke til hjemme i Stockholm og AIK

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *