Kampreferat og spillerbørs: Kristiansund – Vålerenga 1-1

Noe av det kjipeste som finnes er fotballag som legger seg ekstremt dypt, og satser alt på det ene, velkjente kortet: En rask jævel på topp.

Dessverre er Vålerengas lodd i livet at det er denne typen gameplan vi møter i de aller fleste serierundene i Eliteserien, og kveldens kamp mot Kristiansund var intet unntak. Ni utespillere i forsvar, og den raske spissen Daouda Bamba på topp. Vålerenga endte opp med et ballinnehav på hele 73 % noe som sier sitt om hva slags frustrerende kamp vi var vitne til.

1-1 er et brukbart resultat mot et KBK som har vært overraskende sterke på hjemmebane, men vi hadde nok av muligheter til å vinne denne kampen.

Litt større presisjon og effektivitet i høstsesongen, så kan dette bli bra!

Marcus Sandberg – 5 Slurver med ballen i beina ved et par anledninger. En gang holder han på å sleive den i eget nett. Pådrar seg et gult kort som kanskje skulle ha vært rødt etter 25 minutter, og gir samtidig bort frisparket som KBK scorer på. Samtidig varter han opp med noen solide redninger mot slutten av første omgang, samt en ekstremt sterk reaksjonsredning rett før full tid.

Robert Lundström – 5
God offensivt, og kombinerer bra med både Fredheim og Zahid. Setter opp sistnevnte på 1-1-målet Den ene forsvarsspilleren vår som matcher Bamba på fart.

Jonatan Tollås Nation – 4
Før 1-0 står hele forsvaret høyt, mens Tollås ligger ti meter nærmere eget mål, og opphever offsiden. Det føles ubehagelig når Bamba kommer i løpsduell med stopperne våre.

Enar Jääger – 4 I likhet med Tollås ser Jääger litt shaky ut når han blir utfordret av KBKs hurtige spiss.

Simen Juklerød – 4
Har tydeligvis fått instrukser om å løpe til dødlinja og legge inn. Det gjør han igjen og igjen, men kvaliteten på innleggene varierer dessverre en del.

Christian Grindheim – 5 Litt usynlig i første omgang, bortsett fra når han taper en hodeduell i egen sekstenmeter og nesten forårsaker en stor KBK-sjanse. Kvikner mer til i andre omgang, når han både vinner og fordeler baller godt.

Magnus Lekven – 5 Førsteomgangen til Lekven er knallsterk. Ingen feilpasninger, ingen balltap. Er mobil og mye involvert. Dessverre blir ballsikkerheten litt svakere etter pausen. Et av balltapene hans er til og med nære ved å føre til et baklengs. Men alt i alt mer enn godkjent av midtbanespilleren.

Ghayas Zahid – 6 BB Viser noen fantastiske detaljer offensivt, både i form av kroppsfinter, hælspark og pasninger. Brenner en mulighet alene med keeper i første omgang, men retter opp igjen feilen når han scorer et pent mål tidlig i andre.

Daniel Fredheim Holm – 6 Kombinerer pent med Lundström. Jobber meget godt defensivt. Leverer også noen nydelige gjennombruddspasninger. Passerer ledd, vinner baller. Har et balltap i første omgang som gir KBK mulighet til en kontring, men slipper fra det med skrekken. Meget god kamp av Daniel. Ut etter 86 minutter.

Moa – 4
Det er litt frustrerende å se på Moa denne kampen. Han løper og løper, men klarer liksom ikke å være på riktig sted når ballen kommer inn i feltet. Involveringene hans skjer stort sett 25 til 50 meter fra KBKs mål.

Bård Finne – 4
Brenner en stor sjanse i første omgang, men er ellers ganske usynlig. Ut etter 68 minutter.

Innbyttere:

Aron Dønnum – 5 Inn for Finne etter 68 minutter. Solid Eliteserie-debut, hvor han viser at han trives med ballen i beina både ute på kanten, og når han trekker inn sentralt.