Engamorgen tirsdag 18. juli: Vi er så enige med Zahid

Ghayas uttrykker misnøye med spillestil. Foto: VIF Media

Ghayas Zahid er ikke fornøyd med hvordan våre motstandere spiller fotball og før du rekker å si Janteloven har Fotball-Norge fordømt ham.

 

Det er dagen etter kamp og samtidig som dette skrives titter statusene opp på sosiale medier at man er trygt hjemme fra bortetur. Så da satser vi på at ingen supporterbusser har brutt sammen på denne turen, selv om det ofte kan virke som normen for vestlandsturer.

Uavgjort mot pissregn og rævvafotball 

Vi hadde håpet på mer. Mye mer. Sånn ble det ikke. Hverken været, hjemmelagets spillestil, eller marginene ville det slik.

La oss først ta for oss vårt eget spill. Vi hadde kontroll på ballen 3/4 av kampen. Samtlige på laget prøvde og jobbet hardt for å sprenge vei mot de nærmeste ni forsvarerne.

Men igår hadde vi ikke den tryggheten i midtstopperne våre som vi har hatt de siste ti kampene.

Blander vi inn en viss utrygghet hos Marcus Sandberg i begynnelsen av første omgang, som ble avgjørende for målet vi slapp inn, så har vi ikke gjort det lett for oss selv. Vår spillestil er avhengig av en trygghet bakover, i tilfelle det skulle ryke forover.

Så hadde man jo den berømte, norske bussen da.

Ghayas Zahid var svært irritert etter kamp igår. Forståelig nok, etter nok en gang å ha møtt på lag der man møter 15 førsteforsvarere hver gang man mottar ballen (og de resterende 277 forsvarspillerne står kompakt foran eget bur, der keeper selvfølgelig har sitt livs kamp).

Nå er det jo VG som i aller høyeste grad har dratt opp saken. Noe de illustrerte ved å ha faktisk ha to relativt like saker på hjemmesiden igår kveld. En hvor de forsto at Zahids frustrasjon gjelder hele Eliteserien, og saken de kjørte videre på hvor Zahid ser ut til å kun kritisere Kristiansund. Det er jo selvfølgelig denne vinklinga alle fotball-eksperter og -personligheter kommenterer på i etterkant.

Fin bruk av presse-etikk der, VG.

Ingen ser ut til å forstå at Zahid får mikrofonen opp i trynet rett etter kampslutt, lenge før adrenalinet har forlatt kroppen.

 

Vi velger heller å fokusere på Zahids egentlige budskap, siden vi ikke har annonsører å blidgjøre. Eliteserielag som utelukkende parkerer bussen og sender baller opp på sin utenlandske, raske spiss.

Dette er en kjepphest for oss i Aperopet. Vi irriterer oss grønne over det. Kan det virkelig være morsomt å følge et lag der man venter på at motstanderen driter seg ut? Kan det være utviklende å spille for et lag der alt du skal gjøre er å spille forsvar? Er det bra for utviklingen av norsk fotball at 75 prosent av Eliteserien spiller på den måten?

Misforstå meg rett. Er du i en hardt pressa situasjon sportslig kan stram defensiv organisering være en fin måte å samles i bunn. Vålerenga har gjort det flere ganger med stor suksess, men når du først har lykkes med det bør du også prøve å utvikle spillet videre. Hvor mange norske lag på 2000-tallet var det ikke som tok medalje et år for så å rykke ned året etter?  99 prosent av disse lagene spilte på stram defensiv organisering og satset på kontringer.

Ok, noe overdrevne tall her men det er ikke poenget. Poenget er at jeg er lei av å møte det samme forbanna laget uke etter uke. Det er tydeligvis Ghayas Zahid også. Skal norsk fotball få større respekt og flere tilskuere må vi kutte ut all den negative praten om norsk fotball, men vi kan på ingen måte ljuge.

Det er nok bedre at vi kutter ut den negative fotballen.

Dessverre ser nok mange av våre konkurrenter at Vålerenga ikke er veldig komfortable med å spille mot 566,7 forsvarsspillere i to ganger 45, så de vil nok fortsatt møte oss med denne taktikken.

Da ser jeg det som en enklere oppgave at vi heller blir fantastisk gode til å spille vårt spill mot parkerte busser.

Jeg synes forsåvidt at jeg så antydninger til det igår.

 


Hat utenfra og hat innenfra

Jeg må innrømme at jeg humret en del da jeg hørte hatsanger om Vålerenga fra hjemmefansen igår. Still dere i kø, bønder. Langt bak i køen.

Det jeg ikke humret like mye over var sosiale mediers reaksjon på Marcus Sandbergs keeperspill. Jeg var på ingen måte spesielt imponert over hans første tredve minutter jeg heller, men når egne “supportere” lager 12-15 særegne statuser om hvor rævva og teit Sandberg er på Facebook sin mest populære Vålerenga-side blir det for mye av det gode.

Spesielt når ingen av disse nevner flere av hans fantastiske redninger resten av kampen, som var svært delaktige i å redde poeng for oss.

Ok, jeg forstår at du synes han har driti seg ut ofte, men nå må vi faen meg slutte å lage hakkekyllinger av egne spillere snart. Fordi der Marcus (og andre spillere) heldigvis tar seg sammen og presterer resten av kampen, fortsetter du å drite deg ut.

Bare en trangsynt person vil fortsette å dømme noen for tidligere feil når denne noen prøver å forbedre seg og unngå flere feil.

Så derfor vil jeg ikke dømme deg fremover hvis du nå skjerper din omtale av egne spillere

 

2 kommentars på “Engamorgen tirsdag 18. juli: Vi er så enige med Zahid

 • 18. juli 2017 i 09:04
  Permalink

  Til dels enig, men syns vi må la kbk få spille den fotballen de vil. Han burde tatt opp dette etter en kamp mot odd, lsk eller et annet etablert lag som spiller sånn. Han mangler ikke kandidater.

  Svar
 • 18. juli 2017 i 09:55
  Permalink

  12 lag i eliteserien. 1 til nedrykk. 1 til kvalik. Skaff tilskuere. Værsågod, da må du gjøre mer enn å parkere bussen.
  20 lag i 1. div. 1 til opprykk. 4 spiller om en kvalikplass. 2 ned. Værsågod, skaff tilskuere og forsøk opprykk.

  Det er faen ikke så vanskelig å endre på dette. Selvfølgelig vil alle småsteder i Norge forsøke å klore seg fast i eliteserien når de aldri skulle vært der. Det er julaften for dem hver gang rbk,brann, og vålenga kommer på besøk mens det er årets laveste tilskuertall når de kommer til oss. Uheldigvis er NFF og fotballtinget styrt av alle disse “toppklubbene”

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *