Engamorgen mandag 7. august: Farvel til Aslak Falch

Falch melder overgang til IFK Norrköping. Foto: Grydis.no

En målvakt forlater klubben, en Vålerenga-spiller tar EM-sølv. Også blir det action i Drammen i kveld.

 

Aslak Falch går fra Vålerenga til IFK Norrköping. Det svenske laget som tok et overraskende seriegull i 2015 og bronse i 2016 ligger i øyeblikket på syvende plass i ligaen, men har kun fire poeng opp til AIK på 2. plass. De er ute av Europa League etter straffetap for litauisk motstand, og har nylig solgt sin førstekeeper – Michael Langer “i buret” – til Schalke 04.

Fra IFK Norrköpings nettsider kommer det vel kanskje frem at Falch skal være med å lage konkurranse om keeperplassen, men ikke er tiltenkt en soleklar førstekeeperplass. Uansett har han alle muligheter til å gjøre plassen sin, og vi ønsker Aslak takk for en jobben her og lykke til. Han har skrevet kontrakt ut sesongen.

Kanskje han følger Langer til Schalke om noen år?

Det betyr at vi igjen har tre keepere i A-stallen: Adam Larsen Kwarasey, Marcus Sandberg og Kristoffer Klaesson. Noe sier meg at det blir den rekkefølgen fremover. Så får vi se om også Marcus Sandberg forsvinner, eller om han bestemmer seg for å bli og kjempe om plassen.

Sandberg har fått vannvittig mye tyn av enkelte Vålerenga-fans, men denne sesongen har han heller ikke vært på nivået han var i fjor høst da han kom tilbake fra skade. Uansett: Vi har nå en sterkere keeperduo enn vi hadde for to måneder siden. Så får vi se om Sandberg blir, eller reiser i dette overgangsvinduet.


 

Finaletap for Theresa Nielsen

Nederland er europamestere med 4-2 over Danmark, dessverre får vi si. Det er ikke hver dag en Vålerenga-spiller spiller EM-finale i noe som helst, og Theresa Nielsen spilte hele kampen.

Skal ikke skryte på meg at jeg så kampen, men rapportene melder om en skikkelig bra kamp hvor Danmark tok ledelsen før Nederland snudde til 2-1, og Danmark igjen utlignet – alt i første omgang. Nederland var best i andre, og dermed kan de feire europamesterskapet.

Vi gratulerer uansett Theresa Nielsen med sølv i EM. Sterkt!


 

I dag:

Strømsgodset – Vålerenga. Ryktene sier at Godset-fansen er enda sintere nå som vi også “rappa” Adam Larsen fra dem. Selv om Larsen er Vålerenga-gutt fra Oslo var det selvsagt skandale at han signerte for moderklubben i stedet for å flytte tilbake til Drammen.

Vi ser frem til bannere, tifo og sanger dedikert Vålerenga på Marienlyst.

God bedring.

Èn kommentar på “Engamorgen mandag 7. august: Farvel til Aslak Falch

  • 7. august 2017 i 18:45
    Permalink

    Jeg forstår meg ikke på de med-supportere som gir Sandberg tyn. For la oss innse det, vi har ikke landets beste forsvar, så det blir mye arbeid på Sandberg. Det er de som har bitchet om at f.eks langskuddet til Trondsen var keepertabbe. Nei det var det ikke, gitt at man forstår hvordan en keeper skal agere. En keeper skal ikke stå bomfast på streken. Eller for å si det på en annen måte, hvis motstandere registrer at vår keeper står bomfast på streken, så vil det komme løp og gjennomspill. Og hva er verst at motstanderen driver skyter fra distanse eller kommer alene med keeper

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *